Non-fictie

Elke van Huffel en Laura Janssens

Crazy Cat Lady-boek
101 weetjes. tips en activiteiten voor jou en jouw kat(ten)
Elke van Huffel en Laura Janssens


‘Kattenhaters komen in hun volgende leven terug als muis.’

                                                          Faith Resnick


Een Crazy Cat Lady ben je volgens het voorwoord al als je het boek open hebt geslagen! Het is de machtigste groepering ter wereld, vervolgt de schijfster, die uitlegt dat het geen boek is dat vol staat met tips voor het omgaan met katten of gezondheidsadviezen. Het is een boek voor mensen die na een lange werkdag hun kat willen knuffelen, mensen die een latte macchiato nuttigen in een kattencafé en instagram-accounts maken voor hun huisdieren.
Het is een boek waarin je mag schrijven over je eigen wederwaardigheden, waarin ruimte is om foto’s te plakken, en waarin je tips krijgt voor nog meer speelplezier.


Vergeet niet dat iedere kat een eigen willetje heeft en een eigen handleiding, stelt de samensteller: 'De wereld is aan de crazy cat ladies (en hun katten)'


En dan begint het boek toch met een kleine geschiedenis en wordt er verteld dat de kat waarschijnlijk al 9000 jaar geleden een huiskat was!


Er zijn tips over het gebruik van kattenkruid, dat je makkelijk zelf kunt kweken. Over het maken van speeldingetjes met heel simpel – en goedkoop! – materiaal als dozen en wc-rolletjes.
Er wordt verteld hoe het komt dat een kat het liefst op een hoge plek ligt, en als het daar ook nog warm is: helemaal goed!


In Australië kun je je kat echter beter binnenhouden, want daar worden katten gevangen omdat zij op hun beurt te veel hagedissen, slangen en vogels vangen.
Leuk: een kat kan je begroeten door heel langzaam met beide ogen te knipperen. Nog leuker: als je dat dan ook naar de kat doet: met beide ogen langzaam knipperen, krijg je misschien wel een knipper terug!


Er staan heel wat tips in hoe je de mooiste filmpjes en foto’s kan maken, en er wordt verteld over die enkele cat man. Ernest Hemingway bijvoorbeeld.


Er staan citaten in, zoals  boven dit stukje tekst. En pagina’s die er uit zien als een vriendinnenboekje, dat iedereen wel kent. Ook lijstjes, en tekeningen. Die zijn van Laura Janssens, van wie je meer kan zien op de webcomic ‘niet nu Laura’.


Van alles wat dus, maar vooral een boek waarin je je eigen avonturen met je eigen kat(ten) kwijt kunt.


De tekeningen zijn grappig, het boek is duidelijk gemaakt door twee echte cat ladies!


ISBN 9789461319081 | Paperback | 160 pagina's | Van Halewijck | oktober 2018

© Marjo, 1 december 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER