Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Mack

Nog eens, mama!
Mack


Het derde deeltje uit een serie kijkboekjes voor peuters, eerder werd al Papa, kijk eens wat ik kan! en Mama, kijk eens wat ik durf!, gemaakt door dezelfde tekenaar/schrijver, uitgegeven.
In de hardkartonnen boekjes zie je links een mooie kleurenfoto van een dier in zijn leefomgeving zoals bijvoorbeeld een aap, een ijsbeer, een bruine beer, een dolfijn of een papegaaiduiker. De omgeving loopt door op de rechterpagina en vormt zo de achtergrond van de getekende versie van het dier, deze keer met haar jong.
Elke keer vraagt mamadier om samen iets te doen, zoals bijvoorbeeld Mama-aap die vraagt: "Zullen we samen slingeren?" En dan... til je het flapje op en zie je daaronder mama en kind getekend, die samen heerlijk slingeren aan een liaan. "Nog eens mama!" Roept de kleine aap.
En zo zien we bij elkaar zeven moederdieren die hun jong vragen samen wat te doen, zoals bijv. springen, vliegen, spelen, douchen, knuffelen. Onder de flapjes zie je ze het ook daadwerkelijk doen. Ze hebben elke keer dolle pret en het kleintje roept steeds, "Nog eens mama!".
Het meest leuke vind ik de afbeelding waarop de getekende mama ijsbeer met haar jong van de ijsberg glijdt terwijl de gefotografeerde beer toekijkt. De tekening én het flapje zijn heel knap verwerkt in de foto.


ISBN 9789044819779 Hardcover met ronde hoeken, 18x 18 cm 16 pagina's Uitgeverij Clavis, oktober 2013


Hoger, papa!

Mack


In dezelfde vorm als Nog eens, mama! is het boekje Hoger, papa! gemaakt. Ook hier staan links foto's van dieren en rechts een getekende versie met flapjes. In dit boekje speelt echter papa beer met zijn jong. Deze keer zijn de spelletjes ietsje stoerder dan de spelletjes met mama.
Alleen de sterke papaleeuw is met zijn zoontje aan het rollebollen, voor de rest worden de kleintjes op de vraga van papa steeds in de lucht gegooid of gelanceerd vanaf een wip of omhoog gehouden op de neus van vader neushoorn.
Alle kleintjes vinden het helemaal geweldig en roepen allemaal: "Hoger, papa!"

In beide boekjes leren kinderen begrippen als hoog en laag kennen, maar ook diverse bewegingsvormen zoals vliegen, glijden, zweven, springen etc.
De flapjes leveren de extra attractie om deze boekjes keer op keer te pakken en te 'lezen'.
Opnieuw twee frisse, fraaie, mooi verzorgde boekjes voor de allerkleinsten.


ISBN 9789044819762 Hardcover met ronde hoeken, 18x 18 cm 16 pagina's Uitgeverij Clavis, oktober 2013
Vanaf ca. 18 maanden

© Dettie, 24 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!