Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Gert Verhulst e.a.

Plop & de Peppers
Gert Verhulst e.a.


Plopperdeplop, is er zomaar een voorleesboek mét CD over kabouter Plop en de Peppers.
De Peppers zijn Pol de mol, Pepijn het konijn en Pip de muis, samen vormen zij de Beste Beestenband.


In totaal staan er zes verhalen in dit boek. Elk verhaal is voorzien van veel foto's van kabouter Plop en de Peppers. Bij elk verhaal hoort een liedje dat je kunt beluisteren dankzij de bijgevoegde CD. En nu volgt een waarschuwing... draait de CD niet, want de liedjes zijn zo aanstekelijk dat je daarna de hele dag wel een fragment ervan loopt te zingen.


Het eerste verhaal gaat over opruimen met daarbij natuurlijk het Opruimlied.
Kabouter Plop is namelijk een beetje boos op de Peppers, ze hebben zo'n enorme rommel gemaakt in het appartement waar ze repeteren. Zolang het zo'n rommel blijft, zullen ze niet meer repeteren besluit Kabouter Plop. De Peppers gaan snel aan de slag en even later is alles aan kant. Ze zijn wel heel vlug klaar vindt kabouter Plop, er klopt iets niet... Even later zwaaide de deur naar de gang open en rolde alle rommel weer terug de kamer in.
Kabouter Plop waarschuwt de Peppers, nu krijgen ze vannacht vast het opruimspook op bezoek...
Een leuk verhaaltje, dat niet echt eng is, zoals bij de zachtaardige kabouter Plop nooit iets eng is. Maar de Peppers hebben hun lesje wel geleerd.Daarna volgen de verhaaltjes Vals spelen, over stiekem vals spelen tijdens een kaartspelletje,  en het verhaaltje Vissen gaat over jaloers zijn. Pol wil namelijk heel graag mee gaan vissen met Plop, Pepijn en Pip, maar denkt dat ze hem niet mee willen hebben... Gelukkig dacht Pol dat helemaal verkeerd.
In het verhaaltje Pepijn de danser, blijkt dat Pepijn flink heeft opgeschept over zijn danskunsten maar als er een feestje komt dan krijgt hij het benauwd. Hij kan namelijk helemaal niet dansen! Maar ook daar weet Plop wel wat op...


De afwas
is mijn favoriete verhaaltje. Plop vindt het maar een bende en belooft een taart te bakken als Pepijn en Pol de afwas doen. Maar zij verzinnen een heel slim plan om niet te hoeven afwassen... Helaas is Plop niet dom en komt erachter, dat wordt geen taart... of toch wel?
Als laatste is het verhaal De verjaardag aan de beurt. De strekking van het verhaal is wel vaker gebruikt en dat is net doen of je een verjaardag bent vergeten. In dit geval de verjaardag van de lieve Pip. Ze denkt écht dat iedereen het vergeten is. Natuurlijk niet! En dan wordt vanzelfsprekend ook een lied bij van Plop en de Peppers!

De inhoud is vrij druk om te zien, maar de verhaaltjes zijn wel leuk en in elk verhaaltje zorgt kabouter Plop voor een heel vriendelijk klein lesje dat alle Peppers moeten leren voor later. De tekst is duidelijk afgedrukt.
Gewoon een lekker boekje.


ISBN 9789462772090 | Hardcover | 56 pagina's | Studio100 | 2016
Afmeting 21 x 26 cm | Leeftijd 3 - 8 jaar

© Dettie, 26 september 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER