Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Sam McBratney & Anita Jeram

Nog één kieteltje
illustraties: Anita Jeram
tekst: Sam McBratney


Een handpopboek... wat mag dat dan wel zijn? Nou heel gewoon een boek met daaraan vastgemaakt een handpop. Niet aan een touwtje bungelend maar een handpop die dwars door het boek komt kijken! Jawel! Ik had het nog nooit gezien. Wat een bijzonder idee!


En dan is die handpop ook nog een Grote Haas uit de geliefde 'Raad eens hoeveel ik van je hou' boeken. Hij steekt zijn zachte, pluchen snuit, voorpoten en lange oren door een gat in het boek. Het ziet er heel grappig uit.
Als je je hand in de pop doet lijkt het natuurlijk net of Grote Haas kan bewegen. Je kunt hem bijvoorbeeld ja laten knikken of in zijn poten laten klappen. Uiteraard vinden kinderen dat geweldig, zo'n bewegende en sprekende Haas.


Op de bladzijden die volgen na het openslaan van het boek zien we Hazeltje die steeds een vraag stelt aan Grote Haas. Bijvoorbeeld 'Kun je tegen kietelen achter je oren?'  'Probeer het maar' zegt Grote Haas.
De grap is natuurlijk dat kinderen dan de handpop kunnen kietelen en jij kunt dan gaan giechelen of het kinderhandje wegduwen omdat het zo kietelt of wat dan ook. En zo volgen nog een aantal kietelvragen (onder zijn kin, onder zijn armen enz.) Maar kinderen zullen al snel ook zelf allerlei vragen bedenken, denk ik zomaar. Ik zie de pret al voor me!


Het boek heeft stevige, dikke kartonnen pagina's met ronde hoeken. Elke pagina heeft een mooie pastelkleur en er staan fraaie tekeningetjes op van Hazeltje met Grote Haas. Het boek zou best wel eens de grote favoriet van de allerkleinsten kunnen worden.


ISBN 9789047707639 | Hardcover met ronde hoeken | 12 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | januari 2016
Vertaald door L.M. Niskos Leeftijd 1+

© Dettie, 12 februari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Raad eens hoeveel ik van je hou
illustraties: Anita Jeram
tekst: Sam McBratney


De 'Raad eens hoeveel ik van je hou' boekjes zijn ongekend populair. Niet zo verwonderlijk als je de mooi uitgevoerde afbeeldingen in zachte kleuren ziet én, niet te vergeten, Hazeltje en Grote Haas. Hazeltje is het kleine haasje dat de wereld aan het ontdekken is. Op de achtergrond is Grote Haas altijd aanwezig voor het geval Hazeltje even iets moet vertellen of weg moet schuilen. Grote Haas beschermt Hazeltje en wijst hem de weg in de grote hazenwereld.

In dit lieve kleine boekje leert Hazeltje de kleuren kennen. Hij begroet elke kleur heel enthousiast. "Goedemorgen, geel." roept hij tegen de mooie gele bloemetjes. "Hallo, groen." zegt hij tegen de kikker die uit het water springt.  En met de woorden "Dag blauw, leuk je te zien." begroet hij de blauwe bloempjes en het leuke kleine blauwe vogeltje. Kortom, Hazeltje is blij met al de mooie kleuren om hem heen. En aan het eind van het boekje, spring hij blij in de armen van Grote Haas al roepend. Hé hallo, Grote Haas!

Het boekje heeft hardkartonnen pagina's met ronde hoeken. Links zien we de betreffend kleur afgebeeld en rechts zijn we Hazeltje genietend van de kleuren in zijn leefomgeving. Hazeltje en Grote Haas zijn levensecht getekend maar hebben wel menselijke trekjes.


Het boekje zelf is al eerder verschenen maar niet in deze uitvoering. Dit boekje (9 x 9 cm) is namelijk geschikt om bijvoorbeeld aan de buggy of box vast te maken door middel van een stoffen band met een ring. Er is duidelijk over nagedacht want de stoffen band loopt door een uitsparing in het boek en is te verwijderen dankzij het klittenband waarmee de stoffen band gesloten is. Daardoor kan de band als hij erg vies is geworden makkelijk even losgehaald en gewassen worden. Slim bedacht!  


Een erg leuk, mooi verzorgd boekje waardoor de allerkleinsten al kennis kunnen maken met Hazeltje en de lieve Grote Haas.
Ook een prima boekje om als (kraam)cadeau te geven.


ISBN 9789047707479 | Hardcover met ronde hoeken | 14 pagina's | Nur 271 |Uitgeverij Lemniscaat | januari 2016
Vertaald door L.M. Niskos Leeftijd: vanaf 0 jaar

Dettie, 22 januari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER