Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Annemie Berebrouckx

Jules zoekt paaseitjes
Annemie Berebrouckx


Het is Pasen en samen met zijn zus Marie rent Jules naar buiten om te kijken of de paashaas eitjes heeft gebracht.
Ze hebben elk een mandje om de paaseitjes in te doen. Marie vindt al snel een heel mooi versierd paasei en Jules ziet in de boom een doos in de vorm van een paasklok hangen. De paasklok is heel zwaar en zit vol met kleine chocolade-eitjes. Papa brengt de doos naar binnen en Jules en Marie zoeken verder. Overal in de tuin liggen eitjes van chocola en in het gras liggen hardgekookte eieren verstopt. En dan ziet Jules iets achter de struiken... Hij gaat gauw kijken en schrikt, dat is geen paashaas en ook geen paasei!

Een hardkartonnen boekje voor de allerkleinsten. Het verhaaltje over het eieren zoeken eindigt heel apart en dat maakt het verhaaltje ook leuk.
De afbeeldingen zijn kleurrijk. Zowel de tekst als illustraties zijn erg duidelijk maar er zit niet veel vaart in. Het is allemaal nogal statisch, het had wel wat vlotter gekund.
Het boekje is zeer geschikt om voor te lezen en dankzij de gladde hardkartonnen pagina's is het boekje goed bestand tegen kleine plakkerige vingertjes.


Over Jules zijn al heel veel hardkartonnen boekjes verschenen, evenals enkele prentenboeken, die allemaal te bekijken zijn op de site van de schrijfster.


ISBN 9789055355693 Hardcover met ronde hoeken 16 pagina's Zwijsen Uitgeverij september 2012 2e druk 10 maart 2013 Leeftijd 1-3 jaar

© Dettie, 6 april 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De avonturen van Berre en Fleur
Annemie Berebrouckx


Berre de beer en Fleur de eend zijn al vele jaren de allerbeste vrienden.  Ze zijn heel vaak samen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.
Berre heeft een grote, mooie tuin en Fleur help hem graag.
Op een mooie lentedag wil Fleur beer verrassen met een heerlijk ontbijt maar als ze aanbelt doet Beer niet open! En alle bloemen zijn weg uit de tuin. Fleur is boos. Wie doet nu zoiets?
Fleur gaat op onderzoek uit, ze zal en moet de dief vinden. Ze gaat langs alle buren van Berre maar niemand heeft Berre of de dief gezien. Fleur snapt er niets van en rijdt teleurgesteld naar huis...


Dit eerste boek van Annemie Berebrouckx, die zowel de tekst en illustraties gemaakt heeft, is gelijk een voltreffer.
De illustraties zijn kleurrijk en ik moest erg lachen om de rode, hooggehakte laarsjes van Fleur, het maakt haar een dametje. Ze is ook kordaat afgebeeld. Je ziet haar trots rondlopen met de boodschappen voor het ontbijt, pittig rondrijden in haar autootje en oprecht boos zijn als ze merkt dat de bloemen weg zijn. Alle buren zijn natuurlijk ook dieren en grappig is dat buurvrouw Anna, het schaap, breidt en Otto de otter vist... met een hengel...
De huizen in de straten zijn in zwart-wit getekend behalve de huizen van Fleur en Berre, die zijn heel mooi ingekleurd. Annemie Berebrouckx heeft een heel eigen stijl van illustreren wat soms aan retrostijl doet denken.


Het verhaal zelf is lief en vrolijk. Achterin het boek staat nog de betekenis van de namen van Berre en Fleur vermeldt maar ook wat de bloemen vertellen. Bijvoorbeeld: Als je iemand een klaproos geeft dan betekent dat 'Jij geeft mij troost'. Geef je een narcis dan wil je zeggen 'Bij jou schijnt de zon altijd'. Geef je een zonnebloem dan zeg je... 'Jij bent geweldig'.


Dit boekje is ook geweldig. Erg leuk gedaan. (Zie ook het Inkijkexemplaar)


ISBN 9789058386892 Hardcover 40 pagina's De eenhoorn maart 2011
Het eerste deel van een reeks over vriendschap en liefde. Leeftijd 3+

© Dettie, 28 april 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER