Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Giuliano Ferri

Steen voor steen
Giuliano Ferri


Op de voorkant van het boekje zien we een Muis voor een muur staan. Hij heeft één steen uit de muur gehaald en door het gat zien we twee mooie rode bloemen. Als we het boekje openslaan zien we dat Muis even verderop in de muur nog meer rode bloemen ziet. Maar die zitten vast, ze groeien door de muur heen! Als Muis ze probeert te pakken, valt er weer een steen uit de muur.

Deze keer ziet hij een blauwe lucht en groen gras, het lijkt wel een berg? Maar is dat ook zo?
Samen met Poes haalt Muis nog meer stenen uit de muur en even later komen Varkentje, Konijn en Schaap ook helpen. Achter de muur komt langzaam de zee tevoorschijn. En die berg is helemaal geen berg maar een eiland!
Daar staan Aap, Giraffe, Olifant, Leeuw en Antilope naar het groepje dieren die achter de muur vandaan komen te kijken. Ze willen dolgraag naar elkaar toe... En dat lukt! Samen bouwen ze een mooie stenen brug!

Muren scheiden groepen van elkaar maar door ze weg te halen en samen een brug te bouwen kom je naar elkaar toe en leer je elkaar kennen. Dankzij dit tekstloze boekje blijkt dat ook zonder woorden deze mooie boodschap overgebracht kan worden.

De afbeeldingen zijn eenvoudig maar juist daardoor erg aansprekend. Het is bijzonder om langzamerhand het landschap achter de muur te zien verschijnen, dat achteraf anders blijkt te zijn dan je verwacht had.
Opnieuw een mooi tot in de puntjes verzorgd boekje, zoals we inmiddels van deze uitgeverij gewend zijn.

Zie ook het Inkijkexemplaar


Giuliano Ferri
werd geboren in 1965 in Pesaro, Italie. Hij haalde zijn diploma van het "Instituto d'Arte " in Urbino. Hij heeft verschillende prentenboeken geïllustreerd, die in meerdere talen vertaald zijn. Hij werkt tevens met gehandicapte kinderen, waarbij een vorm van therapie toepast waarin komisch theater en animatie worden vermengd.


ISBN 9789051165128 | Hardcover met ronde hoeken | 24 pagina's | Uitgeverij de Vier Windstreken | februari 2016
Afmeting 17 x 17 cm | Leeftijd 1+

© Dettie, 5 april 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De sneeuwbal
Giuliano Ferri


Op de cover van dit hardkartonnen boekje zie je een muis vol ijver een sneeuwbal de berg oprollen. De sneeuwbal is weergegeven door een uitsparing in de kaft. Sla je het boekje open dan zie je de muis in zijn winterse trui en met stoere das om bij een heel kleine sneeuwbal staan.
Poes, die met zijn wandelstok en rugzak voorbij kwam wandelen, stelt voor de sneeuwbal groter te maken. Even verderop komen ze de deftige meneer varken tegen en ook hij helpt mee de bal de berg op te duwen. De sneeuwbal wordt groter en groter, gelukkig zijn ze bijna bij de top van de berg...
En dan... rolt en rolt en rolt de sneeuwbal naar beneden... en de dieren rollen mee totdat... klaboem, de sneeuwbal uit elkaar spat.
Misschien is het toch maar beter om gewoon een sneeuwpop te maken...


De uitsnijding van de sneeuwbal die op bijna elke pagina te zien is, wordt steeds groter, totdat de pagina bijna helemaal een enorme sneeuwbal is.
Om de uitsparing heen zien we de dieren de bal voortduwen of op het laatst meegesleept worden met de bal. Je ziet alleen nog maar een paar armpjes en beetjes! Gelukkig loopt alles goed af.


De kleuren in dit boekje zijn voornamelijk zacht wintersblauw met de dieren als kleuraccent.
De hardkartonnen pagina's hebben ronde hoeken en zijn behandeld met een waterafstotende laag zodat kleine kinderen naar hartelust met plakvingertjes alles aan kunnen wijzen, even een vochtige doek erover en schoon is de bladzijde weer. Daar is over nagedacht!
Prima boekje voor de allerkleinsten.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051164626 | Hardcover met ronde hoeken | 18 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | oktober 2015
Formaat 17,0 x 17,0 cm | Nederlandse tekst Meander | Leeftijd 1+

Dettie, 20 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Gefelicitaart!
Giuliano Ferri


Konijntje is jarig en hij heeft lekkere taart in huis gehaald. Kater, Vos, Schaapje en Varken komen op Konijntjes verjaardag, ze hebben allemaal een cadeautje bij zich. Iedereen die op bezoek komt krijgt een stukje van de taart, en het laatste stuk is voor Konijntje zelf.
Zo zitten ze lekker gezellig in een kring van de taart te smullen. En daarna... gaan ze spelen met alle cadeautjes die Konijntje van zijn vriendjes gehad heeft.


Een lief kartonboekje dat apart is uitgevoerd. Als je het boekje openslaat zie je een hele taart die is opgedeeld in stukjes, deze stukjes kun je als bladzijden omslaan. Elke keer als je een stukje taart omslaat zie je de taart kleiner worden en de groep vriendjes groter worden.


Het boekje zit knap in elkaar, daar is goed over nagedacht, want ondanks de kleine afmeting en het geringe aantal pagina's kunnen kinderen heel veel leren via dit boekje, zoals de namen van enkele dieren, tellen van 1 tot 5 én ze kunnen allerlei voorwerpen leren kennen dankzij de cadeautjes die Konijntje gekregen heeft. Wat wil een kind nog meer?


De afbeeldingen zijn in heldere kleuren en de dieren zijn vriendelijk weergegeven.


Zie ook het Inkijkexemplaar


ISBN 9789051163650 Hardcover met ronde hoeken 16 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken september 2014
Afmeting 17 x 17 cm Leeftijd 1+

Dettie, 24 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER