Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Elsa Mroziewicz

Wie zegt wat?
Elsa Mroziewicz


Iedereen heeft als kind wel eens een happertje gemaakt, waar op de open te vouwen delen een vraag of letter stond. Dit aparte boekje lijkt een afgeleide daarvan.


Zoals te zien is, heeft de cover een driehoekige vorm en staat er een vrolijke hondenkop op afgebeeld. Sla je het boekje open dan lees je 'Wie zegt waf waf?'
Het leuke is dat de opengeslagen 'bladzijden' samen een ruitvorm maken en flappen van stevig papier blijken te hebben.
Als je die openslaat komt er de vrolijke hond van de cover tevoorschijn maar dan kijk je recht in zijn snoet. Het lijkt alsof hij tegen een glazen wand geleund staat.


Vervolgens komt mijn favoriete huisdier, de kat. Eerst weer de vraag 'Wie zegt miauw?' en dan, na het openen van de flappen, zie je een prachtige kat met geweldige driehoekige oren.


Na de vragen over de gebruikelijke, beetje bekende geluiden, zoals 'Wie zegt knor?' of 'Wie zegt boeee?' komen de vragen 'Wie zegt kloek kloek?' 'Wie zegt nauuuuw?' en helemaal spannend... 'Wie zegt niets?'
Je raakt echt nieuwsgierig welk dier tevoorschijn komt na het openen van de flapjes.
In totaal krijgen we elf dieren in uitklapvorm te zien en allemaal zijn ze even prachtig en kleurrijk getekend door Elsa Mroziewicz.


Het hardkartonnen boekje zelf is, zoals we inmiddels gewend zijn van deze uitgeverij, mooi verzorgd. De bladzijden zijn zodanig geprepareerd dat ze makkelijk kleverige kinderhandjes en vingertjes kunnen weerstaan.
Hier gaan kinderen veel plezier aan beleven!

Zie ook het inkijkexemplaar (you tube)


ISBN 9789051167337 | Hardcover met ronde hoeken | 22 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | juni 2019
Afmeting 16 x 16 x 16 cm | Nederlandse tekst M.E. Ander | Leeftijd vanaf 1 jaar

© Dettie, 5 september 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER