Non-fictie

Johan Nebbeling

Het geheim van de notarisHet geheim van de notaris
De Russische minnares, de jaloerse erfgenaam en andere waargebeurde verhalen
Johan NebbelingWie denkt dat het ambt van notaris saai is, moet dit boek lezen! 
Het staat vol met boeiende, vermakelijke, grappige en treurige verhalen over gebeurtenissen in de praktijk van een dorpsnotaris. Wie dit ambt bekleedt, maakt werkelijk van alles mee, leert mensen kennen zoals ze misschien niet zouden willen zijn, wordt geconfronteerd met verdrietige gebeurtenissen en mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.


'Hij, de notaris, opereert op het ongelofelijk fascinerende snijvlak van oersaaie formele wetsteksten én de allerdiepste menselijke emoties. Geboorte, dood, huwelijk, scheiding: alle essentiële levensmomenten komen samen in het kantoor van de notaris', pag 9.


De 68 verhalen zijn stuk voor stuk de moeite waard. Aardig is dat ieder verhaal wordt getypeerd door een symbool aan het begin van het hoofdstuk.


Ontroerend is hst 11 'Schuld ingelost', over een man met een oorlogsverleden die uit schuldgevoel voor een neef met een verstandelijke beperking zorgt.


Tragi-komisch is hst 16 'Stoomstrijkijzer' over een dochter die ontdekt dat de etiketten, met namen voor wie het is bestemd, van het antiek door haar zus zijn losgeweekt ná het overlijden van haar moeder.


Prachtig is hst 32 'Weeskinderen' waarin de notaris en de bankdirecteur zich het lot van drie jonge kinderen aantrekken en zich inspannen voor hun toekomst.


Verbijsterend is hst 35 'De verloren zoon' over een zoon die tijdens de afscheidsplechtigheid van zijn vader met een zogenaamde hoestbui de kerk verlaat en vervolgens het huis leeghaalt...


ISBN 9789461262141 | Paperback |  152 pagina's Uitgeverij Haystack Zaltbommel | maart 2017

© Evert van der Veen, 3 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER