Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Sally Grindley

http://www.sallygrindley.co.uk

http://www.pascallemaitre.com

 

Wat een ei!
illustraties: Pascal Lemaitre
tekst: Sally Grindley


In een diepe, donkere grot lag een ei met vlekken.
Een lieve moedereend vond het...


Deze begintekst trekt je gelijk het leuke verhaal in. De moedereend is best wel deftig om te zien met haar kralenketting om. Maar ze is inderdaad ook heel lief. Ook al is het ei heel groot en ligt het in een diepe, donkere grot, ze broedde het wel uit.
Na een tijdje kwam een grappig diertje uit, groen met zwarte vlekken. 'Mama!' piepte het diertje. Maar de moedereend wist gelijk dat het kleine grappige diertje geen eendje was. Eigenlijk wilde de vrienden van moedereend dat rare diertje niet in hun buurt hebben. Ze riepen boos:


'Dat wezen is niet zoals wij.
Dat wezen willen we hier niet!'


Dat maakte de moedereend zo boos dat ze haar vrienden wegjoeg. 'Jij blijft gewoon bij mij' troostte ze haar kind, want zo voelde ze het. Het kleine, grappige diertje was haar kind. Ze zorgde heel goed voor hem, maar het diertje werd groter en groter en groter. Hij torende ver boven zijn moeder uit. Vliegen kon hij niet en het vijvertje was veel te klein voor hem... Hij moest de wijde wereld in, wist moedereend. Met pijn in haar lieve eendenhart liet ze het grappige dier gaan.
Maar na een tijdje komt het grappige diertje terug, met een grappig vriendinnetje...


Ach, wat een lief, hartverwarmend verhaaltje. Elke bladzijde straalt een en al moederliefde uit. Het grappige is dat de moedereend altijd een dametje blijft met mooie lange wimpers, ondanks haar geploeter om het inmiddels grote grappige diertje genoeg te eten te geven. Emmers vol eten sjouwt ze aan. Maar ze blijft een dametje. Het einde is ook leuk, Mama Eend vindt een heel leuke eendenmeneer en zo wordt ze oma én moeder tegelijk!

De afbeeldingen zijn in mooie zachte pasteltinten gemaakt en zowel moedereend als het grappige diertje zijn aantrekkelijk om te zien.

ISBN 978946911291 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Eenhoorn | 15 maart 2016
Afmeting 23 x 23 cm | Vertaald door Edward van de Vendel | Vanaf 3 jaar

© Dettie, 17 maart 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER