Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Pauline Oud

http://www.paulineoud.nl

 

Saar in de lente
Pauline Oud


Het is eindelijk lente. De vogels fluiten en de zon schijnt. Oma en Saar kunnen zelfs zonder jas naar oma's moestuin. Oma wijst onderweg naar de kleine prille groene blaadjes die weer aan de bomen zitten. En Saar weet niet wat ze ziet als ze bij oma's moestuin aankomen, allemaal mooie roze bloemen aan de takken van de appelboom! 'Dat is bloesem,' legt oma uit. Even later mag ze ook nog voorzichtig het nestje met jonge vogeltjes bekijken. Wat zijn ze lief.

Saar en oma hebben samen een heerlijke dag. Oma plant zaadjes en Saar plukt bloemen - zoveel ze wil - in de bloemenwei van boer Koos. Maar bij boer Koos is nog veel meer te vinden dan alleen maar bloemen. Overal zijn jonge dieren. Saar ziet een kuikentje uit zijn ei kruipen en er zijn kleine kalfjes en lieve wollige lammetjes, die Saar mag aaien. Onderweg naar huis komen ze ook nog een moedereend met haar kleintjes tegen die vrolijk in de vijver rondkwaken. Wat een feest.

Thuis bij oma pakt Saar gelijk haar knutselspullen, want als je zoveel ziet, krijg je ook veel ideeën. En dan gaan ze lekker brood eten, met de eieren die ze bij boer Koos gekocht hebben, maar wat is dat? Saar heeft wel een heel bijzonder ei!
En dan... is het bedtijd, wat een heerlijke lentedag was dat!

Pauline Oud heeft de gezellige lentedag feestelijk aangepakt. De lente spat vrolijk van de pagina's af. Overal is er een uitbundige, uitbottende natuur te zien. Ook komt er een heel scala aan lentebloemen voorbij zoals, narcissen, ranonkels, anemoontjes enz. Vooral Saars blije hoofd geeft aan dat alles wat ze onderweg ziet helemaal geweldig vindt. En dan mag ze ook nog knutselen van oma, en wij mogen met haar meedoen!
Achterin het boek kun je namelijk precies lezen en zien hoe Saar een kuikeneierdopje en een zacht schaap in elkaar geknutseld heeft. Je hebt er niet veel materiaal voor nodig en het eindresultaat is heel leuk.
Voorin het boek, gelijk op de allereerste pagina, staan enkele vragen die je tijdens het samen lezen kunt beantwoorden.

De tekst bestaat per twee pagina's uit zo'n 6 tot 9 regels en zijn in duidelijke, middelgrote letters afgedrukt. Het hardcoverboekje heeft stevige pagina's en de afbeeldingen zijn levendig gekleurd. Voor kinderen valt er veel op de afbeeldingen te ontdekken en te benoemen.
Kortom, een leuk, gezellig, voorleesboekje over die heerlijke lente!


ISBN 9789044829884 | Hardcover | 29 pagina's | Uitgeverij Clavis | februari 2017
Afmeting 26,8 x 25, 5 cm. | Leeftijd 3+

© Dettie, 21 maart 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Saar en de sint
Pauline Oud


Sinterklaas is weer in het land en Saar vindt het heel spannend want vanavond mag ze voor het eerst haar schoentje zetten! Ze heeft een mooie tekening voor Sinterklaas gemaakt en ook een wortel voor zijn paard in haar schoen gedaan. Ze zingt nog gauw heel hard het liedje over 'Sinterklaas kapoentje' en dan moet het toch lukken. Hij heeft haar nu vast wel gehoord.
Als papa haar naar bed brengt vertelt hij een verhaal uit het Sinterklaasboek. Daardoor weet Saar precies waar  Sint en de Pieten wonen en wat ze doen. Ze gaat gauw slapen en ja hoor...de volgende morgen vindt ze mooie kleurpotloden in haar schoen. Saar is héél blij.

Maar de pret is nog lang niet afgelopen want Sint en Piet komen ook op school. Juf heeft alvast een mooie grote stoel voor hem klaargezet. De kinderen mogen haar helpen om de klas mooi te versieren voor de Sint. Ze hebben een heerlijke dag!
Mama is ook al druk met het maken van speculaas en pepernoten. Saar zingt, terwijl mama het deeg maakt, allemaal Sinterklaasliedjes.
En dan wordt er 's avonds aan de deur geklopt, wie zal dat zijn? Saar doet gauw de deur open en daar staat een zak vol met cadeautjes! Saar is zo blij dat ze nog gauw een dankjewel liedje zingt.

Zoals altijd weet Pauline Oud precies de juiste toon en sfeer te pakken. Zij verplaatst zich in de wereld van het kind en past daar haar teksten en afbeeldingen op aan. Saar is zoals alle kinderen nog alles aan het ontdekken en is nieuwsgierig. Ze vindt Sinterklaas heel leuk maar het is ook spannend of ze iets zal krijgen, of hij haar liedjes wel hoort, haar mooie tekening ziet en de door haar gemaakt mijter wel opmerkt. Daarnaast zorgen papa en mama voor allerlei informatie over de Sint die ze in heldere taal vertellen.
Het leuke is dat doordat Saar allerlei Sinterklaasliedjes zingt de kinderen die dit boek voorgelezen krijgen deze liedjes ook gelijk leren.
De afbeeldingen zijn heel vrolijk gekleurd en stralen een enorme optimisme en blijheid uit. Saar vindt alles duidelijk helemaal geweldig de pret straalt van haar snoet af.

Voorin het boek staan allemaal vragen die het kind, nadat het verhaal voorgelezen is, kan beantwoorden.
Achterin het boek staat hoe je een mooie mijter kunt maken en een recept om zelf heerlijke pepernoten te bakken!


Opnieuw een erg leuk boek van deze veelzijdige schrijfster en tekenaar.


ISBN 9789044822427 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Clavis oktober 2014
Leeftijd 3+

© Dettie, 22 oktober 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Tien kleine muisjes stout!
Pauline Oud


In dit deel over de tien muisjes doen alle muisjes iets stouts. Het ene muisje tekent op de muur, het andere muisje eet stiekem alle koekjes op en zo doen ze allemaal iets wat niet lief is. Knijpen, duwen, knoeien, kortom, echt aardig en leuk zijn ze niet, ze zitten gewoon vreselijk te klieren.
Muisje tien is al dat geplaag en die rommel helemaal zat. Hij schreeuwt heel hard: 'Alles gaat helemaal fout. Jullie zijn allemaal heel erg stout!'
Gelukkig hebben alle muisjes spijt en beloven het nooooooit meer te doen!


Net als in het boek Tien kleine muisjes slapen! staat bovenaan de eerste pagina één muisje en op de laatste pagina van het boek zie je alle tien de muisjes op een rij.
Daaronder zijn de pastelkleurige afbeeldingen, verspreid over twee pagina's, te zien. Links zie je veelal het muisje dat kattenkwaad uithaalt en rechts het resultaat. Bijvoorbeeld het ene muisje schopt de blokkentoren om en rechts zie je dan het verdrietige muisje dat de toren aan het bouwen was.
Bij elke tekening staat ook een vraag zoals; Mag jij op het behang tekenen? of Mag jij heel hard gillen? of Hoeveel koekjes mag jij eten?


De muisjes zijn bedrieglijk eenvoudig getekend en zoals altijd heeft Pauline Oud een speciale techniek gebruikt zodat het net lijkt alsof ze echte lapjes gebruikt heeft voor de kleren van de muisjes of het tafelkleed. Ik heb me echter laten vertellen dat ze alles zelf schildert. Het resultaat is verbluffend!
De tekst is op rijm en bij elke muisje komt de regel 'Maar o jee, o jee, kijk eens mee!' voor. Kinderen vinden herhalingen altijd prettig en zullen dat zinnetje al snel meeroepen bij het voorlezen.
Een boek waar je eigenlijk niet over moet lezen maar moet bekijken, dan pas kun je echt zien hoe leuk het is.


ISBN 9789044819359 Hardcover 335 x 243 x 11 mm.| 32 pagina's | Clavis Uitgeverij | april 2013
Leeftijd 3+

© Dettie, 12 mei 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Tien kleine muisjes slapen!
Pauline Oud


In dit boek van forse afmeting (33 x 24 cm) maken we kennis met tien kleine muisjes die op het punt staan om naar bed te gaan. Hun tien warme bedjes met mooie gekleurde dekbedden staan al klaar. Maar voor het zover is moeten ze nog wel het een en ander doen zoals uitkleden, tanden poetsen, plasje doen, staartje wassen, knuffel zoeken, nog wat drinken.


Het boek begint bij muisje één. Hij moet zich nog uitkleden, maar waar is zijn pyjama toch?
Op de volgende afbeelding zie je bovenaan muisje één al in bed liggen en muisje twee poetst zijn tanden maar wat morst hij op de grond? Daarna volgt muisje drie die nog even een plasje moet doen. En zo gaat het verhaal door.
Muisje acht wil nog wat lezen maar waar is het boek over autootjes gebleven? Muisje negen trekt de gordijnen dicht.  Muisje tien geeft welterusten-kusjes aan alle broertjes en zusjes.
En dan... zijn ze helemaal klaar en kunnen ze heerlijk gaan slapen.


Pauline Oud gebruikt een aparte, zeer aansprekende techniek in haar vrolijke, gekleurde prenten. De afbeeldingen, verspreid over twee pagina's,  zien er verder heel knus en gezellig uit. Kinderen kunnen bij elke afbeelding het antwoord op de een of meerdere gestelde vragen zoeken. De vragen zijn niet moeilijk maar wel leuk bedacht. Het grappige is dat er bovenaan de afbeeldingen steeds een bedje bij komt met daarin een muisje. Bij muisje tien is de hele bovenrand gevuld met bedjes. Bij de afbeeldingen staan korte drie- of vierregelige tekstjes in rijmvorm.


Kinderen leren dankzij de vragen goed te kijken naar de afbeeldingen, ze leren tot tien te tellen én wat er allemaal gedaan moet worden voordat ze kunnen gaan slapen. Het leuke is dat het boek is dankzij de flinke afmeting heel goed met meerdere kinderen te lezen is.
Kortom, een bijzonder plezierig boek, kinderen zullen zeker van de vrolijke, vlotte muisje genieten!


ISBN 9789044819342 Hardcover 335 x 243 x 11 mm.| 32 pagina's | Clavis Uitgeverij | april 2013
Leeftijd 3+

© Dettie, 7 mei 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kamperen met Fien en Milo
Pauline Oud


Ze blijven leuk, de boekjes over konijn Fien en muis Milo. Dit is alweer het twaalfde boekje.
Dit keer gaan Fien en Milo kamperen en zoals in alle verhalen over hen moeten Fien en Milo steeds keuzes maken. Er moeten heel wat spullen mee en waar zullen ze alles in doen? In de koffer? Of in een karretje? Of in een handtas? Milo kiest voor de koffer en Fien voor de kar. Er ligt ook een tent, een rubberen hamer, en grote blauwe zak. Moeten ze dat ook allemaal meenemen? En waarin gaan ze slapen? In een pyjama? En ze moeten hun tandenborstel en tandpasta niet vergeten en ook moeten er handdoeken mee en spelletjes en...
Kortom, de kar en de koffer zitten helemaal propvol. Eindelijk gaan ze op pad en ze vinden een heel mooie plek op de camping. Fien vindt een tent opzetten best moeilijk maar het lukt haar toch! Best wel knap van Fien. En 's avonds liggen ze heerlijk warm, in hun slaapzak in de tent. Nog even wat lezen en dan... slapen!  Welterusten Fien en Milo, tot morgen


Pauline Oud weet altijd het nuttige met het aangename te verenigen. Het nuttige is dat een kind keuzes moet maken en ziet en leert wat er allemaal mee moet als je gaat kamperen en wat kamperen eigenlijk inhoudt.
Het aangename is dat er een erg vlot verhaaltje omheen geweven is en er heel vrolijke en fleurige afbeeldingen in het boekje staan.
Fien en Milo zijn heel eenvoudig getekend en alles heeft duidelijke zwarte contourlijnen zodat de figuurtjes en attributen goed te herkennen zijn. Hun kleding lijkt van echte stofjes gemaakt maar naar ik me heb laten vertellen dat Pauline Oud ook dat zelf tekent. Erg mooi en knap gedaan. In de tent ziet het er zo knus uit dat je er zo bij zou willen kruipen.
Het zijn gezellige, leuke boekjes waarbij een kind lekker mee kan kijken als het verhaaltje voorgelezen wordt.
Hopelijk blijft Pauline Oud ons nog lang verwennen met de avonturen van Fien en Milo.


ISBN 9789044817737 Hardcover met ronde hoeken 25 pagina's Uitgeverij Clavis oktober 2012
Afmeting 22,8 x 21, 8 cm Leeftijd 2+

© Dettie, 26 oktober 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

 

Fien en Milo spelen
Pauline Oud


Weer een nieuw deeltje uit de Fien en Milo serie.
Konijn Fien en muisje Milo hebben het erg naar hun zin, ze zijn heerlijk aan het spelen met hun speelgoed. Milo slaat op de trommel en daar wordt Fien zo vrolijk van dat ze gaat dansen. Dan zijn de blokken aan de beurt en daarna maken ze een prachtige tekening met hun kleurpotloden.
Fien leest ook nog een mooi verhaal voor, Milo luistert en kijkt plaatjes. En dan is het uit met de pret en gaan ze lekker naar bed.


De afbeedlingen op hardkartonnen pagina's zijn zoals altijd mooi van kleur en heel duidelijk. Op de laatste pagina staat al het speelgoed nog een keer afgebeeld zodat je met een kind kunt oefenen hoe dat speelgoed heet. De letters zijn groot en duidelijk. Zoals altijd heeft Pauline Oud er weer een aantrekkelijk, hartverwarmend geheel van weten te maken. Heel fijne serie!


ISBN 9789044816730 Hardcover met ronde hoeken 12 pagina's Uitgeverij Clavis juni 2012
Afmeting 10x162x162 mm leeftijd: vanaf 12 maanden

Dettie, 16 juni 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

 

Binnenpret met Fien en Milo
Pauline Oud


Fien en Milo blijven vandaag lekker binnen. Ze spelen verstoppertje en bakken pannenkoeken maar lukt het wel om de pannenkoek in de lucht te gooien? En kan Milo in zijn eentje wel drinken inschenken? En waarom moeten ze zo lachen als ze in bad gaan? Je kunt dat niet meteen zien, want... dat zie je pas als je de flapjes opendoet.
Fien en Milo hebben enorm veel plezier met z'n tweeën en als ze moe zijn gaan ze lekker naar bed met een boekje. En dan... heerlijk slapen!


Een mooi hardkartonnen boekje met ronde hoeken voor de allerkleinsten (18 maanden).
De afbeeldingen van Fien en Milo zijn, zoals we inmiddels gewend zijn van Pauline Oud bedriegelijk eenvoudig en heel vrolijk van kleur.
De flapjes zijn natuurlijk geweldig, daarachter staan ook heel speelse afbeeldingen.
Het is prettig dat het boekje én de flapjes van heel stevig karton zijn, zo zullen de bladzijden niet gauw kapot scheuren. Er is duidelijk goed over nagedacht.


Opnieuw een erg leuk en humoristisch boekje, hopelijk volgen nog heel veel Fien en Milo avonturen.


ISBN 9789044815962 Hardcover 16 pagina's | Clavis | maart 2012
Leeftijd va 18 maanden

Dettie, 31 maart 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Sint met Fien en Milo
Pauline Oud


Konijntje Fien en muisje Milo zijn in het park want daar komt Sinterklaas op zijn paard langs. Natuurlijk zijn zijn hulpjes, de Zwarte Pieten, er ook bij.
Als Fien en Milo weer thuis zijn gaan ze zich verkleden want ze willen net zo'n mooi hoedje op als Sinterklaas en Zwarte Piet.
Ze kunnen kiezen uit een warme wintermuts, een rode mijter, een gestreepte pet met een veer erop en een zonnehoedje met bloemen. Welke hoedjes zullen ze kiezen?
Op de volgende bladzijde zie je dat ze natuurlijk gekozen hebben voor de mijter en de pet met de veer want dat dragen de Sint en Zwarte Piet.
Daarna maken ze een mooie tekening voor Sinterklaas en zetten ze hun schoen, maar welke schoen zullen ze kiezen? En wat zullen ze daar in doen voor het paard? Sokken, een bal, een wortel of een pakje vruchtensap? Nadat ze gekozen hebben en hun tekeningen in hun schoenen gestopt hebben gaan ze slapen. Maar eerst hebben ze nog een liedje gezongen voor Sinterklaas. Zou de Sint aan hun denken?


Een lief en vrolijk boekje. Fien en Milo moeten elke keer kiezen uit een aantal dingen. Welke hoed, welke schoen, welke pyjama.  Maar het belangrijkste is de komst en het vertrek van Sinterklaas. Het boekje begint en eindigt met Sinterklaasliedjes.
Pauline Oud heeft een leuke illustratietechniek, die je tegenwoordig wel vaker ziet. Voor de truitjes, enkele mutsjes en sokken van Fien en Milo gebruikt ze stukjes afbeeldingen van echt gebreide spullen. Het effect is verrassend en apart. Voor de rest zijn de afbeedlingen eenvoudig en duidelijk zoals in alle boekjes over Fien en Milo.


ISBN 9789044816242 Hardcover 32 pagina's | Clavis B.V.B.A. | november 2011

@ Dettie, december 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Feest met Fien en Milo
Pauline Oud


Fien is vandaag jarig en Milo kleedt zich vlug aan en gaat zachtjes naar beneden want Fien slaapt nog en hij wil haar verrassen.
Maar welke slingers moet hij nu kiezen want hij vindt de groene kerstslinger, een slinger van vrolijke vlaggetjes en twee ballonnen.
Milo vindt de vlaggetjes en de ballonnen wel bij een verjaardag passen. En dan moet hij hoedjes kiezen, wellke horen nou bij een feest?
En welk tafelkleed is feestelijk en wat zal Fien het lekkerste vinden? een appel? een wortel? of een slagroomtaart?
Milo moet nog een heleboel keuzes maken voordat zijn verrassing helemaal klaar is. En Fien... Fien is heel erg blij, wat heeft Milo hard gewerkt!


Dit is alweer het negende boekje over konijntje Fien en Milo het muisje en opnieuw is het een feest om te kijken en lezen in het boekje.
De afbeeldingen zijn heel vrolijk van kleur evenals de achtergrond. Pauline Oud gebruikt een gemengde techniek. Ik vermoed dat ze bij sommige afbeeldingen ook mooie stofjes gebruikt heeft. De pagina's zijn van lekker stevig papier, niet te dun, niet te dik.


Het leuke in dit verhaal is dat Milo steeds dingen moet kiezen die bij een verjaardagsfeestje horen. Op de volgende bladzijde zie je wat Milo gekozen heeft. Op een vrolijke manier leren kinderen op deze manier ook keuzes te maken.
Hopelijk volgen nog veel Fien en Milo boekjes. Ze zijn echt hartveroverend.


ISBN 9789044815061 Hardcover 32 pagina's | Clavis | mei 2011
Vanaf 2 jaar

© Dettie, 13 mei 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kerstmis met Fien en Milo


Alweer het zevende boekje over konijn Fien en muis Milo.
Deze keer gaan ze een kerstboom kopen want het is al bijna Kerstmis. Fien trekt Milo voort in een karretje. Het sneeuwt en het is erg koud.
Het is nog best moeilijk een kerstboom te kiezen, wat zullen ze nemen, een grote of een kleine of een dunne of een dikke boom? Nadat ze een heel mooie boom hebben gekocht leggen ze die op het karretje en brengen hem naar huis. Ondertussen is het steeds harder gaan sneeuwen. Er ligt al heel veel sneeuw, ze kunnen al een sneeuwpop maken! Thuis versieren ze de kerstboom, en de sneeuwman... die krijgt zijn eigen kerstboompje!


Een mooi boekje met heldere, kleurige illustraties.
Er valt veel te zien en te leren, zoals het verschil tussen groot en klein en dik en dun. Maar ook de kleuren van de (grote en kleine) kerstballen en de slingers worden genoemd en wat kun je allemaal op het topje van de boom zetten?
De stevige bladzijden hebben elk een eigen kleur.
Erg leuk zijn de kleren van het konijn en de muis gedaan. Ze zijn collage-achtige onderdelen in de afbeeldingen. Bijvoorbeeld; alles wat gebreid is, zoals de muts en das en truien zijn ook in tricotsteek afgebeeld. De jurk of jas lijken van mooie lapjes gemaakt. De rest is getekend en ingekleurd met verf of vetkrijt.
Leuk voorleesboekje voor kleintjes vanaf 2 jaar.


ISBN 9789044811241 | Hardcover | 26 pagina's | Clavis Uitgeverij | oktober 2009
Formaat: 22,8 x 19,8 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, december 2009

Lees de reacties op het forum en /of reageer, klik HIER

 

Kas is ziek
Pauline Oud


Kas moet steeds hoesten.
Zijn keel doet pijn. Hij wil niks eten.
En in spelen heeft Kas ook geen zin.
Mama voelt zijn voorhoofd. Kas gloeit helemaal.
Hij heeft koorts.


Kortom Kas is een beetje ziek. Mama maakt een lekker bedje op de bank en papa heeft bij de dokter hoestdrank en pillen gehaald. De volegnde dag voelt Kas zich al een stuk beter maar naar school kan hij nog niet. Omdat papa en mama moeten werken komt oppas Emma en dat vindt Kas wel leuk. Ze speelt gelijk een leuk kaartspelletje met hem. Daarna bakt ze toverpannenkoeken! 'Daar wordt je beter van!'zegt Emma. Ze krijgt gelijk want als Kas' buurmeisje Saar komt spelen is hij al een stuk opgeknapt.
De volgende dag mag Kas weer naar buiten, hij gaat gauw naar Saar, maar wat is dat nou? Oppas Emma doet open! Saar is ziek...


Naast dit leuke verhaaltje heeft Pauline Oud ook de bladvullende gekleurde illustraties geleverd. Ze tekent deze in haar eigen, unieke stijl. Alle voorwerpen en personen zijn bijvoorbeeld omkaderd met een zwarte lijn zodat ze duidelijk te onderscheiden zijn. Elke pagina heeft een andere heldergekleurde achtergrond waarbij het tekstgedeelte is uitgespaard.
Al met al is het opnieuw een vrolijk, vlot boekje van deze bijzondere schrijfster en illustratrice.


Het boekje is gemaakt vanwege het 10-jarige bestaan van Oziki een Vlaamse oppas-organisatie die je kunt bellen als een kind ziek is en de ouders bijvoorbeeld moeten werken. Oziki stuurt dan een oppas en bezorgt het zieke kind een leuke dag in zijn eigen vertrouwde omgeving. Dat kan een rustige ziekendag zijn of een dag vol spelletjes of een knutseldag of een knuffeldag, net wat het kind graag wil.
Mooi dat zoiets bestaat!


ISBN 9789044826388 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | oktober 2015
Afmeting 25 x 26 cm  NUR 273  leeftijd 2,5 jaar

© Dettie, 16 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kas bij opa en oma
Pauline Oud


Een gezellig prentenboek over Kas die een nachtje bij zijn opa en oma mag logeren. Hij mag zelf zijn koffer inpakken en natuurlijk moet knuffel Flap ook mee. Mama brengt Kas naar zijn grootouders toe.


'Dag Kas,' roepen oma en opa al van ver.
'Wat fijn dat je er bent!'
En wie komt daar achter hen tevoorschijn?
Hond Kees! 'Dag opa en oma, dag Kees! zegt Kas blij.


Kas heeft een heerlijke dag. Eerst eten ze lekker slagroomtaart en dan laten opa en Kas hond Kees uit. En die gekke hond spring gelijk in de vieze vijver. Als ze thuis zijn stopt oma hem in bad en wast ze Kees met hondenshampoo. Kas vindt het prachtig vooral als Kees met zijn staart zwaait, Kas is helemaal nat! De dag vliegt voorbij, Kas moet steeds lachen om die malle opa. Wie doet er nu boodschappen met een schep!
En 's avonds, nadat ze heel lekker gegeten hebben, mag Kas in zijn eigen grote logeerbed die al heel lekker warm is. Hoe kan dat nou?


Heerlijk humoristisch prentenboek. Het plezier van Kas spat van de bladzijden af. Kas is echt zo'n jochie die zich nog over alles verbaast en heel nieuwsgierig is naar wat opa en oma nu weer gaan doen. Hij wil met alles meehelpen en gelukkig mag dat ook. Opa en oma zijn gek op kleine Kas en Kas vindt zijn opa en oma helemaal geweldig! Ze hebben een superdag.


De vrolijke, gekleurde afbeeldingen die ook door Pauline Oud zijn gemaakt, beslaan meestal twee pagina's. Je hoort opa en Kas bijna lachen als je de prenten bekijkt.
Het boek is uitstekend geschikt om voor te lezen en samen de bijbehorende illustraties te bekijken. Mogelijk kunnen beginnende lezers dit boek ook lezen. De letters zijn niet te klein afgedrukt en de taal is eenvoudig gehouden, hoewel er wel sommige lange woorden in staan zoals slagroomtaart of hondenshampoo.
Voorin het boek staan nog enkele vragen over het verhaal.
Heel leuk, optimistisch boek!


ISBN 9789044815733 Hardcover  32 pagina's | Clavis | augustus 2011
Afmeting 257x10x270 mm, Leeftijd Vanaf 2,5 jaar

© Dettie, 30 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER