Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Miriam Clark Potter

In het badje
illustraties Vivienne Blake
tekst: Miriam Clark Potter


Haasje Hessel heeft een hekel aan water, hij is er zelfs een beetje bang voor. Maar ja ook kleine haasjes moeten af en toe in bad, dus roept moeder: "Binnenkomen Hessel, het is tijd voor je badje. Morgen mag je weer verder spelen."
Hessel heeft daar natuurlijk helemaal geen zin in. Hij vraagt aan eendje Elise of zij in zijn plaats in bad wil gaan, zijn moeder merkt dat vast niet...
Maar moeders zijn slim, slimmer dan haasje Hessel.


Mama bakt lekkere koekjes en maakt chocomel voor de badderaar. Dat lust Hessel ook wel dus hij gaat gauw naar binnen.
Maar wat is dat? Mama kent hem niet! Want haar Hessel is toch net in bad geweest?

Wie kent het niet dat een kind geen zin in iets heeft en allerlei 'slimme' trucjes bedenkt. Die zijn vaak zo doorzichtig als glas, maar ook zo enorm leuk. Inwendig moet je lachen maar als opvoeder moet je 'streng' zijn. In dit  boekje lost mama het 'niet in bad willen' heel mooi op door net te doen alsof ze Hessel niet kent. Zo leert ze hem dat het ook de moeit waard kan zijn om toch te doen wat mama vraagt.


De potloodtekeningen doen een beetje nostalgisch aan en dat kan ook kloppen want het boekje is er een uit de Pixi klassiekreeks II. Sommige mensen zullen ze nog wel kennen want tussen 1971 en 1996 zijn er vele pixiboekjes verschenen in Nederland.
Pixi’s zijn volledige prentenboeken in kleur, van 10 x 10 cm. En ze hebben een heel kleine prijs. Ideaal dus om cadeau te geven of mee te nemen op vakantie.


ISBN 9789050652582 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | 2018
Pixi-serie 08 nr. 059 | Afmeting 10 x 10 cm | Nederlandse tekst Hedi de Zanger | Leeftijd  3+

© Dettie, 19 september 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER