Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Muge Li

Wat er 's nachts echt gebeurt
Muge Li


Ping moet gaan slapen. Mam is haar komen onderstoppen en nu is het echt tijd om de ogen te sluiten.


‘Maar ik kan niet slapen, mam!
Er zitten zoveel vragen in mijn hoofd.’


Mama is best bereid die vragen te beantwoorden, maar Ping heeft zelf al wel het een en ander in haar hoofd. Haar fantasie is groot!


Waarom twinkelen de sterren?
Waarom is mijn kamer zo’n rommeltje?
Wat doet de zon ’s nachts?
Waarom wordt papa kaal?


Bij ieder vraag worden antwoorden gegeven, getekend over twee pagina’s. Je ziet afgebeeld wat Ping allemaal verzint en dat is genieten:


Als ze zich afvraagt waar toch de andere sok is gebleven, zie je een muizenholletje met veel inwoners. De muisjes die daar wonen hebben de sokken meegenomen!
Ze hangen als versiering in het hol, ze doen dienst als slaapzak voor een muisje, of als muts of iets dergelijks. Verzin het maar!


Hoe komt het dat de blaadjes aan de boom geluid maken? En dan zie je een heel orkest in de boom zitten: een bijtje blaast op een fluit, een lieveheersbeestje speelt cello, en zo zijn er nog veel meer kleine diertjes die muziek maken. Hoe verzin je het!
Maar waarschijnlijk kunnen jonge kinderen hier helemaal in mee gaan en er zelfs nog dingen bij verzinnen! Of ze dan snel gaan slapen, tja, waarschijnlijk niet…


Muge Li (New York) is freelance illustrator. Dit boek is haar debuut. Zij won met dit boek een Zilveren medaille bij de Key Colours Competition 2022, New York. Clavis Uitgeverij en de stad Hasselt organiseren deze tweejaarlijkse, internationale wedstrijd voor het beste prentenboek concept. De winnaar krijgt een flinke geldsom en een uitgavecontract bij Clavis Uitgeverij. Deze wedstrijd is voor veel illustratoren het begin van een succesrijke carrière in binnen- en buitenland.


Zie Inkijkexemplaar


ISBN 9789044851045 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | juni 2023
Afmeting: 25.7 x 26.7 cm | Leeftijd vanaf 3 jaar

© Marjo, 22 juli 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER