Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Yusuke Yonezu

Ik hou van jou!
Yusuke Yonezu


Carlo is een kameleon en hij wil met zijn vriendinnetje Amelie spelen, zij is ook een kameleon. Maar waar is Amelie?
Carlo zoekt en zoekt en komt allemaal enge dieren tegen zoals een slang en een wolf. Gelukkig kan hij steeds  snel van kleur veranderen zodat ze hem niet zien. Maar waar is Amelie nou... Hij roept iets heel liefs en dan... moet Amelie heel erg blozen en kan Carlo haar eindelijk zien.


Een erg grappig boekje voor heel jonge kinderen. Niet alleen wordt verteld dat de kameleon van kleur kan veranderen maar je kunt het ook zien. Bijvoorbeeld als Carlo de krokodil  ziet dan staat hij net voor de bruine stam van een boom. Carlo is lichtgroen dus hij valt heel erg op. Je kunt dan gauw aan een strook trekken en zie... Carlo wordt net zo bruin als de boom. De krokodil kan hem daardoor niet meer zien.
Met stroken die je kunt schuiven en draaischijven kun je dus steeds Carlo (en Amelie) van kleur laten veranderen.
Op de achterkant van het boekje neemt Carlo zelfs de streepjescode over als schuilkleur!
Achterin het boekje staat ook nog een regenboog waar alle kleuren van genoemd worden. Amelie en Carlo spelen dan het regenboogspel...
Wie het snelst van kleur kan veranderen heeft gewonnen!


Het verhaaltje zelf is eenvoudig. Op elke bladzijde wordt gevraagd of Amelie zich op de plek die je ziet verstopt heeft.
Op elke bladzijde staat ook het zinnetje 'Snel verandert Carlo van kleur.' Behalve op de laatste twee pagina's want dan heeft hij Amelie gevonden.
Kinderen leren op deze manier goed welke kleuren er zijn en wat een kameleon is.


Fraai uitgevoerd boekje, met afgeronde hoeken, dat vooral door de bewegende delen aantrekkelijk zal zijn voor de kleintjes.


ISBN 9789051161595 Hardcover 14 pagina's | De Vier Windstreken | januari 2011
Vertaald uit het Duits door M.E. Ander Vanaf 3 jaar

© Dettie, 27 februari 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 


Raad eens?

Bloemen
Yusuke Yonezu


In dit mooie boekje krijgen kinderen steeds bloemen van één soort te zien. Boven die bloemen staat bijvoorbeeld:


Raad eens? Is het een tulp?
Kijk maar onder het flapje!


Als je het flapje wegklapt zie je een poes, het oortje en de linkerhelft van de kop vormden de helft van de tulp. Het lijkt wel toveren!
Bij de madeliefjes gaat het getover verder want de bovenkant van de blaadjes blijken, achter het flapje, de bovenkant van het wollige schaap te zijn! En als je het flapje bij de knalrode gerbera wegklapt zie je een mooie haan met... knalrode hanekam. Heel grappig, zo zie je een bloem en zo zie je een dier!


Dankzij dit boekje leren kinderen de namen van bloemen en dieren kennen én allerlei verschillende kleuren. De afbeeldingen zijn eenvoudig en met zwarte lijnen omkaderd zodat ze mooi duidelijk zijn. De kleuren zijn lekker fel, zoals de knalgele en dieprode tulp, maar niet schreeuwerig. Alle kleuren doen ondanks hun felheid warm aan. Knap!


Het is een hardkartonnen boekje, dus lekker stevig, de flappen zijn van iets dunner karton gemaakt maar kunnen makkelijk een aanval van gretige kinderhandjes weerstaan.
Fraai boekje voor de allerkleinsten.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051162455 Harcover met ronde hoeken 18 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken 25 november 2012
Leeftijd 2+

Dettie, 30 november 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER