Nieuwe jeugdboekrecensies t/m 5 jaar

Fladder, fladder, vleermuis
Daniel Kratzke


Een Pixie boekje (10 x 10 cm) op rijm over een jongetje dat 's nachts bij volle maan lekker aan het rondvliegen is met een vleermuis. Ze zwieren samen in het rond. Onderweg krijgen ze o.a. een tijdje gezelschap van een heleboel vuurvliegjes en even later zien ze een kat verwonderd kijken naar het stel.
Als ze moe zijn gaan ze even 'opsekop'  hangen tot ze weer uitgerust zijn.
Maar het jongetje vindt het soms ook wel een beetje griezelig zo in het donker.


Vleermuis stop! Zie jij dat ook?
Die boom daar lijkt zo net een spook!
Ik voel me een beetje bang en klein...
't Is maar goed dat we hier samen zijn.


Frappant is wel dat het jongetje op de volgende bladzijde met een spook aan het spelen is!

Het verhaaltje is aardig maar niet spannend. Het kabbelt een beetje voort. Mogelijk kan dat ook aan de vertaling liggen, want daar waar Daniel Kratzke in mooi rijmend en ritmisch Duits het verhaal vertelt, is het eindrijm in het Nederlands soms wat vergezocht en zijn de zinnen niet altijd even mooi. Het verband van het verhaal raakt zo wat zoek. Met het ritme zit het gelukkig wel goed. Toch is het altijd jammer als een vertaling wat afbreuk doet aan het origineel, hoewel het natuurlijk wel erg lastig is om rijmende korte teksten goed te vertalen.
De afbeeldingen zijn vriendelijk en voornamelijk in grijstinten, met als kleuraccent de pyjama en cape van het jongetje.

Persoonlijk vind ik het een van de mindere boekje uit deze serie, maar het kan niet altijd feest zijn natuurlijk.


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 06 griezelen.


ISBN 9789050652438 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2017
Vertaald door Merel de Vink | Afmeting 10 x 10 cm | Nr. 044 | leeftijd 4+

Dettie, 28 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Berkie wil een kerstboom zijn
illustraties: Heike Vogel
tekst: Antje Bones


Diep in het bos woont Berkie. Hij woont er al lang.
Toen hij nog klein was heeft de wind hem hiernaartoe
gewaaid. Zijn wortels  hebben zich vastgezet in de
bosgrond, tussen de andere bomen.


De andere bomen zien er heel anders uit dan Berkie. Zij hebben een donkere stam en zijn donkergroen. Berkie is de enige met een witte bast en lichtgroene blaadjes aan zijn takken. Toch maakt het niets uit want Berkie, de berk, en de dennenbomen zijn dikke vrienden.  Samen spelen ze en krijgen les op de bomenschool. De eekhoorntjes en vogeltjes maken het ook niets uit in wat voor boom ze spelen of nesten bouwen.

Maar in de winter wordt alles anders, dan genieten de dennen, maar Berkie niet. Hij is zelfs treurig want zijn vrienden weten dat ze mooie kerstbomen zullen worden, maar niemand wil een berk als Kerstboom. Berkie droomt ervan dat ook in zijn takken prachtig gekleurde ballen hangen en zijn kruin zal fonkelen met mooie lichtjes en dat er pakjes rond zijn stam liggen...

De dennenbomen proberen hem te troosten. Berkie heeft wel een prachtige witte bast die bijna licht geeft als de maan schijnt. En zo noemen ze nog een paar mooie dingen op over Berkie. Maar het helpt niet, Berkie blijft verdrietig. Zijn vrienden kunnen het niet aanzien en bedenken een prachtig plan.


Ach wat een schattig boekje en wat een lief kerstverhaaltje. Echt een verhaal om rond de kerstdagen voor te lezen.
De afbeeldingen zijn ook vertederend. Alle bomen hebben een gezichtje en de vriendelijkheid spat er vanaf. Berkie, het witte berkenboompje, valt mooi op met zijn heldere stam en frisse blaadjes. En bij de dieren zie je dat ze heel blij zijn met hun fijne bomen. Hartveroverend is het moment dat alle bomen zich naar de verdrietige Berkie toe buigen om hem te troosten. Je zou er zo tussen gaan staan zoveel warmte stralen ze uit. 
Kortom, een geweldig koesterboekje.


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 07 Kerst.


ISBN 9789050652490 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2017
Afmeting 10 x 10 cm | Nr. 050 | leeftijd 4+

© Dettie, 14 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Wie maakt de mooiste sneeuwpop?
Anne-Marie Frisque


Jesse en Lena zijn helemaal blij, het heeft gesneeuwd.  Ze gaan, samen met hun vrienden, snel naar buiten en al gauw vliegen de sneeuwballen over en weer. Maar Lena vindt het eigenlijk maar stom. Echt iets voor stoere jongens. Ze heeft een veel beter plan... 'Wat denken jullie van een sneeuwpoppenwedstrijd?' vraagt ze. Maar als ze klaar zijn, lijken alle sneeuwpoppen op elkaar, ze kunnen zo niet kiezen welke pop de mooiste is. Gelukkig krijgt Jesse een idee. Als ze nou eens thuis spullen halen om de poppen te versieren?


Zo gezegd, zo gedaan. En binnen de kortste keren staan er zes prachtige, heel verschillende sneeuwpoppen. De ene sneeuwpop is net een piraat, de andere krijgt een gewei, net als de rendieren van de Kerstman. Mogen kiezen we de mooiste, besluiten de kinderen.

Maar dan gebeurt het... als het nacht is, komen de poppen tot leven! En ze dansen heel de nacht.  Ze hebben een prachtig sneeuwpoppenfeest. En er is niemand die het ziet, behalve... de Kerstman. En die heeft een heel leuk plannetje...


Een lekker vrolijk, fantasievol verhaaltje, helemaal in de gezellige, warme kerstsfeer. De tekst is ondanks het kleine formaat van het boekje goed te lezen en de afbeeldingen verhogen de sneeuwpret in dit verhaaltje. Het eind is, letterlijk en figuurlijk, nog verrassend ook!


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 07 Kerst


ISBN 978905652513 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2017
Afmeting 10 x 10 cm | Nr. 052 | leeftijd 4+

© Dettie, 14 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kleine sterrenbeelden
Leen Lefebre


In dit boekje staan twaalf verhaaltjes in gekruist rijm.  De verhaaltjes vertegenwoordigen de astrologische sterrenbeelden die dit keer als kleine kinderen worden weergegeven. We krijgen dus te maken met een klein boogschuttertje, stiertje, leeuwtje, steenbokje enz. Deze sterrenbeeldjes moeten eigenlijk naar bed maar zoals alle kinderen willen ze tijd rekken en eerst nog even iets doen want ze zijn écht niet moe.


En zo lezen we over het kleine steenbokje dat per se die avond nog naar de top wil. Zijn vader en moeder zijn er niet blij mee. Moeder is zelfs ongerust, dat is te gevaarlijk, ze wil niet dat hij gaat. maar...


Steenbok is erg dapper.
En blijft koppig staan.
Hij kan het veel rapper.
En wil vandaag nog gaan


Natuurlijk gaat hij! En papa gaat mee! Dat is helemaal geweldig. Samen springen ze naar de top en eenmaal weer thuis, wacht een lekker maaltijd en dan... naar bed!

En zo lezen we over het kleine prinselijke leeuwtje dat een dag het koninkrijk van zijn vader moet regeren en dat heel erg goed doet. Hij zorgt ervoor dat er eindelijk vrede heerst in het rijk.
Het verhaal van de vissen is ook mooi. De ene vis zwemt met de stroom mee, maar de andere gaat er dwars tegenin. Aanvankelijk vindt de dwarse vis het heerlijk, hij vliegt zelfs over het water. De andere vis mist zijn vriend heel erg. Maar dan wordt de dwarse vis moe... is dat vliegen dan nog wel zo leuk?
Ook de weegschaal heeft zijn lesje te leren zodat hij mooi in balans kan blijven, net als de tweelingen...
Kortom elk sterrenbeeldje beleeft wel iets waar een wijze les uit te halen valt.


Het idee is origineel en leuk alleen de uitvoering is minder geslaagd. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de verhalen op rijm zijn gezet en dat terwijl rijm vaak goed werkt in kinderboeken. Maar dan moet de rijm wel goed zijn, dat moet zingen en soepel lopen en dat mis ik wel een beetje in deze verhalen. Soms is de rijm te gezocht, waardoor het verhaal wat ongemakkelijk aanvoelt. En af en toe klopt ook het verloop van het verhaal niet helemaal vanwege de rijm. Bijvoorbeeld:


De andere vis gaat dapper.
Tegen de stroming in.
Hij tolt steeds rapper.
Het water raakt zijn kin.


Het water raakt zijn kin? Het gaat over een vis niet over een hondje dat zijn kopje boven water probeert te houden.

Of bij het verhaal over De kleine waterman staat op pagina 35 dat hij heel moe is van al het water gieten. Op bladzijde 36 staat echter.


Maar de kleine waterman.
Voelt zich nimmer moe.


of in de rijm over De kleine weegschaal:


Je moet je niet zo opwinden
Antwoord de weegschaal loom
(weegschaal spreekt tegen een boom)

Nerveus gaat hij voort.


Loom en nerveus is tegenstrijdig, je kunt niet beide tegelijk zijn.


Dit soort schrijfsels breken een verhaal af. Het geeft je een oncomfortabel gevoel omdat het in tegenspraak met elkaar is. Een goede redacteur had zulke inconsequenties moeten opmerken en eruit moeten halen.
Verder hadden er van mij nog wel een paar kleurige afbeeldingen bij de verhaaltjes gemogen, die ontbreken nu helemaal.


Alles bij elkaar voelt het een beetje als een gemiste kans. Het had zoveel sprankelender en beter uitgewerkt kunnen worden.  Jammer!


ISBN 9781521215777 | Paperback | 40 pagina's | Leen Lefebre | mei 2017

© Dettie, 10 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Later word ik brandweerman
Quentin Gréban


Net zoals zoveel kleine jongetjes weet Oscar, de kleine beer, het zeker! Later als hij groot is wordt hij brandweerman. Hij heeft al een heel mooie brandweerauto met pedalen en een echt brandweermannenpak. Hij wil heel graag dat de mensen van de brandweer hem meenemen als er brand is, maar jammer genoeg doen ze dat nooit.


Op een dag heeft Oscar geen zin meer in het wachten tot ze hem komen halen. Hij gaat zelf wel op pad! In volle vaart racet hij door de straten in zijn brandweerauto. En dan... ziet hij rook! Hup erop af! Hij spuit de hele boel onder water en vertrekt weer. Dat er helemaal geen brand was heeft Oscar niet eens door! - Hij heeft een mooie verjaardagstaart natgespoten - En zo gebeuren er meer dingen. Een kat in de boom? Dan hak je gewoon de boom om! En ach wat geeft het dat de boom op een huis valt. De kat is tenminste gered. En zo laat Oscar een heel spoor van al zijn reddingspogingen achter.


Maar net als hij moe van zijn brandweeravonturen naar de snoepwinkel rijdt, want een lekkere kauwgombal heeft hij wel verdiend, vindt hij, hoort hij om hulp roepen... de snoepwinkel staat in brand, en het kleine hondje van juffrouw Suzy, de snoepwinkelmevrouw, is nog binnen. Eigenlijk is Oscar best wel bang, maar hij wil toch een brandweerman worden? En échte brandweermannen redden dan zo'n hondje... Vastberaden stapt Oscar de brandende winkel binnen.
Als dat maar goed afloopt!


Natuurlijk is dit echt een boek wat tot de verbeelding spreekt. Je hoort de kinderen al lachen als Oscar de taart helemaal nat spuit. Het verhaaltje wordt op het einde zelfs een beetje spannend, en heeft toch nog een verrassende afloop.


Quentin Gréban is in kinderboekenland inmiddels behoorlijk bekend om zijn fraaie, kleurige en fantasievolle afbeeldingen en die zijn ook in dit boek weer te vinden. Het beertje heeft een hoog knuffelgehalte maar is toch ook een echte stoere beer en dat is verterend om te zien. Zijn avonturen zijn aantrekkelijk en humoristisch weergegeven. Ook het woordgebruik is precies goed voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Met andere woorden, het boek is helemaal goed.


ISBN 9789044831269 | Hardcover | 26 pagina's | Uitgeverij Clavis | september 2017
Vertaald door Clavis | Leeftijd 4+

Dettie, 5 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De nacht van de vallende ster
illustraties: Jenni Desmond
tekst: Amy Hest


Nijn en Hond hebben alle twee een prachtig huis aan een groot meer.
Het huis van Nijn is blauw en ook al staat het in het groene gras, toch heeft Nijn ook nog een tuintje op zijn dak gemaakt en boven zijn voordeur zijn twee grote konijnenoren geschilderd. Op de deur staat met grote letters Privé.
Het huis van Hond is prachtig rood en in de tuin bloeien rode bloemen, staat een rode stoel, de gieter is natuurlijk ook rood en zelfs de trui van Hond is... wit... met rode strepen! Op de voordeur van Hond staat met grote letters Niet Storen.


Iedere ochtend kijkt Nijn eerst even door
het hoge gras en het hek naar Hond.


En iedere ochtend kijkt Hond eerste even
door het hek en het hoge gras naar Nijn.


Ze zeggen geen van beiden: 'Hallo'. Of:
'Hoi'. Of: 'Leuk om je te zien.'


En zo wonen Nijn en Hond heel lang naast elkaar, gescheiden door het hek van de tuin. 's Avonds kijken ze wel eens naar elkaars verlichte raam, maar verder leven ze hun eigen leventje. Nijn drinkt zijn chocomel en Hond knabbelt lekker aan zijn koekjes.
Maar dan... op een nacht gebeurt het... Toevallig kunnen ze alle twee niet slapen, toevallig zitten ze alle twee buiten, toevallig valt er een ster... en dan mag je een wens doen. Ze kijken elkaar aan. Maar Nijn en Hond zeggen nog steeds niets...
Eenmaal weer binnen kunnen ze nog steeds niet slapen. Ze weten best wel wat ze eigenlijk wensen...


Een hartverwarmend boek zowel in beeld als taal over de toevoegende waarde van vriendschap. Ook al heb je het alleen prima naar je zin dan kan het evengoed heel fijn zijn om een goede vriend te hebben waar je mee kunt eten, praten, lachen en nog veel meer.
Fijne sfeer, fijn verhaal, fijn boek.


ISBN 9789047709626 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | december 2017

© Dettie, 24 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kerstbezoek voor Mimi Muis
illustraties: Judith Drews
tekst: Cally Stronk


O jee, Mimi Muis is helemaal vergeten dat haar ouders de Kerst bij haar zouden vieren! En morgen is het al Kerstmis! Gelukkig heeft postbode Stork, een ooievaar, een goed idee. Hij vliegt gauw naar het huisje van Hans Haas, Erwin Eekhoorn en Bruno Beer. 'We moeten Mimi helpen!' roept hij. En dat zijn de dieren helemaal met hem eens.


De sterke Bruno haalt de kerstboom, Erwin zoekt lekkere noten en samen met Hans Haas maakt hij koekjesdeeg en bakken ze ongelooflijk heerlijke koekjes. Mimi is ook druk, zij versiert de Kerstboom, en uiteindelijk krijgen ze met zijn allen alles toch nog op tijd af! Hoera! En zo komt het dat Mimi's ouders, samen met Mimi en haar vrienden, een fantastisch lekker en gezellig kerstfeest vieren. Want, zegt Mimi: 'Kerst is het mooist als je het met vrienden en familie viert!' 


Wat apart is aan dit Pixiboekdeeltje is dat de afbeeldingen nu eens niet met veel hout, gloed en groen getekend zijn zoals zo vaak in kerstboekjes gebeurt. De tekeningen doen modern, licht en speels aan. Door kleine details, zoals een Kerstsok voor het raam en her en der een kleine kerstster, zie je wel dat Kerstmis nadert maar het overheerst niet. Het zijn gewoon gezellig aandoende tafereeltjes, met grappige accenten in heldere kleuren, waarop je ziet dat iedereen zijn best doet om de ouders van Mimi fijne Kerstdagen te bezorgen.  En dat is heel goed gelukt!


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 07 Kerst.


ISBN 9789050652537 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2017
Afmeting 10 x 10 cm | Nr. 054 | leeftijd 4+

© Dettie, 14 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Beertje lief
illustraties: Anne Schneider
tekst: Sophie Van Kerckhoven


Beren leiden een heel ander leven dan mensen...


Ze lachen, ze dansen en ze spelen, net zo lang tot de zon opkomt. Want als de zon opkomt, worden de mensen wakker en gaan de beren naar bed.
Zo gaat het al jaren, ieder in hun eigen wereld. Beertje Bas heeft nog nooit een mens gezien.
Maar hij kent ze wel uit de verhalen …

's Nachts bij het kampvuur vertellen Bas en zijn vrienden elkaar zelfs griezelverhalen over mensen. Volgens het ene beertje zijn ze groen en eten ze beren, volgens de ander hebben ze heel scherpe tanden en rode ogen. Eén ding is wel zeker, je kunt maar beter wegblijven bij de mensen...

Maar op een dag wordt Beertje Bas overdag wakker en hoort hij praten. Nieuwsgierig als kleine beertjes zijn, móet hij natuurlijk weten wie daar aan het praten zijn. Het zijn mensen! Twee mannen en een meisje! Beertje Bas vindt ze eigenlijk wel leuk en helemaal niet eng, en groen zijn ze ook al niet! Maar dan ziet hij dat het meisje een babybeertje stevig vasthoudt! Zouden ze dan toch beren eten? Bas is erg geschrokken en duikt weg maar het meisje heeft hem al gezien en rent huilend naar haar vaders. Die pakken snel hun picknickspullen in en weg zijn ze.
En dan ziet Bas het babybeertje... het ligt in het gras. Och wat zal het meisje verdrietig zijn. Wat nu?

Beertje lief is ook een lief verhaaltje waarin getoond wordt dat met een beetje lef en liefde veel bereikt kan worden. Beertje Bas overwint zijn angst voor mensen en verlaat zelfs het veilige Berenbos om het meisje te helpen. Als dat niet dapper is! Maar het meisje leert ook dat niet alle beren eng zijn. Een beertje kan ook lief zijn.
Leuk element in het verhaal zijn de twee vaders in plaats van de gewoonlijk opgevoerde vader en moeder.
De taal waarin het verhaal geschreven is, is eenvoudig en goed te begrijpen voor jonge kinderen.

Anne Schneider heeft bij het verhaal warm getinte afbeeldingen gemaakt in verschillende afmetingen, waardoor het verhaal meer vaart krijgt. De grote, twee pagina's beslaande illustraties geven daarnaast een mooi overzicht van de omgeving en de avonturen van Beertje.
Kortom, een fijn boek om uit voor te lezen en mee te kijken.


ISBN 9789044831351 | Hardcover | 25 pagina's | Clavis| september 2017
Formaat: 210 x 290 m | Leeftijd 4+

Dettie, 12 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kas bij de tandarts
Pauline Oud


Daar is de leuke Kas weer! De vorige keren dat we over hem lazen mocht hij o.a. bij opa en oma logeren en een andere keer was hij een beetje ziek. Gelukkig is hij weer helemaal beter en dat is maar goed ook want deze keer mag hij met mama mee. Kas gaat voor de eerste keer naar de tandarts. Zijn handpop Kroko de krokodil mag mee, die heeft namelijk ook een heleboel tanden...


We zien Kas van tevoren druk bezig met zijn tanden extra goed te poetsen.  ‘Kijk eens, Kroko! Zijn mijn tandjes al schoon voor de tandarts?’ Vraagt hij. Mra kroko zet natuurlijk niets terug. Mama wel, zij zingt zelfs een tandenpoetsliedje waardoor Kas precies weet hoe hij zijn tanden schoon kan krijgen.


De tandarts is heel aardig. Hij kijkt eerst maar eens Kroko's tanden na en die mag zijn tanden wel eens wat beter poetsen. Dan is Kas aan de beurt en wat zegt de tandarts? ‘Ik zie het meteen, jij poetst je tandjes wel!’ De tandarts is helemaal blij en Kas ook! Hij vindt het heel leuk bij de tandarts vooral als hij ook nog eens een prachtige nieuwe tandenborstel krijgt.


Thuis probeert Kas ook Kroko's tanden te poetsen, maar of dat helemaal goed gaat is nog maar de vraag. Gelukkig is mama er nog, en zoals bijna alle mama's oplossingen weten te bedenken, weet de mama van Kas dat ook. En zo loopt alles toch nog goed af.


Pauline Oud heeft de gave om in tekst en tekeningen allerlei onderwerpen op een eenvoudige manier weer te geven zodat kinderen precies zien en weten wat ze te wachten staat. In dit vrolijk geïllustreerde boekje zien we hoe de tandarts, zijn kamer en attributen eruit zien. Ook vertelt Pauline Oud dat de stoel en het hoofdeinde naar beneden gaat zodat je komt te liggen. Daarna zien we de tandarts (met monddoekje) de mond van Kas nakijken met het bekende spiegeltje en wasbakje. Zelf het mondspoelen na afloop wordt niet vergeten! Door Kroko de handpop ook in het verhaal op te nemen wordt het een speels en grappig geheel.
Erg leuk gedaan.


Voor- en achterin het boek staan verder nog enkele leerzame vragen zoals:
Waarmee poetst Kas zijn tanden?
Wat krijgt Kas van de tandarts?
Waarmee bekijkt de tandarts alle tanden?

Kortom, opnieuw een uitstekend boek van Pauline Oud. Hopelijk volgen er nog veel meer!


ISBN 9789044831665 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis| oktober 2017
Leeftijd vanaf 2,5 jaar

© Dettie, 7 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Sara Snufje
illustraties: Sara Ogilvie
tekst: Pip Jones


Sara Snufje is een heel vindingrijk meisje. Ze vindt de meest bijzondere dingen uit, zoals de Theeweldig een machine die geweldig goed thee kon inschenken, maar helaas gaat er steeds was mis. De ene keer schiet er een schroefje los de andere keer slaat een machine op hol...


Sara kon er niet tegen als iets mislukte.
Ze werd dan woedend en schreeuwde en maakte veel drukte.

Ze riep dan: 'Ik kan het niet
Ik hou er mee op!'
En gaf haar uitvinding
een keiharde schop!


Maar opa ziet dat anders, je hebt het tenminste wel bedacht en geprobeerd zegt hij dan. Gewoon doorgaan. Maar dat weet Sara wel... Ze wil gewoon iets maken dat werkt!

En dan breekt de dag aan waarop alles verandert. Die dag valt er namelijk een kraai uit de lucht, het arme dier is gewond. Hij kan nooit meer vliegen zegt de dierenarts even later. Maar dan kent hij Sara nog niet! Sara verzint van alles om de kraai op te vrolijken maar ja een vogel moet vliegen, dat snapt Sara ook wel. Maar de kraai blijft somber, hij mist zijn vliegvriendjes enorm. Sara wil hem zo graag helpen maar weet niet hoe. Gelukkig is opa er ook nog.


'Sara'  zei grootvader. ' Je kunt vast iets verzinnen.
Hier is je gereedschap. Ga maar beginnen.'


En zo gebeurde het. Sara studeerde, Sara schroefde, boorde en timmerde. Ze verzon het ene stel vleugels na het andere... Maar niets werkte goed, totdat Sara iets geweldigs had bedacht... Zou het nu eindelijk lukken?

Naast het grappige verhaal en de fraaie rijmende tekst vinden we in dit boek ook erg aansprekende afbeeldingen. Sara Snufje zit écht vol goede ideeën en Sara Ogilvie weet dit erg leuk in beeld om te zetten. Vooral haar machines en vleugelideeën zijn héél bijzonder om te zien!


ISBN 9789047709817 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | juli 2017
Afmeting 26,8 x 26,8 cm | Vertaald door Jesse Goossens | Leeftijd 4+

Dettie, 21 oktober 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER