Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Cobi Boomsma & Marieke van Ditshuizen

Waar is Ko?
illustraties: Marieke van Ditshuizen
tekst: Cobi Boomsma


Op zijn verjaardag krijgt Cas een konijn. Hij is er helemaal blij mee en bouwt het allermooiste hok van de wereld voor Ko, zoals hij zijn konijn noemt. Het hok heeft een raampje en een deur waar met vrolijke letters Ko op staat en aan het hok vol met lekker warm stro zit een glijbaan!
We zien Ko daar heerlijk vanaf roetsjen, zo zijn grasveld in. Ko heeft zelfs een eigen veldje met wortelen, die hij op kan graven wanneer hij wil! Het is bijna een konijnenparadijs.

Maar de volgende dag is Ko verdwenen. Cas zoekt en zoekt totdat hij een gat in de grond ziet... Ko heeft een tunnel gegraven, vlakbij het hek. Cas vindt dat wel knap van Ko maar hij is nu wel zijn konijn kwijt. Weet je wat, denkt Cas, ik ga hem achterna! Hij pakt zijn zaklantaarn en duikt de tunnel van Ko in. Natuurlijk moet die tunnel wel breder worden anders past hij er niet door. Cas graaft en graaft, het is best zwaar werk. Gelukkig komt Mol hem helpen. Het wordt nog een heel avontuur want de tunnel heeft allemaal zijgangen en welke moeten ze nemen?
Cas komt op de gekste plekken uit, maar waar is Ko?


De tekst van Cobi Boomsma kan niet zonder de illustraties van Marieke van Ditshuizen en omgekeerd. De illustratrice schrijft op haar website:

"Voor dit boek heb ik gemengde technieken gebruikt. De figuren heb ik uitgeknipt zodat ik ze vrij en spontaan kon tekenen en de achtergronden kon ik met vaart opzetten, zonder rekening te hoeven houden met de figuren. Verder heb ik gestempeld, geknipt, geveegd en gepoetst en gesponst."


Het resultaat mag er zijn! We zien Cas door de tunnels kruipen op zoek naar Ko, maar onder de grond wonen natuurlijk ook andere dieren en die zie je ook! Zoals: grappige muisjes, een das in zijn hol, maar we zien ook... een olifantenslurf in een hol snuffelen!
Op het eind van het boek kunnen kinderen Cas helpen de weg naar zijn huis terug te vinden want hij is door het gekruip door al die tunnels de weg een beetje kwijt geraakt. Sowieso kunnen de kinderen Cas helpen Ko te vinden want op elke afbeelding zie je Ko ook, de ene keer nog net zijn staartje, de andere keer in een holletje, alleen Cas ziet hem niet!
Erg prettig prentenboek.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051164442 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2015
Formaat h 21,5 x b 28,7 cm Leeftijd vanaf 3 jaar

© Dettie, 12 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER