Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Jörg Mühle

Nog even achter mijn oortjes kriebelen
Jörg Mühle


Als je het stevige boekje met hardkartonnen pagina's openslaat, zie je Klein Konijn met zijn rug naar je toe staan. Hij heeft een mooie blauwe badjas aan. 'Tik hem maar op zijn rug, misschien draait hij zich om' zegt de tekst. Dus dat doen we natuurlijk. Als je dan de bladzijde omslaat zie je inderdaad de vrolijke snoet van Klein Konijn. In zijn handen heeft hij een tandenborstel. Zijn tanden zijn gepoetst en zijn pyjama ligt klaar.
'Klap maar in je handen, dan heeft Klein Konijn zijn pyjama aan. Een ja hoor! Op de volgende twee bladzijden zien we Klein Konijn in zijn pyjama, maar zijn kussen zit vol bulten... Schud je hem even op?


Dankzij dit grappige 'interactieve' boekje krijgen de kinderen op elke bladzijde een opdracht. Het hele 'naar bed gaan' ritueel wordt zo stapje voor stapje doorgenomen met als uiteindelijk resultaat dat Klein Konijn lekker in zijn bedje ligt... 'Doe jij het licht nog even uit?'


De aantrekkelijke helder gekleurde afbeeldingen zijn heel eenvoudig maar daardoor wel duidelijk. Er staat niets teveel weergegeven zodat het voor de kleine peuters goed te begrijpen is. De tekst bestaat uit korte zinnetjes die in middelgrote letters zijn afgedrukt.
De combinatie van kinderen mee laten helpen om Klein Konijn naar bed te brengen en de leuke illustraties is heel origineel. Erg leuk bedacht, kleine kinderen zullen dit prachtig vinden.

ISBN 9789025760472 Hardcover met ronde hoeken 22 pagina's Uitgeverij Gottmer juni 2015
Vertaling: J.H. Gever Leeftijd 2+

© Dettie, 20 juni 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER