Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Mag ik eens in je luier kijken?
Guido van Genechten


Muisje is heel nieuwsgierig, hij onderzoekt alles, bijvoorbeeld hoe een speelgoedtreintje in elkaar zit. Maar ook in elk gaatje, holletje, flesje moet hij kijken.
Op en dag vraagt hij aan Haasje:

"Mag ik eens in je luier kijken?"
"Natuurlijk," zegt Haasje, en Muisje ziet wel zeven bruine hazenkeutels.


Nu wordt hij nog nieuwsgieriger en vraagt hetzelfde aan Koetje, Varkentje, Geitje en al zijn andere vriendjes. En die hebben allemaal andere poep! Koetje heeft bijvoorbeeld een vlaai en Hondje een drol met een punt.
Maar nu willen zij ook wel eens weten wat Muisje in zijn luier heeft zitten. Natuurlijk laat Muisje dat zien, maar wat ze zien is een grote verrassing...

Heel erg leuk en mooi verzorgd prentenboek. De tekst is kort en in grote letters afgedrukt. De illustraties zijn vrolijk, helder gekleurd en eenvoudig gehouden. Een peuter herkent het dier direct. Maar het allerleukste is dat je zelf ook in elke luier kan kijken! Ik werd erg vrolijk van dit boek, heb enorm gelachen om deze vondst van Guido van Genechten. Zeker is dat kleine kinderen dit boek ook geweldig zullen vinden. Wat is er voor hen leuker dan praten over poep?


ISBN 9789044810127 | Gebonden| 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | 31 januari 2009 |
Formaat: 25 x 26 cm Leeftijd: Vanaf 2 jaar

© Dettie, 23 januari 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER