Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Ellen van Liebergen & Dagmar Stam

http://ellenvanliebergen.weebly.com

 

Bloot?!
Tekst: Ellen van Liebergen
Illustraties: Dagmar Stam


Als je dit boek dichtslaat dan blijf je een tijdje met een glimlach om je mond lekker zitten nagenieten.
Want dit originele verhaal benadert de dierenwereld weer eens anders dan anders. Het begint al als je het boek openslaat. - Het is lang geleden en de dieren hadden nog geen mooie kleurtjes.- 
Je ziet bij een boom  allerlei dieren zitten in hun roze, blote velletje, ze kijken naar varkentje. De krokodil, de vogels, de beer, de olifant, allemaal zijn ze roze en bloot.
Maar daar komt Koe aangewandeld, zij heeft wit met zwarte vlekken op haar huid! Hoe komt ze er aan?
'O gewoon, loeide koe,  gekocht in het warenhuis.' En ze gaat gauw naar huis om het aan haar man te laten zien. Zo'n mooi vel willen alle dieren wel en ze gaan gauw vragen aan Koe wat en waar dat warenhuis is. Onderweg naar de winkel fantaseren ze allemaal hoe ze er uit willen zien. Eenmaal binnen graaien ze in de bakken en rekken met vellen, haren, schubben en proberen van alles uit. Alleen Varkentje kan maar niets vinden... wat nu?
Als je het boek uit hebt weet je  hoe het komt dat een varken nog steeds roze is...


Zoals altijd maken de illustraties een kinderboek af. Dagmar Stam heeft erg leuke en vrolijke prenten gemaakt.
Vooral in het warenhuis heeft ze haar fantasie laten gaan. Olifant past bijvoorbeeld een gestreept bijenpakje. Slang past een soort krokodillenpak enz. Het is erg komisch om te zien. Wat ik grappig vind is dat alle dieren bloot zijn maar enkele dieren toch ook in pashokjes gaan passen. Giraffe steekt met zijn blote lijf natuurlijk een heel eind boven het hokje uit.
Het is erg leuk debuut, ik zie in gedachte de kleintjes al genieten van dit humoristische verhaal en de kleurige prenten waarvan je er twee kunt downloaden om te kleuren Zie:  kleurplaat 1 | kleurplaat 2


Pimento | maart 2010 | Leeftijd: 3+ | ISBN 9789049923860

© Dettie, maart 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER