Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Jennifer Adams

http://jennifer-adams.com

https://pure-sugar.com

 

Trots en vooroordeel
illustraties: Alison Oliver
tekst: Jennifer Adams


Trots en vooroordeel,  het tweede boekje in de serie BabyLitboeken, is al net zo bijzonder als het eerste, Alice in Wonderland, waarin kinderen aan de hand van kleding en voorwerpen kennismaakten met diverse kleuren. Dat boekje volgde het verhaal van het boek van Lewis Carel waardoor kleine kinderen op heel jonge leeftijd al kennismaken met enkele personages uit dit veelgelezen en bekende boek. Natuurlijk is Trots en vooroordeel van Jane Austen eveneens een klassieker bij uitstek en dat verhaal vormt deze de basis van dit boekje, dit keer leren we tellen van 1 tot en met 10, hoe leuk is dat! 
We beginnen met één Engels dorpje waarbij we een frisse, moderne afbeelding zien, die toch een klassiek Engels dorpje weergeeft. Vervolgens zien we twee rijke heren... namelijk Mr. Bingley en Mr. Darcy, dé belangrijkste mannen uit het boek. En dan de drie huizen waarrond het verhaal zich voor afspeelt. Longbourn (huis van familie Bennet), Netherfield (huis van Bingey) , Pemberly (huis van Darcey). Ook deze zijn weer op een vlotte manier weergegeven. En zo gaat het door. Erg leuk zijn de negen baljurken.


De getallen staan zowel in cijfer als in woord weergegeven op de linkerpagina. Ze zijn mooi versierd en passend bij de rechterpagina. Bij de 2 zien we de krijtstreep van de kostuums van de twee heren, bij de 6 zien we de koets die bij de zes paarden hoort.
Opnieuw is het voor kinderen een plezier om dit boekje te bekijken en voor volwassenen is het een prettige nostalgische reis door het verhaal van Jane Austen. 


Kortom, een serie om verliefd op te worden.


ISBN 979002267079 | Hardcover met ronde hoeken| 20 pagina's | Uitgeverij Karmijn/Oogappel-Standaard uitg. | 31 januari 2019
Afmeting 17,5 x 17,6 cm | Leeftijd 1+

© Dettie, 29 maart 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Alice in Wonderland
illustraties: Alison Oliver
tekst: Jennifer Adams


'Een mini Lewis Carrol' en 'een BabyLitboek' staat op de cover van dit boekje te lezen. Dat is wel bijzonder natuurlijk. Nu kunnen zelfs de allerkleinsten kennismaken met de klassieke wereldliteratuur. Maar dat snappen ze toch nog helemaal niet! zul je denken. Nee, inderdaad het échte verhaal zullen ze nog niet begrijpen maar ze kunnen alvast wel kennismaken met de bijzondere figuren die in het beroemde boek van Lewis Carrol voorkomen. Dát is namelijk het aparte van dit boek.


Als we het boekje met hardkartonnen pagina's openslaan zien we als eerste een witte konijn. Op zijn T-shirt staat Kom op tijd. - Iedereen die het verhaal over Alice in Wonderland kent, zal hierin de verwijzing naar het altijd rondrennende konijn in herkennen. - Het konijn in dit boekje heeft net als in de originele versie een jasje aan en een das om, alleen in een veel modernere uitvoering. Op de linkerpagina staat de tekst 'Wit konijn'. Slaan we de pagina om dan lezen we links: 'Zwarte schoenen' en op de afbeelding rechts zien we Alice in het konijnenhol vallen, alleen haar benen met de zwarte schoenen zijn nog te zien.Het is al snel duidelijk, dit boekje draait voornamelijk om het leren en herkennen van kleuren... We zien de paarse fles met het drankje waar Alice kleiner van werd. We zien de oranje grijnzende kat, de hoedenmaker met zijn bruine hoed, de roze flamingo's, de blauwe rups, die vraagt: "Wie ben jij?", de groene kikker enz. Kortom, veel figuurtjes uit het oorspronkelijk boek zijn in een eenvoudiger versie en meer van deze tijd weergegeven.
De achtergronden van deze illustraties hebben per pagina verschillende, mooie, heldere kleuren. En de linker tekstpagina heeft steeds een wisselende achtergrond, die aangepast is aan het figuurtje op de rechterpagina.


Heel apart en bijzonder boekje, dat ook erg leuk is als je het originele verhaal niet kent.


De BabyLit serie bestaat uit een reeks van 30 stevige karton boekjes die literaire klassiekers toegankelijk maakt voor de allerjongste lezers waarvan dit boekje en Trots en vooroordeel nu ook in het Nederlands verkrijgbaar zijn.


ISBN 979002267086 | Hardcover met ronde hoeken| 20 pagina's | Uitgeverij Karmijn/Oogappel-Standaard uitg. | 31 januari 2019
Afmeting 17,5 x 17,6 cm | Leeftijd 1+

© Dettie, 19 februari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER