Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Fiep Westendorp

Hier woon ik
Fiep Westendorp


Van 24 november t/m 4 december werd de jaarlijkse Fiep Westerdorpweek gehouden en dat was de aanleiding om deze rondleiding door 'Fieps' huis opnieuw uit te geven. Het hardkartonnen boek heeft de vorm van een Amsterdams grachtenhuis. Bovenin zitten raampjes waar je doorheen kunt kijken.


We komen binnen in de mooie hal met een grote trap en een echte kroonluchter. Daarna gaan we door naar de keuken vol met serviesgoed en fruitschalen en een lekker grote tafel. De huiskamer is ook heel gezellig met een boekenkast en een tafeltje vol boeken, er liggen zelfs boeken op de bank en van een stapeltje boeken  is ook nog een tafeltje gemaakt.
Dan moeten we een klein trapje op en komen in de eetkamer. Waar heel lekkere broodjes op heet bord liggen.


De ouderslaapkamer is mooi met een lekker groot bed en heel veel schilderijen aan de muur.
De Poes loopt steeds met ons mee en we zien dat zij zich verstopt heeft in de wasmand in de badkamer met ligbad, die vol heerlijk badschuim zit. Je kan er zo in springen.


Je zou bijna jaloers worden op de kamer van kleine Fiep en de kamer van haar broertje is ook heel gezellig. Allebei hebben ze veel speelgoed en poes mag lekker warm bij Fieps broertje in bed. Maar... de twee kinderen hebben ook nog een echte speelkamer waar de trein rijdt en het poppenhuis staat.


Het aller, allerleukste is natuurlijk de rommelzolder. Die staat helemaal vol met allerlei spullen waar je misschien later mee kunt spelen of gebruiken.
En dat was de rondleiding door Fieps huis, maar er is ook nog een tuin...


Fiep Westerdorp (1916-2004) is natuurlijk vooral bekend geworden door haar tekeningen in de Jip en Janneke boekjes en de grappige Puk van de Pettenflet. In deze haar zo'n eigen stijl is ook dit boek ook gemaakt. En die stijl is vrolijk, licht, speels en aantrekkelijk.
Op de afbeeldingen valt heel veel te zien, dus je zal je niet snel vervelen tijdens deze rondleiding door Fieps huis. Echt een lekker gezellig kijkboek.


ISBN 9789045118420 | Hardcover met hardkartonnen pagina's | 10 pagina's | Uitgeverij Volt | november 2022 (5e druk)
Samensteller Giona Smit | Leeftijd 2+

© Dettie, 23 december 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER