Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Gillian Shields & Mandy Sutcliffe

altBelle & Boo
en het vrolijke kerstfeest
illustraties: Mandy Sutcliffe
tekst: Gillian Shields


"Belle en haar konijn Boo zijn altijd samen: op zonnige dagen, op regenachtige dagen, en op laten-we-vandaag-lekker-niets-doen-dagen."


Net als het eerste boekje  begint ook het tweede boekje over Belle & Boo met deze zin.
Dit keer bereiden ze zich voor op Kerstmis. Maar Boo weet helemaal niet hoe je dat doet! Gelukkig legt Belle het goed uit.
Ze beginnen met de kerstboom versieren en daarna maken ze kerstslingers en krijgt Boo als extraatje prachtige vleugels. Hij wordt een echt kerstengel-konijn. Boo voelt zich al helemaal kerstig!
Belle bakt ook nog heerlijke kerstcakejes en -koekjes en dat vindt Boo ook erg leuk en lekker want hij mag de lepel aflikken.
'O Boo, we gaan zo'n fijne kerst hebben!' zegt Belle.
Maar Boo weet eigenlijk helemaal niet wat er met Kerstmis gebeurt.
Belle legt uit dat er dan lekker eten is en dat de Kerstman cadeautjes komt brengen en iedereen heel aardig tegen elkaar is en alles met elkaar deelt.
Boo vindt het allemaal heel erg spannend.


En dan is het Kerstmis en liggen er allemaal pakjes onder de boom! Voor iedereen is er wat. Boo heeft wel drie cadeautjes gekregen! Maar dan ziet hij buiten de vogeltjes in de sneeuw... Had Belle niet verteld dat met Kerstmis iedereen alles met elkaar deelt? En zo komt het dat ook de vogeltjes en alle andere dieren in de tuin een superkerstmis hebben!


Opnieuw een schattig boekje van het duo Shields & Sutcliffe. De kerstsfeer én de kerstgedachte zijn volop aanwezig in het verhaal.
Het boek straalt een gezellige knusheid uit, je hebt het gevoel dat je even bij Belle en Boo op bezoek bent geweest en mee hebt geholpen.
Een fijn, mooi verzorgd boekje.


Zie ook het inkijkexemplaar


Bekijk vooral ook de website over Belle en Boo, daar kun je bijvoorbeeld een kleurplaat en zoekspelletjes of andere kleren voor Belle downloaden.


ISBN 9789051163551 Hardcover 36 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken oktober 2014
Formaat: 24,0 x 24,0 cm Nederlandse tekst: Eline Markus Leeftijd 3+

© Dettie, 9 december 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Belle & Boo
en het verrassingsfeestje

illustraties: Mandy Sutcliffe
tekst: Gillian Shields


Belle en haar konijn Boo zijn altijd samen: op zonnige dagen, op regenachtige dagen, en op laten-we-vandaag-lekker-niets-doen-dagen.


Maar vandaag doen ze wèl wat. Belle is zelfs heel druk bezig want het is een speciale dag vertelt ze aan Boo, er is iemand jarig, maar wie dat is verklapt ze nog niet.
Boo vindt het wel gezellig en helpt Belle mee met een mooie kaart maken. Daarna gaan ze de keuken in en maken ze samen heerlijke cakejes.


'Ik vind cakejes wel leuk!' zegt Boo.
'Ze ruiken naar chocolade.'

Ze plukken bloemen en blazen een mooie rode ballon op. Maar oeioei de ballon is zo groot, Boo vliegt zo de lucht in en blijft hoog in de boom hangen. Gelukkig loopt dit allemaal goed af en weet Belle het konijn te redden en ze moet daarna erg lachen als Boo zegt:


'Dat was nog eens een verrassing! Ik wist niet dat verjaardagen zo spannend waren.'


Eindelijk kunnen ze met Poppie, Gele eend en Snuitje de olifant de verjaardag gaan vieren, met z'n allen zitten ze op het picknickkleed en snoepen heerlijk van de lekkere cakejes.
Maar wie is er nu eigenlijk jarig?


Een prachtig verzorgd boekje met vriendelijk gekleurde afbeeldingen à la Rie Cramer. (zie het inkijkexemplaar)
Het konijntje Boo is erg koddig en heeft een hoog knuffelgehalte. Belle is een lief meisje dat als een moedertje voor Boo zorgt.
Het hele boekje straalt een warm, onschuldig, fantasierijk kinderwereldje uit.
Echt zo'n boekje om te bewaren en later aan eigen kinderen of kleinkinderen voor te lezen.

Op de website over Belle en Boo kun je allemaal leuke dingen downloaden om spelletjes mee te doen, of te knutselen of te kleuren.


ISBN 9789051169966 Hardcover 36 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken juni 2014
Formaat: 24,0 x 24,0 cm Nederlandse tekst: Frédérique Deventer Leeftijd 3+

© Dettie, 1 juli 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER