Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Alice Brière-Haquet & Olivier Philipponneau

Bastiaan en zijn ballon
illustraties: Olivier Philipponneau
tekst: Alice Brière-Haquet


Bastiaan heeft een mooie rode ballon, maar op een avond laat hij per ongeluk het touwtje los. Daar gaat zijn mooie ballon, met de wind mee...
Zo zonder ballon is het maar kaal en griezelig. Bastiaan is bang en voelt zich heel alleen en wat is het eigenlijk donker in het bos... en wat hoort hij daar?
Gelukkig is het de uil, hij belooft Bastiaan te helpen zoeken. 'Verlies je er één, dan vind je er tien' krast de uil.


Al gauw zien ze iets roods. Jammer genoeg is het niet de ballon maar het duivenpaar dat ze tegenkomen, belooft te helpen zoeken. 'Verlies je er één, dan vind je er tien' koeren de duiven. En zo zoekt Bastiaan verder, alle dieren die hij tegenkomt zoeken met hem mee. Met zijn allen speuren ze stad en land af maar helaas, de ballon vinden ze niet.
Toch hadden de uil en de duiven en alle andere dieren wel gelijk want Bastiaan verloor één ballon maar heeft nu wel tien nieuwe vrienden! Hij is niet meer alleen! Dus...


Dag ballon van Bastiaan!
Vlieg maar naar de volle maan.

Kies je weg, ga je gang.
Bastiaan is niet meer bang.


De tekst, vertaald door Bette Westera, huppelt qua toon en ritme vrolijk door het boek heen. Bette Westera kan dat als geen ander. Als je uit dit boek voorleest, zingt de tekst bijna.
De mooie houtsneden in zwart-wit met steeds één roodaccent zijn bijzonder en geven het boek iets heel aparts.
De pagina's zijn stevig en het boek is verder goed verzorgd en afgewerkt. Alles bij elkaar vormt het een mooi bezit.

Alice Brière-Haquet was lerares literatuur en kunstgeschiedenis. Nu schrijft ze verhalen, romans, gedichten en nog veel meer.

Olivier Philipponneau leerde aan het California College of Arts in San Francisco hoe je houtsneden maakt, waarna hij besloot om zich in deze kunst te vervolmaken. Hij maakt illustraties voor uitgeverijen, kranten en tijdschriften en werkt daarnaast ook als grafisch vormgever.


ISBN: 978-0-9876696-3-6 Hardcover 40 pagina's Uitgeverij Book Island 30 september 2013
Formaat: 265 x 202mm Vertaald door Bette Westera Leeftijd 3+

© Dettie, 9 november 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER