Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Marion Billet

http://www.marionbillet.com

 

Zonnedieren
geluidenboekje
Marion Billet


Als je bij je kleine uk van jongs af aan belangstelling voor boeken wil bijbrengen, dan zijn boekjes als deze fantastisch. Zo’n boekje moet stevig zijn, en dat is het: het heeft stevige kartonnen pagina’s, niet meer dan vijf, want er worden maar vijf dieren gepresenteerd. Dat is net genoeg voor de korte tijdspanne dat een kind geïnteresseerd is, al varieert dat natuurlijk per kind.


Wat moet je je voorstellen als het gaat om een eerste kennismaking met dieren? Natuurlijk is lezen nog lang niet aan de orde, maar kijken en voelen kan het kind wel! Daar begint het dan ook mee: het betreffende dier wordt in vrolijke kleuren afgebeeld in de omgeving waarin het leeft. Ze zien er schattig uit, en trekken zo meteen de aandacht.
Wat betreft het voelen: ieder dier heeft een stukje ‘stof’, dat een lekker zachte pels moet uitbeelden. Dat een dier in het echt zo niet aanvoelt en dat het in werkelijkheid ook niet zo lief uit zijn ogen kijkt, doet er nu helemaal niet toe. Het gaat om een eerste kennismaking met onbekende dieren.


Dit is een zogenaamd geluidenboekje, dus behalve met de ogen en de vingertjes het boekje beleven, kan er ook geluisterd worden naar het geluid dat het dier maakt. De jonge lezer heeft al heel snel door dat het daarvoor op dat ene rondje moet drukken, en dan klinkt er gesnor of geratel.

Geratel? Ha, een van de dieren is een ratelslang! Die heeft overigens geen zacht stofje om te voelen, dat zou raar zijn. Maar er is wel een soort reliëf voor die kleine peutervingertjes om aan te voelen. Een ander dier speelt verstoppertje, en aangezien een kiekeboe-spelletje de kleintjes zeker aanspreekt, is dit erg leuk!


Kijken, aaien, zelf een geluidje oproepen, er valt met zo’n klein boekje al heel wat te beleven!
Er zijn intussen al heel wat geluidenboekjes op de markt, met steeds andere thema’s.Het thema van dit boekje is ‘zonnedieren’. Dieren die van de zon houden en die je ‘dus’ niet bij ons in de omgeving tegenkomt. Zo leert het kind ook andere dieren kennen. En: je kan ze misschien wel gaan bekijken in een dierentuin!


Het is een feit: ieder klein kind wil heel veel van dit soort boekjes! En waarom zou je hen dat niet gunnen…


ISBN 9789044837278 | Hardcover | 12 pagina's | Uitgeverij Clavis | oktober 2019
Formaat: 15,1 x 15 x 1,9 cm | Leeftijd vanaf een jaar

© Marjo, 5 november 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Waar is de Kerstman?
Marion Billet


In dit hardcoverboekje kunnen de allerkleinsten samen met Muisje zoeken naar de Kerstman. Waar zou hij zijn?


Op de eerste bladzijde zien we voetsporen in de sneeuw, ze stoppen bij een boom. Zou de Kerstman in de boom zitten?
Gauw even achter het flapje kijken...
Maar nee, het is een vogeltje dat gelijk begint te zingen (als je op het rondje drukt.


Verder maar weer, zou de Kerstman achter de berg van sneeuw zitten?
Gauw achter het flapje kijken...
Nee, daar dansen hermelijntjes de tango op tangomuziek, ze hebben dikke pret.


En achter het flapje bij het hek is hij ook al niet, daar zitten de zwaar verliefde vos en kip elkaar onder de mistletoe dikke, luide zoenen te geven.

Muisje zoekt en zoekt, totdat hij eindelijk de jinglebelletjes van de arrenslee hoort. Ja! Muisje heeft de Kerstman gevonden!
Even later dansen alle dieren om de Kerstman heen.

Lief hardkartonnen boekje met veilig weggestopte geluidsknopjes in elke bladzijde. Het geluid kan aan de achterkant met een klein schuifje aan en uit gezet worden. (Voor ouders of begeleiders wel zo prettig om te weten). De geluiden zijn kort en grappig. Vooral de krokodil die van de berg af komt skiën maakt een lekker vrolijk geluid.  De knoopbatterijtjes zijn er niet door kleine kinderhandjes uit te peuteren, dat gedeelte moet je namelijk open schroeven.


De afbeeldingen zijn helder, sfeervol en vrij rustig om te zien. De flapjes en geluidjes zijn natuurlijk altijd leuk voor kinderen.
Dit boekje kon zomaar eens een voltreffer zijn.


ISBN 9789044834499 | Hardcover | 16 pagina's | Uitgeverij Clavis | oktober 2018
Afmeting: 21,6 x 21,4 x 1,9 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 10 november 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Waar is mijn knuffel?
Marion Billet


Baby Wolf is zijn knuffel kwijt en zonder knuffel kan hij niet slapen. Hij zoekt en zoekt en zoekt...  gelukkig kunnen wij hem meehelpen met zoeken. Op elke twee hardkartonnen pagina's zien we namelijk een afbeelding met een flapje. We kunnen kijken of achter dat flapje de knuffel van Baby Wolf ligt.


Zo kunnen we zien dat achter het deurtje van het kippenhok geen kip zit maar een hondje die - als je op een knopje drukt - vrolijk naar ons blaft. Ook in het hoge gras zit iets heel anders dan je verwacht, daar zit een dier dat flink kan brullen. En achter de baal hooi? Ligt daar de knuffel misschien? Nee ook niet, maar we vinden wel een gezellig kakelende kalkoen!
En zo kunnen we achter allerlei flapjes zoeken en dan kijken en luisteren naar de dieren die achter de flapjes verstopt zitten.


Persoonlijk vind ik het wel verrassend dat achter de zes flapjes geen dieren verschijnen die je verwacht. Maar misschien is dat voor kleine kinderen wel een beetje verwarrend. De geluidjes die bij de dieren te horen zijn, doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen. Maar misschien vinden volwassenen het wel prettig om te weten dat achterop het boekje een aan- en uitknop zit. Het boekje kan dus ook zonder geluid voorgelezen worden.


De afbeeldingen zijn eenvoudig en in vrolijke kleuren weergegeven. De flapjes zijn van redelijk stevig geplastificeerd karton zodat er naar hartelust gebruik van gemaakt kan worden.
Lief boekje voor de allerkleinsten.


ISBN 9789044826548 | Hardcover |16 pagina's | Uitgeverij Clavis | oktober 2015
Où est mon doudou vertaald door Clavis | Leeftijd 1+

© Dettie, 15 november 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Lees meer...

Pagina 1 van 2

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>