Non-fictie

Louise Hay & Mona Lisa Schiltz

Heel je geest
Verbind lichaam en geest door affirmaties, intuitie en medicatie
Louise Hay & Mona Lisa SchiltzDe auteurs, hulpverlener en arts, gaan uit van het chakrastelsel dat bestaat uit emotionele- en energiecentra in ons lichaam, pag 17 - 18. Dit zijn zeven onderdelen van ons lichaam die onze gezondheid beïnvloeden en daarom is het goed om naar de signalen die ze uitzenden te luisteren:


'Wat is medische intuïtie? Bepaalde delen van je lichaam laten het je weten als de emoties zich op een bepaald levensgebied hebben opgehoopt. Bepaalde organen vertellen je intuïtief dat iets wat je emotioneel dwarszit, veranderd moet worden. Dus in geval van een depressie om een familielid, woede over een relatie, kwaadheid op een vriend, frustratie over geld, of angst over werk, enzovoort, zullen bepaalde delen van je lichaam zich gaan roeren, opspelen of luid protesteren als dat deel van je emotionele leven moet veranderen', pag 18  - 19.


Een aantal onderwerpen wordt vervolgens in afzonderlijke hoofdstukken uitvoerig belicht: depressie, angst, verslaving, hersen- en leerstijlen, geheugen, lichaam/geest, brein. In ieder hoofdstuk wordt helder informatie gegeven en komen symptomen ter sprake. Aan de hand van cases wordt een en ander persoonlijk gemaakt en zo krijgt de lezer een goed beeld van wat er aan de hand is . Er worden vervolgens verschillende visies benoemd om de symptomen te beoordelen. Steeds worden er ook adviezen gegeven voor behandeling en mogelijke medicatie.


Het boek heeft een boodschap: 'Met medische intuïtie leer je hoe bepaalde emotionele patronen geassocieerd worden met bepaalde lichamelijke symptome'. En wat betreft het helen van je geest leer je om heelheid te creëren door zowel hersenen als lichaam te behandelen, door te leren dat de hersenen misschien wel het eerste teken geven dat er iets ernstigs aan het broeien is.'


Het boek reikt veel leerzame informatie aan die helpt om zicht te krijgen op wat er aan de hand kan zijn. De medische veronderstelling van dit boek lijkt mij wat te beperkt en komt soms wat dogmatisch over.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789000355624 | Paperback | 432 pagina's | Uitgeverij Spectrum | juni 2017
Vertaald door Marja de Bruijn

© Evert van der Veen, 23 februari 2018


Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER