Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Veerle Derave

Taart voor mama!
tekst en illustraties: Veerle Derave


Hukkels mama is op reis.
Morgen komt ze pas weer thuis.


Hukkel heeft mama erg gemist en is blij dat ze weer thuis komt. Om haar te verrassen wil  Hukkel de volgende dag een worteltaart voor mama maken want dat is het lekkerste wat er bestaat, vindt Hukkel.  Hij verzamelt verse wortels maar hoe moet je daar nu een taart van maken? Misschien moet het met touw of moet je er kleine stukjes van maken... Hukkel  probeert van alles maar het lijkt niet eens op een taart. Daar wordt Hukkel best een beetje verdrietig van. Gelukkig komt papa uit bed en die zegt iets waardoor Hukkel weer helemaal blij wordt. Ze gaan gewoon een feest voor mama maken! En mama?  Mama is heel erg blij met de verrassing en geeft Hukkel een heel dikke knuffel.


Lekker vlot verhaal met vrolijke illustraties in gemengde technieken. Haar werk is vaak een combinatie van acrylverf, kleurpotlood en geknipt papier.  De afbeeldingen zijn met grappige details gemaakt. Naast het bed van Hukkel staat er bijvoorbeeld een lamp in  de vorm  van een wortel. Het  Popje van Hukkel helpt met alles mee en ook hij krijgt een feestketting om natuurlijk. De feestneuzen en slingers die Hukkel geknutseld heeft  zijn natuurlijk ook van oranje wortels gemaakt. 
Het verhaaltje zelf is een prettig, speels kinderverhaal en wordt vol vaart verteld. 
Achterin het boek staan recepten voor wortelfrietjes, een worteldrankje, een wortelbroodje, wortelspiesjes en wortelfiguurtjes.
Erg plezierig boekje.


ISBN 9789058385970 Hardcover 32 pagina's | Uitgeverij De Eenhoorn | februari 2010
Vanaf 3 jaar

© Dettie, april 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER