Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Sunna Borghuis

https://sunnaborghuis.nl

https://www.facebook.com/ruthhengeveldillustraties

 

Pietje, moet je plassen?
Illustraties: Ruth Hengeveld
Tekst: Sunna Borghuis


Thomas is helemaal blij, hij mag vandaag eindelijk naar de Pietenschool, dat kan pas als je helemaal zindelijk bent, dus geen luier meer hoeft te dragen.

Op de Pietenschool heet iedereen Pietje, ook Sophie, de zus van Thomas. De juf vraagt voor de zekerheid of Pietje Thomas zelf naar de wc kan. Natuurlijk kan hij dat!
Mama zegt ook nog gauw dat hij wel op tijd naar de wc moet gaan! Voor de zekerheid laat juf toch maar even zien waar de wc is en Pietje heeft nog nooit zulk mooi wc papier gezien, hij dacht dat het cadeaupapier was!


Het wordt de dag van zijn leven. Pietje Thomas leert zovéél; pepernoten bakken, touwklimmen - wat hij heel goed kan - figuurtjes maken van marsepein, een huis bouwen van speculaas en nog veel meer.

Maar naar de wc gaan? Dat doet hij niet. Zus Pietje Sophie vraagt zelfs of hij niet moet plassen en ook de juf vraagt opnieuw of hij niet naar de wc moet (je zou er kriegelig van worden) maar nee hoor Pietje Thomas hoeft écht niet naar de wc.
Maar van juf moet hij toch gaan...
Vooruit dan maar. Maar hij doet niets op de wc... hij moest écht niet.

Toch zingt hij als hij naar huis gaat 'Kak, poep, drol, mijn broek zit vol...'
Heeft Pietje het dan toch in zijn broek gedaan?


Het is knap hoe Sunna Borghuis met dit verhaal de Sinterklaassfeer helemaal te pakken heeft gekregen zonder zwarte Pieten. De kinderen zijn namelijk gewoon zichzelf en de juf is gewoon een juf. Slim bedacht! De illustraties die Ruth Hengeveld bij de avonturen van Pietje Thomas gemaakt heeft, zijn heel grappig en ze geven mooi de knusheid rond de Sinterklaastijd weer. De gebruikte kleuren zijn lekker licht en vrolijk.
Kortom, een gezellig Sinterklaasboek!


ISBN 9789025775506 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Gottmer | oktober 2021
Afmeting 29,7 x 23,7 cm | leeftijd 3+

© Dettie, 23 november 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER