Non-fictie

Alfred Boeve

Theater van het leven
Alfred Boeve 

Op het podium van het ´Theater van het Leven´staat auteur Alfred Boeve. Op openhartige en vaak poëtische wijze neemt hij je mee op zijn levensreis door een prachtig wereldbeeld waarin je regelmatig stil zult staan om je te verbazen en verwonderen. Om te leren, luisteren en zien. Om oude delen los te laten en je te verbinden met wie je kunt zijn en bent.


De geheimen van het creatieve scheppingsproces worden op een autobiografische wijze beschreven. Leer met hem kijken en ontdek je eigen creatieve mogelijkheden. Alles is hier en nu, als je bereid bent het te zien. Prachtige schilderijen met persoonlijke gedichten, mooie illustraties met toegankelijke metaforen openen deuren naar je hart.
http://www.theatervanhetleven.nl


Dag Alfred, 

Naast mij ligt het werkelijk prachtige boek dat je mij hebt toegestuurd (waarvoor dank!).
Het is uitermate goed verzorgd, mooie kwaliteit papier, prettige bladspiegel, en voor menigeen zijn de gedichten en de schilderijen zeker een prima aanvulling.
Maar... en die voelde je vast al aankomen: het is niets voor mij.


'Als denken, voelen, uitdrukken en handelen niet op één lijn staan,' zeg je, creëer je tegengestelde bewegingen en dat ervaar je ook als zodanig.'


Ik heb geen enkel beeld bij deze zin. Ik ervaar geen tegenstellingen, maar ik zou ook niet durven beweren dat in mijn leven alles prima voor elkaar is, zoals jij het in dit boek uiteenzet.


'Menselijke wezens kunnen keuzes maken. We kunnen situaties verwelkomen en accepteren of ze weigeren en er tegen vechten.'


Dat is wèl duidelijk, en er zijn vast mensen die er moeite mee hebben keuzes te maken en er mee om te gaan. Zij kunnen jouw leidraad goed gebruiken om dingen op orde te krijgen. Ik voor mij heb het idee dat ik mijn leven aardig op orde heb, en als anderen laten blijken dat ze mijn keuzes maar niks vinden, dan doet dat wel even zeer, maar ik laat me er niet door afleiden.
Ik heb de conclusie getrokken dat dit boek niet voor mij geschreven is.
Helaas moet ik zeggen dat ik de taal vaak ook pittig vind. Daardoor bereik je alleen de mensen die kunnen begrijpen wat je bedoelt als je zegt:


'Inspiratie, verpakt als een droom is als een gratis pakketje informatie dat iets nieuws in gang zet. Het is onderdeel van het creatieve proces en houdt je levendig en fris.'

Of erger:


'Op een bepaalde manier is ons economisch systeem dat primair is gebaseerd op concurrentiesystemen, een voorbeeld van een gebrek aan creativiteit. We maken steeds dezelfde fouten en negeren nieuwe ideeën en daarmee onze dromen.'


Wat moet je met een zin als 'mensen die meer in balans zijn op de assen van onvoorwaardelijkheid en handelen vanuit mogelijkheden.'?
Natuurlijk ruk ik die zinnen nu uit hun verband, zou ik niet moeten doen, maar ik kan met mijn verstand best begrijpen wat daar staat, maar ik kan het niet invoelen. Ik begrijp het niet. Kan er niets mee.
Komt het er op neer dat men het hart moet volgen, leven zoals je intuïtie je dat influistert, dan weet ik niet wat je daarmee bedoelt.  'een uitdrukking van licht'?
Nou ja, je begrijpt intussen wel dat ik niet tot je doelgroep behoor. Misschien ben ik ziende blind, of erger, maar het zij zo. Dat is mijn keuze.
Ongetwijfeld zijn er mensen die veel aan dit boek hebben, en ik kan twee dingen doen: je het boek terugsturen, zodat je een ander blij kan maken. Of zelf iemand zoeken die er blij mee is.
Het spijt me (voor jou) dat ik je niet meer kan bieden,


Met vriendelijke groet,

Marjo van T


ISBN 9789081736800 | hardcover| 215 pagina's | my eyes Group N.V. | juni 2011

© Marjo 19 september 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER