Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Lizelot Versteeg

https://lieverontwerp.portfoliobox.net

 

Konijn wil knuffelen!
Samen bewegen op de boerderij
Lotje (Lizelot Versteeg)


In dit boekje met kartonnen pagina's zien we Konijn en haar beertje die op zoek gaan naar dieren op de boerderij die even lekker willen knuffelen, want Konijn is daar gek op. Konijn vraagt dus aan allerlei dieren 'Wil jij even met mij knuffelen?' maar alle dieren hebben het te druk met andere dingen.


Biggetje neemt bijvoorbeeld net samen met haar moeder een modderbad, het veulentje moet leren steigeren en zwaantje vaart net met papa mee op zijn rug. En zo hebben alle dieren wel een excuus. Gelukkig wil het kleine, zachte lammetje wèl knuffelen en dan... wil iedereen ineens knuffelen met Konijn. Het wordt zelfs een grote groepsknuffel en Konijn is helemaal blij.

Maar naast dit lieve verhaaltje gebeurt er echter nog veel meer in dit boek


Ten eerste staan achterin het boek allerlei leuke beweegoefeningen die een kind - net als Konijn en haar mama - samen met mama (of papa) kan doen, zoals onder andere: lekker swingen met zijn tweeën, of samen steigeren en op mama's rug paardje rijden, of lekker op je buik liggen en mama op je rug laten kroelen en tekenen met haar vingers.

Ten tweede leren kinderen woordjes zoals achter, voor, onder, tussen, op, in. Die woorden zijn in de tekstjes verwerkt maar kunnen ze ook met de bewegingsoefeningen geleerd worden.


Ten derde staat er op elke afbeelding - verspreid over twee pagina's - in eenvoudige heldere kleuren van alles wat er te zien valt op een boerderij. De ene keer zie je de groentetuin met sla en worteltjes, inclusief vogelverschrikker, en een appelboom. De andere keer zie je een varkensstal en een kippenhok, of een koe met kalfje in de wei waar ook een tractor rijdt en een zwaluw rondvliegt.


Op de afbeeldingen zijn verder ook allemaal kleine diertjes te zien zoals rupsjes, miertjes, wormpjes, muisjes, libelles evenals vogels zoals een duif, ekster, fazant, roodborstje, koolmeesje, merel en zelfs de Vlaamse gaai en de ooievaar ontbreken niet.
Alles is heel speels weergegeven, alsof die dieren toevallig voorbij komen, dus de les ligt er niet duimendik bovenop.


Ten vierde
kun je op elke afbeelding zoeken naar de blauwe beer en de twee kuikentjes.


Al met al is het dus een heel veelzijdig boek, dat veel meer inhoudt dan alleen een leuk knuffelverhaaltje.


Lizelot is een enthousiaste vormgever met meer dan vijftien jaar ervaring in de wereld van grafisch ontwerp. Daarnaast creërt zij speelse educatieve kinderboeken die inmiddels wereldwijd worden uitgegeven. Lizelot werkt ook als Yoga en Pilates docente in Lochem. Vanaf de zomer van 2017 geeft ze ook lessen Kinderyoga.


Er zijn  ondertussen al vele Lotjesboeken verschenen waarin van alles  is te ontdekken. De doelgroep van deze boekjes varieert van 1 tot 5 jaar.


ISBN 9789044838664 | Hardcover met ronde hoeken | 18 kartonnen geplastificeerde pagina's | Clavis | april 2020
Afmeting 22 x 21,1 cm | Leeftijd vanaf 30 maanden

© Dettie 19 juni 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER