Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Jennifer Adams

http://jennifer-adams.com

https://pure-sugar.com

 

Alice in Wonderland
illustraties: Alison Oliver
tekst: Jennifer Adams


'Een mini Lewis Carrol' en 'een BabyLitboek' staat op de cover van dit boekje te lezen. Dat is wel bijzonder natuurlijk. Nu kunnen zelfs de allerkleinsten kennismaken met de klassieke wereldliteratuur. Maar dat snappen ze toch nog helemaal niet! zul je denken. Nee, inderdaad het échte verhaal zullen ze nog niet begrijpen maar ze kunnen alvast wel kennismaken met de bijzondere figuren die in het beroemde boek van Lewis Carrol voorkomen. Dát is namelijk het aparte van dit boek.


Als we het boekje met hardkartonnen pagina's openslaan zien we als eerste een witte konijn. Op zijn T-shirt staat Kom op tijd. - Iedereen die het verhaal over Alice in Wonderland kent, zal hierin de verwijzing naar het altijd rondrennende konijn in herkennen. - Het konijn in dit boekje heeft net als in de originele versie een jasje aan en een das om, alleen in een veel modernere uitvoering. Op de linkerpagina staat de tekst 'Wit konijn'. Slaan we de pagina om dan lezen we links: 'Zwarte schoenen' en op de afbeelding rechts zien we Alice in het konijnenhol vallen, alleen haar benen met de zwarte schoenen zijn nog te zien.Het is al snel duidelijk, dit boekje draait voornamelijk om het leren en herkennen van kleuren... We zien de paarse fles met het drankje waar Alice kleiner van werd. We zien de oranje grijnzende kat, de hoedenmaker met zijn bruine hoed, de roze flamingo's, de blauwe rups, die vraagt: "Wie ben jij?", de groene kikker enz. Kortom, veel figuurtjes uit het oorspronkelijk boek zijn in een eenvoudiger versie en meer van deze tijd weergegeven.
De achtergronden van deze illustraties hebben per pagina verschillende, mooie, heldere kleuren. En de linker tekstpagina heeft steeds een wisselende achtergrond, die aangepast is aan het figuurtje op de rechterpagina.


Heel apart en bijzonder boekje, dat ook erg leuk is als je het originele verhaal niet kent.


De BabyLit serie bestaat uit een reeks van 30 stevige karton boekjes die literaire klassiekers toegankelijk maakt voor de allerjongste lezers waarvan dit boekje en Trots en vooroordeel nu ook in het Nederlands verkrijgbaar zijn.


ISBN 979002267086 | Hardcover met ronde hoeken| 20 pagina's | Uitgeverij Karmijn/Oogappel-Standaard uitg. | 31 januari 2019
Afmeting 17,5 x 17,6 cm | Leeftijd 1+

© Dettie, 19 februari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER