Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Brigitte Weninger & Yusuke Yonezu

http://www.brigitte-weninger.at

http://yonezoo.com

 

Pak me dan... als je kan!
illustraties: Yusuke Yonezu
tekst: Brigitte Weninger


Nina de poes en Isabel de vlinder spelen blindemannetje. Nina doet een doek voor haar ogen. 'Pak me dan... als je kan!' roept Isabel en ze vliegt weg. Nina zoekt en zoekt en voelt ineens iets heel zachts maar dat is Isabel niet, het is Mieke het schaap. En zo voelt Nina allemaal dieren, de ene keer voelt ze iets hobbelig en de andere keer kriebeligs.  Isabel vertelt Nina steeds dat zij het niet is, maar... waarop Nina steeds probeert te raden wie van haar vriendjes ze voelt. De dieren helpen haar wel een heel klein beetje door geluid te maken en zo raadt Nina steeds wie van haar dierenvriendjes het is. Maar nu moet ze Isabel nog vinden...

Een érg leuk boekje waarbij ook het kind zelf met een blinddoek om kan proberen te raden welk dier het is. Bij het schaap voel je zijn zachte vacht, bij de kip zijn veren, en zelfs de leerachtige huid van de olifant en de vlindervleugeltjes van Isabel kun je aanraken! Ook de blinddoek is van echte stof gemaakt. Maar het allerfijnste om te voelen is de heel zachte vacht van Nina zelf.


Het boekje heeft ronde hoeken en hardkartonnen pagina's. De afbeeldingen zijn speels en in kleurrijk. Naast het leren benoemen van de diersoorten kunnen de kinderen, door het aanraken van de 'huid' van de dieren, ook hun tastzin ontwikkelen. In het boek zit ook een blanco stuk karton dat je over de kop van het dier kunt leggen zodat kinderen het dier niet helemaal zien.
Erg leuk gedaan. Kinderen zullen dit voelboekje helemaal geweldig vinden!

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051161168 Kartonboek met ronde hoeken 14 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken februari 2010
Afmeting 16,8 cm x 16,8 cm Leeftijd: Vanaf 2 jaar

Dettie, 24 juni 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER