Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Marie-Louise & Mark Sekrève

Giraf en de krookeritis
tekst en illustraties Marie-Louise & Mark Sekrève


Krook voelt zich niet zo lekker. Giraf sleept hem zijn bed in en verwent Krook met lekkere koek en kruidenthee. Daarna vertelt Giraf een heel grappig verhaal over een stoere krokodil. Krook moet heel hard lachen om het verhaal en maakt een koprol over het bed van puur plezier.
'Hoera! je bent beter!' zegt Giraf. Maar volgens Krook is dat niet zo... Hij ploft weer op bed en kermt dat hij heel erg last heeft van aanst... Krookeritis.
Wat nu?
Giraf sleept Krook in een kar de berg op, naar Olifant, die weet vast wel raad. En gelukkig weet Olifant precies wat Krook nodig heeft. Een drankje dat bitter en zuur is. Krook is voordat hij het drankje genomen heeft ineens helemaal beter.
Giraf snapt het ineens, hij lacht stiekem in zichzelf, plotseling voelt hij zich ook niet zo lekker... Hij heeft zeker de girafferitis. Krook moet hem maar verwennen dan wordt hij vast snel weer beter...


Dit is alweer het zesde boekje over Giraf en het blijft nog steeds leuk. Je wordt lekker vrolijk van de kleurige afbeeldingen en het grappige verhaal.
Elke dier heeft zijn eigen karakter. Giraf is heel lief voor iedereen. Krook denkt alleen aan eten en snoepen. Zebra is vrolijk en speels en Olifant weet overal een oplossing voor. Zoals altijd is er wel een of ander grapje in de tekeningen verstopt, dit keer zien we op elke pagina een krab die toekijkt vanachter een emmertje vis, of achter de theedoek verstopt zit of in de kar gekropen is en een keer zelfs aan het staartje van Olifant hangt. Die leuke details maken het boek helemaal af.


ISBN 97890261294141 Hardcover 32 pagina's | VBK Media | september 2011
Vanaf 3 jaar

© Dettie, 3 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Giraf gaat slapen
tekst en illustraties Marie-Louise & Mark Sekrève


Giraf en zijn vrienden wonen op een schitterend eiland. Giraf woont in de vuurtoren, Krook in een strandhuis, Zebra in een boomhut en Olifant in een huis in de bergen.


Giraf hoort op een nacht allemaal enge geluiden. Hij is heel bang, de hele nacht lang.
De volgende dag plagen Krook en Zebra hem een beetje.
'Het was een monster!' brult Krook
Giraf kruipt in elkaar.
'Dat wil ik niet! Wat moet ik nu?'
'Nooit meer slapen! zegt Krook.
'En de hele nacht hard zingen,' giechelt Zebra' daar houden monsters niet van.


Daarna gaan ze lekker spelen bij de rivier en hebben ze een heerlijke dag.
Maar als Krook en Zebra naar huis zijn en het weer donker wordt, is Giraf weer heel bang.
Hij gaat heel hard zingen maar dan komt er natuurlijk weinig van slapen.
Gelukkig helpt Olifant hem, die laat zien waar die geluiden vandaan komen. Daardoor leert Giraf dat hij helemaal niet bang hoeft te zijn.


Dit is het eerste boekje over Giraf, daarna volgden Giraf viert feest en Giraf leert fietsen waarin Krook, Zebra met haar mooie paarse rokje en Olifant met zijn blauwe laarsjes ook weer in voorkomen. De illustraties zijn mooi en grappig. Erg leuk is Krook in zijn zwembroek met surfplank of Zebra die aan het dansen is. Je wordt vanzelf vrolijk van deze tekeningen.


Zie ook: http://bulkjes.nl/boeken


ISBN 9789026124693 Hardcover 26 pagina's | Uitgeverij De Fontein | september 2008

© Dettie, 17 april 2010

Lees de reacties en/of reageer, klik HIER

 

Giraf leert fietsen
tekst en illustraties Marie-Louise & Mark Sekrève


Olifant heeft Zebra fietsen geleerd en nu wil Giraf dat ook wel leren.
Het is heel gemakkelijk zegt Zebra, gewoon neus recht vooruit en trappen.
Maar dat lukt niet zo goed, voor Giraf het weet ligt hij op de grond. Fietsen is stom! vindt hij.
Gelukkig weet Olifant wel wat en samen gaan ze naar Krook die een speciaal cadeau voor Giraf heeft waardoor Giraf ook kan fietsen.
Fietsen is best leuk! denkt Giraf nu.


Dit is alweer het derde boekje over Giraf en het is opnieuw een geweldig leuk boek. De vrolijke, heldergekleurde illustraties spatten van de pagina's af. Waar ik erg van houd zijn kleine grapjes in tekeningen. In dit boek zie je op bijna elke afbeelding een salamander die overal zijn neus in steekt. Ook geweldig is  de afbeelding waar Giraf heel vrolijk door een zonnebloemveld fietst met een juichende zebra achter zich aan.
Hopelijk komen er nog veel boeken over Giraf, het blijft genieten!


ISBN 9789026127847 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij De Fontein maart 2010
Vanaf 3 jaar

© Dettie, maart 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Giraf viert feest
tekst en illustraties Marie-Louise & Mark Sekrève

Zebra geeft zomaar een feestje en daarom wil Giraf haar verrassen met een eigengebakken taart. Maar hij heeft nog nooit een taart gemaakt en is heel blij dat Krook wil helpen...
Krook snoept uit de suikerpot, want proeven hoort bij taarten maken... Het wordt een taart met meel en eieren en boter en noten. Die noten zijn lekker knapperig volgens Krook en het beslag vindt hij ook heerlijk.
Giraf zet de taart voorzichtig in de oven en fluistert: 'Word alsjeblieft een mooie taart'. Hij versiert de taart en stopt haar in een doos en doet er een mooie strik omheen, als Zebra nu maar blij is met de taart...


Een mooi uitgevoerd boek met erg vrolijke illustratie in pastelkleuren. De kleine grapjes in de tekeningen  ontbreken gelukkig niet. Een fluitketel met een fluit in de vorm van een kippenkopje, een kast waarop taarttekeningen zijn geplakt en vooral leuk is de steeds groter wordende rommel die Krook veroorzaakt. Zebra is prachtig met haar paarse strikken en haar rokje in dezelfde kleur.
Het contrast met de zorgzame en onzekere Giraf en de nonchalante Krook is zowel in het verhaal als in de illustraties goed weergegeven.
Geweldig leuk boek.


Mark en Marie-Louise Sekrève studeerden aan de kunstacademie in Den Haag. Ze schrijven, schilderen en tekenen samen, en hebben daarin een succesvol eigen bedrijf. Hun vier kinderen hebben wel iets weg van Giraf en zijn vrienden zeggen ze.
Zie ook http://www.bulkjes.nl


ISBN 978 90 261 2609 3 Hardcover 32 pagina's | Uitgeverij De Fontein | maart 2009 vanaf 3 jaar

© Dettie, april 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER