Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Stipjesreeks 0

Stipjesreeks 0
Boerderij - Dieren - Voertuigen - WoordjesVier kleine boekjes vormen de nieuwe Stipjesreeks van uitgeverij Ballon.
Of er meer komen in deze reeks is nog onbekend, maar dit zijn al wel precies die onderwerpen waar kinderen graag naar kijken, en wat ze misschien ook al herkennen. Ze zijn geschikt voor de kleintjes vanaf een jaar of een.


Het zijn kleine kleurrijke aansprekende boekjes, handzaam ook voor kleine handjes, en van fijn dik karton. Met een plastic laagje, afwasbaar dus. Geschikt voor al die kinderhandjes die nog geen idee hebben wat zuinigheid is.
Het kind bekijkt de afbeeldingen en een oudere meelezer zegt de woorden (kan ook een ander kind zijn trouwens, leuk voor een oudere broer of zus, die misschien zelf nog niet leest).
Het is simpel, maar het is heel erg belangrijk voor de woordenschat van een kind!


De afbeeldingen zijn eenvoudig. Als er sprake is van een banaan, dan staat er ook alleen een banaan afgebeeld. Er zijn geen details omheen getekend die afleiden. Als kan het voorwerp wel ‘aangekleed’ zijn, dan zit er bijvoorbeeld iemand in de voertuigen, of het varken staat in de modder. Dat nodigt dan weer uit om wat meer te vertellen over zo’n auto, of dat varken.
Daarom is het ook uitstekend dat in ieder boekje naast de gangbare dieren, voertuigen of woordjes ook wat minder bekende staan. Het gaat er natuurlijk om dat ze niet alleen de vertrouwde dingen die ze al kennen zien en benoemen, maar ook nieuwe woorden leren.


In Dieren staat naast de beer bijvoorbeeld een vos, en naast een vis is er het zeepaardje.
In het boekje over boerderijdieren zijn de koe, een schaap, en de boer en boerin wel bekend, maar niet alle kinderen zullen een pauw of een kalkoen herkennen.
Wat voertuigen betreft de duikboot. Hier is overigens het verschil tussen een bus en een bestelwagen minimaal. Dat zal nog lastig zijn!
Woordjes. Wat zou daar nou in staan? Het zijn huis-, tuin- en keukenwoordjes. Een banaan, een bed, een bal, stoel of kinderwagen. Maar een boekenkast waar nauwelijks boeken in staan, die lijkt me toch wel lastig! En de soep, hm. Maar: goed om iets van te leren!


Boerderij  - ISBN  9789403220796
Dieren  - ISBN  9789403220758
Voertuigen  - ISBN 9789403220772
Woordjes  - ISBN  9789403220734


Hardcover | 20 pagina's | Uitgeverij Ballon/Standaard | januari 2021
Afmetingen 9,8 x 9,8 x 1,2 cm | Leeftijd vanaf 1 jaar

© Marjo, 22 januari 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER