Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Kelly Dipucchio

https://www.kellydipucchio.com

 

Gaston
Illustraties: Christian Robinson
Tekst: Kelly Dipucchio


Een grappig boek over afkomst en gewoontes.

We lezen over de elegante mevrouw Poedel die vier puppy's heeft, 3 meisjes en één jongen. Ze heten Fifi, Foefoe, Oe-lal-la en... Gaston. De meisjes zijn net zo keurig en charmant als hun moeder. Ze keffen beschaafd en trippelen rond en hebben dezelfde mooie coupe en vacht als hun moeder. Maar Gaston is wel een héél ander geval. Hij is veel groter en keft niet maar blaft. Hij slobbert zijn eten naar binnen en rent in het rond! Hij wil zich wel als een poedel gedragen maar het lukt hem maar niet!


Natuurlijk wil mama zoals elke trotse moeder haar prachtige kinderen showen. Maar in het park ontmoet ze mevrouw Bulldog met haar vier puppy's, Rocky, Ricky, Bruno en... Antoinette. De jongens rennen en blaffen en zijn veel groter dan de mooie, ranke Antoinette.
Dat is gek! Antoinette lijkt op Fifi, Foefoe en Oe-lal-la en Gaston lijkt een kopie van Rocky, Ricky, Bruno!


De moeders steken de koppen eens bij elkaar. Wat moeten ze doen, maar Antoinette en Gaston hebben het probleem zelf al opgelost. Beide honden stappen over naar hun nieuwe familie. Zo klopt alles weer, toch?
Maar van ruilen komt huilen, het voelt eigenlijk helemaal niet goed. Gaston vindt zijn nieuwe broertjes lomp, en Antoinette vindt haar zusjes te schattig en te voorzichtig. En de mama's missen hun eigen keurige Antoinette en de lieve, leuke, lompe Gaston. 
Gelukkig vinden ze de ideale oplossing. De ontmoeting heeft zelfs een heel leuk klein staartje(s)!


Het verhaal laat op een erg humoristische manier zien wat voor invloed opvoeding, afkomst en de omgeving heeft op de ontwikkeling van een kind/dier.
Dankzij haar bulldogfamilie is Antoinette een lekker stoer meisje en is Gaston dankzij de verfijnde poedels een stuk minder wild en grof dan de andere bulldogjes.
Ook leer je door het verhaal dat ook al is jouw uiterlijk anders dan de rest van het gezin, het niet betekent dat je geen familie kan vormen. Het gaat om de plek waar je je thuis voelt, familie of niet, het maakt niet uit.


De retro-achtige, eenvoudige afbeeldingen vol kleur verdienen een speciale vermelding. Christian Robinson heeft namelijk op een heel speelse manier dit verhaal vormgegeven. De puppy's zijn leuk om te zien, ze dartelen over de pagina's, de pret straalt van hun snoeten en lijfjes af. Het hele boek is een lust voor het oog.
Kortom, een fijn boek over mogen zijn die je wil zijn.


ISBN 9789025775674 | hardcover | 40 pagina's | Gottmer | februari 2022
Vertaald door J.H. Gever | Afmeting 29,2 x 23,8 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 9 augustus 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER