Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Li Lefébure

https://www.lilefebure.nl

 

Monster Mo wil niet slapen
Illustraties: Stefani Buijsman
Tekst: Li Lefébure


Als je bij opa en oma mag logeren is alles anders, ook 's nachts, dan hoor je ineens allerlei geluidjes die je niet kent. Monster Mo kan er niet van slapen dus roept hij heel hard Opaaaaa. Gelukkig weet opa er wel wat op, hij geeft Mo een stel oordopjes, dan kan hij vast wel slapen. Maar niks hoor.

Oma zegt dat ze altijd schaapjes telt, maar bij Mo worden de schaapjes heel andere dieren... Brrr, dat is eng.
Zou oma misschien warme melk en een paar koekjes willen geven?

En zo heeft Mo allerlei smoesjes waardoor hij niet kan slapen. Gelukkig heeft hij een heel lieve opa en oma, die vol geduld luisteren en helpen.
Maar Mo weet eigenlijk heel goed wat hij wil en met een slim trucje lukt het hem ook nog!


Natuurlijk is het allemaal heel herkenbaar, je hebt als kind gewoon van die dagen dat slapen niet lukt, helemaal als je weet dat opa en oma niet gauw boos worden. Dan kun je opa en oma steeds roepen... ze komen en luisteren altijd! Wat is er fijner? En dat laatste weet Mo precies!


De afbeeldingen van Stefani Buijsman stralen precies het veilige, gezellige sfeertje die bij een logeerpartij bij oma en opa horen. Je zou bijna zelf daar willen gaan logeren.
Erg leuk verhaal om voor te lezen, maar misschien niet vlak voor het slapengaan... Je zou kinderen maar op idee brengen.


ISBN 9789044850505 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | 9 mei 2023
Afmeting 25,6 x 26,7 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 26 augustus 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Monster Mo lust het niet
Illustraties: Stefani Buijsman
Tekst: Li Lefébure


Die mama, die kan soms zulke domme dingen zeggen. "Mo kom je aan tafel?" roept ze, "er staat een lekker ontbijtje voor je klaar!
Hoe kan ze nou een weerwolfmonster een lekker ontbijtje aanbieden! Weerwolfmonsters eten alleen vieze ontbijtjes! Dat mama dat nou niet snapt!
Mama vindt het eigenlijk helemaal niet erg, want de papa van Mo en zij kunnen dan lekker Mo's wentelteefje opeten.


En monsters eten ook geen vitamientjes, dus eten ze ook geen fruitspiesjes! En die lekkere lunch die de mama van Mo gemaakt heeft, is ook helemaal niet slim van haar.
"Ben je doof mama van Mo" roept het monster. "Mo is er niet. En weerwolfmonsters lusten geen lekkere lunch. Die lusten alleen een bloederige lunch."


De mama van Mo heeft een geweldige reactie daarop. En het weerwolfmonster vind het eigenlijk best wel jammer dat monsters die lekkere lunch niet eten. Want het ziet er wel heel lekker uit! En bij het avondeten wil het monster iets te eten hebben voor Mo. En nu heeft mama juist net eten voor het monster gemaakt! Wat nu?


Opnieuw een heerlijk boek dat helemaal ingaat op de rijke fantasie van kinderen. We zien Mo helemaal opgaan in zijn spel en Mama speelt het fantastisch mee.
En zeg nou zelf, iedereen heeft wel een beetje van Mo in zich, gewoon even een dagje lekker tegensputteren. Daar knap je van op en zie je gelijk weer wat je allemaal hebt!


De afbeeldingen van Stefani Buijsman zijn lekker duidelijk en in mooie heldere kleuren weergegeven. Ze staan verspreid over twee pagina's waardoor ze extra indruk maken.
En op het eind van het boek vind je nog een leuke verrassing.
Fijn boek waar kinderen die het verhaal voorgelezen krijgen, vreselijk om zullen moeten lachen omdat het zo herkenbaar is.


ISBN 9789044847178 | Hardcover | 29 pagina's | Clavis | 31 oktober 2022
Afmeting 25,6 x 26,7 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 27 november 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Monster Mo is boos!
Illustraties: Stefani Buijsman
Tekst: Li Lefébure


Dit is Mo!
Mo is een vrolijke,
lieve jongen.
Maar af en toe verandert hij
in een klein
lekker dwars monstertje.


Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat je niet wil praten, niets leuk vindt, eigenlijk gewoon helemaal niets wil. En dan moet ook niemand tegen je zeuren want dan word je gewoon ontzettend boos!


Mo heeft dus zo'n dag. NEE Hij wil niet knuffelen, NEE hij wil niet dansen en al helemaal niet gekieteld worden. Mama moet hem gewoon met rust laten! Wat ze ook voorstelt Mo zegt gewoon NEE!! Mo is boos! Op alles en iedereen!
We zien mama vreselijk haar best doen om Mo weer te laten lachen, ze wil zelfs samen koekjes bakken! Maar Mo zegt steeds keihard NEE! En dan vindt mama het wel genoeg. Dan zoekt Mo het zelf maar uit.
Maar als er geen mama in de buurt is om tegen te chagrijnen is er niets meer aan...


De boosheid van Mo spat ook van de eenvoudige maar rake tekeningen af. Zelfs de kat rent op gegeven moment gauw weg als Mo weer eens heel hard vanuit zijn tenen NEE roept. Het is te zien dat Mo écht heel erg superboos is. Je voelt het bijna!


Voor papa's en mama's, opa's en oma's, juffen en meesters is het dan ook een heerlijk boek om uit voor te lezen. Het NEE van Mo kun je lekker hard roepen en het is gelijk ook zo herkenbaar voor kinderen. Ze zullen helemaal genieten van die koppige boosheid van Mo.
Het boek levert natuurlijk ook een mooie aanleiding om over boos zijn te praten want iedereen is wel eens boos. Gelukkig raakt Mo ook snel zijn boosheid weer kwijt en is mama weer helemaal geweldig. En ook dát hoort helemaal bij kinderen.
Ik geef het boek een dikke 9.


ISBN 9789044845570 | Hardcover | 27 pagina | Clavis | 21 februari 2022
Afmeting Leeftijd 3+

© Dettie, 11 maart 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER