Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Jesse Klausmeier & Suzy Lee

Doe dit boekje open
illustraties: Suzy Lee
tekst: Jesse Klausmeier


Iedereen kent de Matroesjka's wel, van die holle houten popjes waarin steeds kleiner worden poppetjes zitten. Dit boek heeft hetzelfde principe. Het is een boek, in een boek, in een boek...


Dat is natuurlijk al heel apart, maar in tegenstelling tot de Matroesjka's is elk 'boek' anders. Op de cover van het eerste 'boek' zien we namelijk een konijn, een kikker en een lieveheersbeestje die helemaal verdiept zijn in hun boek. Sla je die cover om dan zie je links een tekening van een boekje dat in het gras ligt. Rechts zie je de cover van dat boekje, het is rood met zwarte stippen, getiteld Kleine Rode Boekje.
Sla je die pagina om dan zie je op de linkerpagina een lieveheersbeestje bij twee paddenstoelen (rood met witte stippen) die heerlijk zit te lezen in een groen boekje. En je raadt het al, op de rechterpagina zien we de cover van dat boekje Klein Groen Boekje genaamd. En zo gaat het door.


Het leuke is dat de covers dus steeds kleiner worden totdat er een piepklein blauw boekje overblijft en uitgerekend dát kleine boekje wil reus lezen! Maar het boekje is zo klein - het is nog veel kleiner dan zijn nagel - dat de reus het niet open krijgt. Gelukkig helpen beer, konijn, kikker en het onze lieveheersbeestje hem en ze lezen hem het verhaal voor over... beer, konijn, kikker enz... En dan gaat het blauwe boekje dicht, en het gele, het  oranje, het groene, blauwe en rode boekje en dan... op naar het volgende boek!


Je zou bijna een filmpje willen maken om het aparte boek te laten zien. Het is al erg leuk dat de boekjes steeds kleiner - en groter - worden maar het totale boek is ook nog eens prachtig en doordacht uitgevoerd. Als je bijvoorbeeld het boek in het midden openslaat zie je alle gekleurde randen van de boekjes met in het midden daarvan... een afbeelding van een lieveheersbeestje, een kikker, een konijn, en een reus (nou ja, zijn nagel) die vriendelijk naar ons zwaaien. Daarna nemen de vrienden stuk voor stuk afscheid van ons en zien we een mooi stapeltje boeken die...
Lees en bekijk dat zelf maar.


ISBN 9780994109880 | Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij Book Island | 15 oktober 2015
Afmeting  h 28,5 x b 21 cm |vertaald door Edward van de Vendel | Leeftijd 3+

© Dettie, 18 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER