Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Annie van Gansewinkel & Elisah De Bruycker

http://www.annievangansewinkel.nl

Zie ook de recensie op Leestafel over het boek Niemandsdochters (14+) van Annie van Gansewinkel

 

Logeerbeer
tekst: Annie van Gansewinkel
illustraties: Elisah De Bruycker


Knoef de klasbeer, mag twee nachtjes bij Kas logeren. Anders slaapt hij altijd in de poppenhoek op school maar 's nachts is het daar zo stil. Dan zijn alle kinderen en de juf weg. Knoef voelt zich dan heel erg alleen. Daarom heeft juf heeft hem benoemd tot logeerbeer. Hij mag steeds twee nachtjes bij iemand slapen en deze nacht is zijn eerste logeernacht.
Kas slaapt al gauw maar Knoef is klaarwakker, hij hoort van die rare geluiden, die hoort hij op school nooit... Hij krijgt er een beetje buikpijn van. Hij wil terug naar school, terug naar zijn poppenhoek, waar hij iedereen kent. Knoef vindt logeren helemaal niet leuk! Hij maakt Kas wakker, hij moet hem maar terug naar school brengen. Maar natuurlijk kan dat niet midden in de nacht.
Kas troost Knoef en legt uit dat je moet wennen aan logeren. Knoef wordt er helemaal rustig van en zijn buikpijn is ook weg.
De volgende dag vertelt Kas zachtjes aan juf dat Knoef uit logeren gaan toch wel een beetje moeilijk vond en dat hij een plannetje bedacht heeft om Knoef te helpen. De juf vindt het een heel goed plan en vanaf die tijd blijftt Knoef met veel plezier bij kinderen uit de klas slapen.


Op een vriendelijke manier wordt uitgelegd dat je aan veel dingen die nieuw zijn eventjes moet wennen, zoals een eerste schooldag of logeren, maar dat ze wel héél leuk zijn. Het plannetje dat Kas heeft bedacht is eveneens een goed idee voor een kind dat voor het eerst bij iemand blijven slapen ook een beetje griezelig vindt. 
De tekst is in duidelijke letters afgedrukt op gekleurde pagina's. Op de mooie, sfeervolle afbeeldingen zijn veel leuke details te zien zoals het speelgoed van Kas onder en naast zijn bed, de leuke lamp met kleine vliegtuigjes op en aan de lamp, het boekje half verstopt onder het hoofdkussen etc.  Lief boekje met warme, knusse afbeeldingen.


ISBN 9789058387462 Hardcover, 32 pagina's Uitgeverij De eenhoorn, april 2012
Vanaf 3 jaar

© Dettie, 11 mei 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik Hier!