Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Claire Garralon

http://clairegarralon.fr

 

Dat is míjn vijver
Claire Garralon


Neem je kind op schoot of zet op school een groepje kinderen in een kring om je heen en doe het boekje open... Wat zien we dan?


We zien een geel eendje bij een mooie vijver staan.
'Oh! Wat een mooie vijver!
Dat is míjn vijver!'

roept hij.

Maar even later komt er een wit eendje aangewaggeld. Hij kwaakt hetzelfde.
'Oh! Wat een mooie vijver!
Dat is míjn vijver!'

Bijna krijgt het witte eendje ruzie met het gele eendje maar gelukkig besluiten ze de vijver samen te delen. Op de afbeelding zien we een stippellijn door de vijver lopen, zo kunnen we goed zien welk deel van het gele eendje en welk deel van het witte eendje is.


Maar dan komt er een rood eendje aangewandeld en even later een groen eendje en nog veel meer eendjes in allerlei kleuren. En allemaal delen ze de vijver. Er komen steeds meer stippellijntje in de vijver en steeds meer eendjes, op het laatst zie je de lijntjes geeneens meer.


Als er een zwart eendje aan komt lopen zie je hem blij kijken naar die vijver vol kleurige eendjes... Dat ziet er gezellig uit! Dat wil hij ook wel! Samen lekker zwemmen en plezier maken in de vijver. Maar er is helemaal geen plek meer om te zwemmen of plezier te maken, de vijver is zo vol dat de eendjes zich nauwelijks meer kunnen bewegen! Het is eigenlijk helemaal niet leuk meer vertellen de eendjes aan het zwarte eendje. Deze is verbaasd, dat kan toch anders, roept hij.  Kortom, het zwarte eendje heeft een superidee. Alle eendjes zijn helemaal blij, ze peddelen lekker door het water en hebben pret voor tien, maar niet voor lang...
De kinderen zullen het grappige, verrassende eind prachtig vinden, ik hoor ze al giechelen.


Onder het voorlezen kunnen we de afbeeldingen die de duidelijk afgedrukte tekst ondersteunen aan de kinderen laten zien. Claire Garralon heeft er een mooi bontgekleurd geheel van weten te maken. In al hun eenvoud maken de afbeeldingen heel goed duidelijk wat grenzen zijn en hoe je iets kunt delen met elkaar. Het boekje is ook nog eens mooi en zorgvuldig afgewerkt is. De pagina's zijn van stevig FSC-papier en de afbeeldingen zijn in fraaie heldere kleuren afgedrukt.
Leuk om cadeau te geven én om uit voor te lezen.

ISBN 9781911496014 | Hardcover | 36 pagina's | Uitgeverij Book Island | 22 oktober 2016
Afmeting 20,4 x 22,2 cm | Vertaald door Ester van Buuren | leeftijd 3+

Dettie, 10 november 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER