Non-fictie

Lutgard Mutsaers

Kaz Lux
rock-adel verplicht
met CD

Lutgard Mutsaers

Een vrij dun boekje over deze Nederlandse zanger. Veel is gebaseerd op interviews en de stukken waarin Kaz Lux aan het woord is, zijn duidelijk te herkennen, doordat ze beginnen met [KAZ] en eindigen met [LUX]. Bij stukken uit andere bronnen staat een bronvermelding.


Het boekje begint met een beschrijving van de achtergronden van de familie van Kaz Lux. Verder gaat het boek vrijwel uitsluitend over de muzikale avonturen van Kaz Lux, terwijl er tegen het einde ook nog aandacht is voor z'n gehoorproblemen.


Ik vond het een boeiend boek, dat eerlijk gezegd wat mij betreft wel wat aan de korte kant was. Het is toch vooral het muzikale verhaal van Kaz Lux, zonder dat er erg diep op de dingen wordt ingegaan. Als extraatje bevat het boek het nodige fotomateriaal en een CD met 4 nooit eerder uitgebrachte nummers.


Het boek bevat verder een lijst met alle muzikanten die in de loop der jaren met Kaz Lux hebben samengewerkt en een discografie. De laatste vind ik wat onoverzichtelijk. Alles staat weliswaar in chronologische volgorde, maar dat is het dan eigenlijk wel. In die chronologie staan opnames met Brainbox, opnames met andere artiesten, bijdragen aan het werk van andere artiesten, coverversies, compilaties en heruitgaven allemaal door elkaar.
De enige scheiding die is aangebracht is die tussen albums en singles. Helemaal aan het einde is er dan nog een index.


ISBN 978 6265 958 6 | Paperback met CD | 167 pagina's | NUR 662, 666 | Uitgeverij In de Knipscheer | november 2017

Renate, 17 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER