Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Mies van Hout

http://www.miesvanhout.nl

http://www.jessegoossens.nl


 


Op een grote paddenstoel
Daar buiten loopt een schaap

bekende kinderliedjes
Mies van Hout


Mies van Hout is geen onbekende meer in illustratieland. Zij voorzag heel veel kinderboeken van de mooiste en leukste afbeeldingen, zoals Schatje en Scheetje, Bang Mannetje, De dwergjes van Tuil etc. Ze bracht ook haar eigen boeken uit zoals de bijzondere, fleurige serie Vrolijk, Verrassing en Vriendjes.


Ook Op een grote paddenstoel en Daar buiten loopt een schaap waren een groot succes. Vandaar dat zij nu, op veler verzoek, opnieuw zijn uitgegeven en hoe terecht is dat.
Het formaat is iets groter dan de vorige edities en zijn in een hardcover - gebonden - uitvoering uitgebracht. Daarnaast is de belettering wat moderner.
De afbeeldingen zijn wel hetzelfde gebleven en hoe fijn is dat.


De titels van de boeken geven al aan wat de inhoud zal zijn... traditionele peuterliedjes.
Het boekje Op een grote paddenstoel begint met het liedje "Ik zag twee beren broodje smeren" en eindigt met "Op een klein stationnetje 's morgens in de vroegte".
Je gaat gelijk meezingen want natuurlijk ken je deze liedjes, zoals bijna iedereen ze kent.
Bij het liedje van de twee broodjessmerende beren zie je een grote en kleine beer heerlijk picknicken in het bos. Veel dieren kijken of snoepen mee.
Grote beer strooit hagelslag op zijn brood, de kleine beer zit heerlijk te kliederen met de honing. Je zou er zo bij gaan zitten.

In het boekje Daar buiten loopt een schaap vind je het aloude knotsgekke liedje Ozewiezewoze wizewalla kristalla, Maar hoe beeld je zoiets uit? Nou laat dat maar aan Mies van Hout over. het wordt gewoon een gezellige bijenbijeenkomst... wiezewoze wies, wies, wies.
De afbeelding bij Slaap kindje, slaap is bijna hilarisch. Alle schapen slapen en zelfs de maan schijnt met zijn ogen dicht, maar het kindje... is klaarwakker!
Andere liedjes zijn Poesje mauw, Het regent, het regent de pannetjes worden nat, Rije, rije, rije in een wagentje, Klap eens in je handjes en nog meer overbekende liedjes.
Elk boekje bevat 12 kinderliedjes.


Beide boekjes zijn erg mooi verzorgd en hebben stevige pagina's met  afgeronde hoeken, zodat ook de allerkleinsten zichzelf geen pijn zullen doen als zij dit boekje in hun handjes hebben. Het is zeker dat deze boekjes opnieuw de weg naar veel kinderen zullen vinden.

Zie ook het Inkijkexemplaar Op een grote paddenstoel
Zie ook het Inkijkexemplaar Daar buiten loopt een schaap


Op een grote paddenstoel: ISBN 9789025776749 | Hardcover | NUR 271,275 | 28 pagina's | Gottmer | januari 2023
Daar buiten loopt een schaap: ISBN 9789025776756 | Hardcover | NUR 271,275 | 28 pagina's | Gottmer | januari 2023
Afmeting 22,6 x 18,4 cm | Leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 30 januari 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Dit is mijn papa!
Mies van Hout


Mies van Hout is gekend om haar fleurige, vrolijke illustraties en haar prachtige prentenboeken, waar zelden veel woorden in staan maar des te sprekender prenten. In dit boekje is het niet anders. Er staan twee zinnen in die steeds herhaald worden, namelijk; Wie is mijn papa? en Dit is mijn papa!.


De vraag wordt gesteld door een jong dier en dat zijn dit keer eens niet hondjes, poesjes of lammetjes maar dieren die niet zo veel in kinderboeken voorkomen en dat maakt het boekje des te leuker en uitdagender.


Op de eerste twee pagina's zien we bijvoorbeeld het kikkervisje dat de vraag 'Wie is mijn papa?" stelt. Daarbij hebben we de keus uit vier mogelijke papa's, zoals een vis en salamander, kikker en een fantasiedier. Ze zijn wel allemaal groen maar zien er toch heel verschillend zien. Op de volgende twee pagina's roept het kleine diertje 'Dit is mijn papa!' en we zien een gezellige grote kikker die ons glimlachend aankijkt met de broertjes en zusjes van het kikkervisje om zich heen. Sommige kikkervisjes hebben zelfs al twee zwempootjes!


Daarna stappen we over op een heel vrolijk warm oranje met bruine huisjesslak. En als je mocht denken dat de papa kiezen uit de vier mogelijkheden makkelijk is dan heb je het mis. We zien een salamander met opgerolde staart (net een slakkenhuisje) een naaktslak, een opgerolde duizendpoot én de papa zelf, maar van hem steekt alleen zijn kopje uit het huisje ... Alle papa's hebben dezelfde kleur als het kleine slakje waardoor het best moeilijk is om te kiezen welke de goede papa is.
Als we de bladzijde omslaan zien we, verspreid over twee pagina's, het kleine huisjesslakje gezellig over het grote 'huis' van zijn papa kruipen...


Bij de rups is het natuurlijk best wel moeilijk om de goede papa te kiezen, want zijn papa is een prachtige vlinder (met een mooie gekrulde snor!).
De kleine bever moet kiezen uit 4 papa's die net als hij grote knaagtanden heeft. Welke zal de goede papa zijn? Op de volgende twee bladzijden zien we onder de woorden 'Dit is mijn papa!' vader en zoon lekker gezellig knagen aan een dikke tak.
De egelpapa's zijn helemaal grappig. Eén van de papa's waar het kind uit kan kiezen is namelijk een ... cactus! Maar het verrassendste is de papa van het kleine jongetje... Wie is zijn papa?


Zoals altijd zijn de prenten van Mies van Hout weer erg aansprekend. Het is een plezier om dit interactieve boekje te 'lezen' en te bekijken.
Gaat dat zien, gaat dat zien!


(Om een indruk van de leuke prenten te krijgen, zie https://www.miesvanhout.nl/papa.html)


ISBN 9789025771089 | Hardcover met ronde hoeken | 32 pagina's | Uitgeverij Gottmer | juni 2019
Afmeting 20 x 20 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 15 juni 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Van 1 tot 10
Mies van Hout


Mies van Hout staat garant voor kleurrijke, aansprekende illustraties, haar prachtige boeken Vrolijk en Vriendjes en Verrassing zijn daar een goed voorbeeld van. De afbeeldingen lijken eenvoudig maar als je ze goed bekijkt zie je dat Mies van Hout overal bijzondere details toevoegt. Echt een genot voor het oog.
Het is dan ook heel prettig dat er weer een nieuw boek van haar uit is en wel dit telboek, Van 1 tot 10. Het boekje heeft afgeronde hoeken en hardkartonnen pagina's die makkelijk met een doekje afneembaar zijn. Dus plakkerige wijsvingertjes kunnen geen kwaad.


De afbeeldingen, verspreid over twee pagina's, hebben elk een eigen diepwarme achtergrondkleur. Zelfs het zwart doet vriendelijk aan.
Op deze afbeeldingen staat een dier weergegeven. De naam van het dier wordt niet genoemd, we zien bijvoorbeeld alleen een grappig aapje die naar ons zwaait met daarbij de tekst, 5 vingers. De prachtige, vrolijke, stralende gestreepte vis heeft 7 strepen over zijn lijf lopen en de olijke poes heeft wel 10 snorharen.


Alle dieren zijn op de echte Mies van Hout manier weergegeven. Je ziet gelijk wat voor dier het is maar door een paar lijntjes en kleurtjes wordt het wel een heel fantasievol en bijzonder exemplaar. Kinderen leren dus ook gelijk dieren te herkennen, wat een leuke bijkomstigheid is natuurlijk.


Kortom, om zo te leren tellen is gewoon een klein feestje voor zowel papa, mama, juf, meester als het kind!


ISBN 9789025770112 | Kartonboek met afgeronde hoeken | 20 pagina's | Gottmer | september 2018
Afmeting 20 x 20 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 17 oktober 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

In een blauwgeruite kiel
liedjes over varen en de zee
Mies van Hout


Het prachtige boekje vol zeeliedjes van Mies van Hout is nu onder de titel In een blauwgeruite kiel eindelijk ook in een stevige hardkartonnen uitvoering uitgegeven. De allerkleinsten onder ons kunnen nu zelf het boekje pakken, het kan geen kwaad meer, de bladzijden kunnen niet meer scheuren en - ook al zitten hun vingertjes onder de soep, snoep of troep -  de stevige pagina's zijn heel makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje.  Nu kunnen ze alle prachtige afbeeldingen die bij de oude kinderliedjes gemaakt zijn zelf naar hartenlust bekijken en dat is geweldig! Er valt dankzij dit boekje zoveel te zien, te lezen, én zelfs te horen, want alle liedjes die in dit boek staan, zijn ook op de bijgeleverde CD te beluisteren.


Bij de tekst van Alles in de wind zien we bijvoorbeeld een jongen, een meisje en een vrolijke lapjeskat in een boot. De jongen roeit door de hoge golven, het meisje, laat een vlieger op en de kat speelt gezellig op zijn mondharmonica! Op de CD horen we zijn vrolijke muziek door het gezang van Jesse Goossens heen.

Bij de tekst van het bekende Berend Botje ging uit varen, zien we een stel kinderen heerlijk bij een kronkelig beekje spelen met zelfgemaakte bootjes van papier en hout, ze hebben zelfs een klompje met een vlaggetje. In de verte zien we ook nóg een bootje drijven... met Berend Botje!


Ook de afbeelding bij Varen, varen over de baren is geweldig, de zonnige vrolijkheid spat eraf. We zien drie kinderen -en de lapjeskat - ieder in hun eigen grote zwemband over de baren varen. Vooral het jongetje, die bovenop een hoge golf peddelt geniet zichtbaar. De kat zit de bui al hangen, hij staat net onder die golf...


In totaal staan er 12 teksten van kinderliedjes in het boekje, te weten: Schuitje varen, theetje drinken, Schip moet zeilen, In een blauw geruite kiel, Alles in de wind, Schipper mag ik overvaren, Varen Varen over de baren, Zeg ken jij de mosselman, Daar vaart een man op zee, Daar was laatst een meisje loos, Berend Botje, Al die willen te kaap'ren varen en Heb je wel gehoord van de zilvervloot.
Liedjes 'waarin je de wind hoort waaien, de zeilen hoort klapperen en de zilte zee ruikt.' Het leuke is namelijk dat je op de CD ook zeegeluiden hoort en meeuwen of andere dieren. Dat maakt het allemaal net wat echter.
De zang van Jesse Goossens wordt begeleid met gitaar- en harmonicaspel van Ard Aleman & Antje Häder die ook de arrangementen en verdere muzikale begeleiding verzorgden.

Een erg fijn boekje maar nog leuker is dat deze oude liedjes weer doorgegeven worden aan de kinderen van nu. Zo gaan ze tenminste niet verloren. Bovendien zullen kinderen erg genieten van deze vrolijke prenten en de aanstekelijk muziek.


ISBN 9789047707813 | Hardcover met ronde hoeken | met CD | 28 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | juni 2016
Eerder als prentenboek uitgegeven onder de titel Alles in de wind | Leeftijd 3+

© Dettie, 12 augustus 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Speeltuin
Mies van Hout


Na haar prachtige boeken zoals o.a.  Poesje mauw, Vrolijk, Vriendjes en Verrassing nu dit boek van deze veelzijdige illustratrice. Deze keer zijn de afbeeldingen verfijnder van aard dan in haar andere boeken maar ze blijven datzelfde vrolijke, aantrekkelijke houden.


Elke figuurtje staat precies op de juiste plek en het gebruikte materiaal wordt op een bijzondere manier toegepast. Witte krijtstrepen worden dankzij Mies van Houts techniek ineens wegen, ronde rode bollen met tentakels en daaronder een gestreepte lijn worden bomen.  'Uitgelopen' waterverf wordt door Mies van Hout omgezet in prachtige boomwortels, schitterende wollige wolken of vrolijke leliebladeren. Er is zelfs een Escherachtige afbeelding met dierenkoppen die in elkaar overlopen en zo een diepblauwe spannende grot vormen! Geweldig om te zien. Het wordt nergens eng of griezelig, de vrolijkheid spat er vanaf.


Het prentenboek, door Mies van Hout in opdracht van CPNB voor de kinderboekenweek samengesteld, maakt dat kinderen aan het werk gezet worden. Op elke twee pagina's staat namelijk op de linkerpagina een beginpijltje en rechts een pijltje die de uitgang aangeeft. Kinderen kunnen met hun vinger proberen de weg vanaf het startpijltje te volgen en zo de juiste weg naar die uitgang zoeken. Wat nog niet eens zo makkelijk maar wel heel leuk is.


Tussen de twee pijltjes treffen we steeds een heel wisselend landschap aan. We starten in de duinen en gaan klimmend en klauterend via een bos, een rivier, een groot landschap vol kronkelige wegen, we springen van wolk naar wolk, glibberen en glijden via bergen en dalen en door donkere grotten naar... de speeltuin!  Onderweg krijgen de kinderen ook nog kleine opdrachtjes zoals; niet langs de nestjes van de vogeltjes lopen of niet op de poten van het 'monster' trappen.De afbeeldingen starten met een poes - met hoge hoed -, een jongen en een meisje. Dit drietal komt onderweg allerlei dieren tegen zoals een steenbok, een eendje, een grappige krokodil, een vos, mieren, een hert enz. en die gaan allemaal mee naar de speeltuin. Op het laatst is het één grote vrolijke colonne, erg leuk om te zien. Na al hun klim- en klauteravonturen bereikt het hele stel gelukkig hun doel en kunnen ze eindelijk... weer terug!


Na elk boek van Mies van Hout denk je leuker en beter kan niet, maar steeds opnieuw blijkt dat wel te kunnen. Ik heb opnieuw zo enorm genoten van dit boek. Het blijft een feest om Van Houts boeken te 'lezen' en te bekijken. Van mij mag er meer van dit verschijnen... véél meer...


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789059652941 | Hardcover | 27 pagina's | Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek | oktober 2015
Formaat: 24,9 x 29,9 cm Leeftijd: ca. 3+

© Dettie, 1 november 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Verrassing
Mies van Hout


'Een prentenboek is de eerste tentoonstelling die een kind bezoekt' zei ooit de illustratrice Kveta Pacovská.
Mies van Hout bewijst dat deze uitspraak zeer terecht is. Het is pure kunst wat zij maakt.
Na haar prachtige boeken Vrolijk en Vriendjes is nu het derde boek verschenen in dezelfde stijl. Deze keer is het boek getiteld Verrassing en dat is het zeker, een heel speciale verrassing...


Je verlangt ernaar.
Je droomt ervan.
Het is zover.
Verrassing!


Dit bijzondere prentenboek gaat namelijk over het moederschap. Over o.a. hopen, verwonderen, genieten, troosten, koesteren, aanmoedigen en loslaten. De liefde tussen moeder en kind is weergegeven door middel van erg mooie afbeeldingen van vogels en hun jongen.


Je ziet als eerste een prachtige met oliepastelkrijt getekende grote vogel die samengesteld is uit kleine vogeltjes. Daarnaast staat op een aparte bladzijde het woord verlangen. - De letter l rust op een vogelpootje. -
Op de volgende twee pagina's zie je een andere schitterende vogel die een ei heeft gelegd. Daarnaast staat het woord hopen.
Dan zie je een vogel breeduit op haar eieren zitten. Je kunt IN de eieren kijken waardoor de kuikentjes te zien zijn. Daarnaast staat het woord verwachten. De a van dit woord is ook een ei met twee kuikentjes erin.
En zo staat er op elke twee pagina's een mooie vogel afgebeeld met haar jongen en het woord dat weergeeft wat de moedervogel wil of doet.
Alle grote vogelafbeeldingen zijn op een zwarte achtergrond afgedrukt wat maakt dat de kleuren er extra uitspringen.
De pagina's waar de woorden op staat zijn wisselend van kleur maar die kleur harmonieert steeds erg mooi bij de afgebeelde vogel op de naastliggende pagina. Met de letters van de woorden zijn kleine grapjes uitgehaald.
De laatste pagina is prachtig helderblauw en opgevuld met allerlei verschillende jonge vogels. Daarbij staat het woord loslaten.

De afbeeldingen zijn speels en adembenemend mooi. Bovendien geven ze uitstekend de moeder- én kindergevoelens weer.
Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. Aanvankelijk lijken het eenvoudige tekeningen, bijna alsof een kind ze gemaakt heeft en dat is het juist het bedrieglijke én het knappe. Net als een kind de vogels van Karel Appel niet kan tekenen, kan ook geen enkel kind deze kunstwerkjes fabriceren. 

Zie ook het inkijkexemplaar 


Eigenlijk valt het niet te vertellen. Je moet gewoon dit boek kopen en keer op keer openslaan en genieten. Hopelijk volgen nog veel meer van zulke geweldige originele boeken van Mies van Hout.


ISBN 9789047705628 hardcover 32 pagina's Lemniscaat juli 2013
Leeftijd 3 +

© Dettie, 11 juli 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Vriendjes
Mies van Hout


Na het boek Vrolijk, het succesvolle prentenboek van Mies van Hout is er nu dit mooie nieuwe prentenboek.
Het boek is gemaakt volgens hetzelfde principe als Vrolijk. Op een inktzwarte achtergrond staan helder gekleurde afbeeldingen van, dit keer, grappige monsters met één woord erbij geschreven.
Bijvoorbeeld verspreid over de eerste twee pagina's zie je een knalgeel hondachtig monster met een vrolijke blauw met roze gestreepte trui aan, op zijn kop is een mooi groen monstertje met felrode jurk van zijn lange oor af aan het glijden. Naast de twee staat alsof het met een krijtje geschreven is het woord 'spelen'. De vrolijkheid spat van de pagina's af.
Op de volgende twee pagina's zie je een enorm monster verveeld op zijn rug liggen met zijn staart omhoog gekruld. Op die staart ligt een knalrood monstertje met groene trui zich eveneens heel erg te vervelen.
En zo komen we allerlei woorden tegen zoals klieren, vechten, huilen, weglopen, schamen, hopen, goedmaken, vertrouwen, lachen en... knuffelen
Het is geweldig om te zien hoe al die woorden verbeeld zijn door Mies van Hout.
Vechten is écht vechten, de twee monsters die vechten zijn in heel felle kleuren weergegeven, hun tanden en handen zien er puntig uit en hun lijven staan strak van boosheid. Maar bij het woord schamen zie je een mooi donkerblauw monstertje zich héél érg schamen, zijn wangen zijn er helemaal rood van, zelfs zijn handjes en voetjes lijken zich te schamen, je zou bijna willen zeggen, het is niet erg hoor...
Bij het woord  lachen zie je twee gekke monsters vreselijke pret hebben en of je wil of niet... je lacht met ze mee.
Het geknuffel is ook al zo heerlijk om te zien.
Alle afbeeldingen zou je wel aan je muur willen hangen, het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes.


Bij het boek zit een flyer getiteld Wat kun je doen met je vriendjes?
Hierin staat dat ook leerkrachten met dit boek aan de slag kunnen bijvoorbeeld door kinderen tijdens tekenles een situatie uit het boek te laten kiezen. Ze moeten dan zelf twee monsters bedenken en op de tekening moet duidelijk worden wat de monsters samen doen. Er staan ook tips in om monstermaskers te maken en sokpoppen maar ook hoe je met kinderen dankzij dit boek kunt praten over conflicten. Op de eerste zes prenten zie je namelijk hoe een conflict kan ontstaan, schamen en hopen vormen het omslagpunt en op de laatste prenten kun je zien hoe het weer goed kan komen. Daarna volgen allerlei opdrachten over dat onderwerp waar kinderen mee aan de slag kunnen.
Dit alles is, meer uitgebreid, ook hier te lezen.


Al met al opnieuw een prachtig boek dat je elk kind zou gunnen.
Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789047704799 Hardcover 32 pagina's | Lemniscaat | juni 2012
Afmeting: 25 x 35 cm.

© Dettie, 9 juli 2012

Lees de reacties op het forum, klik HIER

 

Vrolijk
Mies van Hout

Het deed me aanvankelijk een beetje vreemd aan. Een gitzwart boek met een heel mooie, glimmende, rood-roze vis op de voorkant, daarboven staat in kinderhandschrift het woord vrolijk.  Zou het juist een niet vrolijke inhoud hebben, gezien die zwarte cover? Maar, dacht ik, die prachtige vis kijkt wél heel erg vrolijk. 
Ik wist dus niet wat me te wachten stond.


Gelukkig is vrolijk echt als vrolijk bedoeld. In dit boek staan namelijk allerlei gevoelens afgebeeld te beginnen met een heel benieuwde vis. Links is een gele vis op een zwarte achtergrond te zien en rechts zien we op een mooie gele achtergrond het woord benieuwd staan.
En zo staat het hele boek vol met aan de ene kant een mooi gekleurde vis (op een zwarte achtergrond) en aan de andere kant (op een felgekleurde pagina) een woord dat het gevoel van de vis weergeeft.
Heel grappig is de zenuwachtige vis die er, net als het afgebeelde woord zenuwachtig, een beetje bibberig uitziet.
Het woord dapper staat stoer en stevig op een knalrode achtergrond en rechts zie je... een heel klein visje!
De blije vis is echt heel blij en de verwarde vis is duidelijk een beetje de kluts kwijt, ook het woord is wat verward zo te zien.
De kwade vis is duidelijk héél erg kwaad. Hij heeft er helemaal een rode kop van. De kwaadheid spat bijna van de bladzijde af.
En om de tevreden vis moet je vanzelf lachen, die straalt echt zo'n enorme tevredenheid uit.
De gevoelens zijn dus heel herkenbaar weergegeven.


De tekenares vertelt op haar webpagina dat ze voor dit boek voor het eerst gewerkt heeft met oliepastelkrijt. Dat heeft ze er dan heel goed van afgebracht zoals te zien is in het inkijkexemplaar. Het is werkelijk een prachtig leer- en kijkboek geworden.


ISBN 97890 4770315 Hardcover 52 pagina's | 10x268x218 mm | Lemniscaat | juni 2011
vanaf ca. 3 jaar

Dettie, 29 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Zie de maan schijnt door de bomen
Mies van Hout


Mies van Hout bekend van o.a. de mooie boeken Vrolijk, Vriendjes en Verrassing heeft nu een boekje met afbeeldingen gemaakt, gebaseerd op twaalf teksten van Sinterklaasliedjes.

Het boekje begint met de tekst van Zie, ginds komt de stoomboot met daarbij een fraaie afbeelding van de aankomst van Sinterklaas. Je ziet een besneeuwd landschap en in de verte zie je het met vlaggetjes versierde, grote schip van Sinterklaas in de haven liggen. Sint staat te zwaaien op het dek en mensen staan op een steiger terug te wuiven. Op de voorgrond staat een vosje naar deze aankomst te kijken.

Het vosje speelt een belangrijke rol in dit boekje. Hij volgt Sinterklaas en kijkt hoe hij een huis bezoekt waar de kinderen Zachtjes gaan de paardenvoetjes zingen. De afbeelding past perfect bij het liedje.
Daarna zie je het vosje door het donkere bos lopen, al zingend Zie de maan schijnt door de bomen. 
Vosje vertelt de volgende dag aan de dieren van het bos dat Sinterklaas is gearriveerd. De dieren gaan gelijk kijken en zien, tot hun plezier, kinderen spelen bij het bos. De kinderen hebben een mijter op en op de slee zit een sneeuwpop met een mantel en een mijter op... Ze zingen, Sinterklaas goedheiligman, trek je beste tabbert aan. 


En dan komen mijn favoriete afbeeldingen omdat het er zo knus uitziet allemaal. Vosje zit in zijn hol, die onder de grote wortels van een boom gemaakt is. In de open haard brandt een lekker vuurtje en Vosje zingt Sinterklaas kapoentje. Op de eerste verdieping zie je zijn bedje en keuken, uit de grond naast de boom steekt een piepklein schoorsteentje.
Als Wolvinnetje en Muisje gearriveerd zijn, bakt Vosje samen met hen pepernoten in zijn gezellige keukentje, het stormt en sneeuwt buiten. Vosje vraagt zich af: Zou de goede Sint wel komen nu hij 't weer zo lelijk vindt? Gelukkig kunnen ze later als ook Egel en Eekhoorn gearriveerd zijn met z'n allen zingen Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht want bever en konijn hebben zich verkleed als Sint en Piet, ze zien er prachtig uit. Egel gaat achter de piano zitten en met z'n allen zingen ze O kom er eens kijken... Ze hebben een heerlijke avond.
De volgende ochtend liggen er allemaal pakjes voor de deur, in de verte zie je Sint en Piet weglopen. Vosje zingt Dag Sinterklaasje, dag, dag...


Een heel leuk hardkartonnen boekje, maar het allerleukste is dat bij al de teksten een CD bijgeleverd is zodat je veel liedjes ook nog kunt horen.
De afbeeldingen zijn enorm sfeervol, vooral  die in het huisje van Vosje. Ik heb echt genoten.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789047705925 Hardcover met ronde hoeken 26 pagina's Uitgeverij Lemniscaat november 2013
De muziek is van Ard Aleman Antje Häder en de liedjes worden gezongen door Jesse Goossens. Leeftijd vanaf ca. 2-4 jr

© Dettie, 23 november 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER