Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Gitte Spee

http://www.gittespee.nl

 Rosa de rozenfee

en het eerste sneeuwklokje
tekst en illustraties Gitte Spee
de wind blies alle blaadjes
van de struiken en de bomen
de herfst is weer voorbij
de winter is gekomen


er is geen bloem meer in de tuin
alleen nog Rosa's roos
maar de blaadjes zijn bevroren
dat maakt de bloem wat broos


En ja, de roos knapt af en Rosa valt in de sneeuw. Best leuk vindt ze het, zo in de sneeuw en op het ijs.
Maar wel héél koud zonder haar rozenhuis om zich in te warmen.  Gelukkig weet vogel een oplossing en ze brengt Rosa naar het hol van de familie muis.  Rosa houdt net als de muisjes een winterslaap, ze ligt lekker warm tussen ze in en slaapt, en slaapt en slaapt... tot de eerste lentebloem bloeit. Dan pas komen de muisjes weer naar buiten. Als Rosa wakker wordt gaat ze gauw kijken, bloeit er al een bloempje?


Mooi hardcoverboek. Op de voorkant is de sneeuw met zachte glitter bedekt. Mijn exemplaar was verpakt in zilverkleurig doorzichtig plastic en er zaten drie bolletjes van sneeuwklokjes bij. Of elk exemplaar van bolletjes voorzien is kon ik niet achterhalen.
Het hele verhaal is op rijm verteld in vierregelige verzen, dat wil zeggen, de tweede en vierde versregel van elk vers rijmt. De twee of drie verzen staan links met een kleine illustratie erbij, de grote illustraties staan rechts.
De levendige pastelkleurige illustraties zijn zo te zien gemaakt met inkt, kleurpotlood en aquarelverf.


Een prachtig geïllustreerd modern wintersprookje voor jonge kinderen waar ook ouders en grootouders verliefd op zullen worden staat over dit boek geschreven, dat klopt, het is een lief boekje en een fijn verhaaltje.


ISBN 9789049923822 Hardcover 32 pagina's | Pimento | december 2009
Leeftijd 3+

© Dettie, december 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 Rosa de rozenfee
en de paddenstoel zonder stippen
tekst en illustraties Gitte Spee
al dagen regent het gestaag
de grond is nat, de bomen druipen
zelfs de roze regenwormen
zie je snel de grond in kruipen


het is weer herfst
een blad valt naar beneden
de warme zomer
lijkt zo lang geleden


Rosa ligt lekker te slapen in haar rode roos maar dan komt haar vriend Tim, het lieveheersbeestje. Hij vertelt haar dat Pieter Pad haar roept. Arme Pieter is heel verdrietig, hij heeft afgesproken met zijn neefje bij de rode paddenstoel met stippen, maar alle stippen zijn verdwenen! Wat nu? Rosa doet wat ze kan maar ze is maar klein, ze kan alleen maar heel kleine stippen toveren. Ze heeft niet genoeg toverkracht om Pieter Pad te helpen. Pieter vindt dat niet leuk maar hij vindt het wel lief van Rosa dat ze het probeerde. Maar dan heeft Tim gelukkig een heel goed idee!

Dit is het derde boekje over Rosa de rozenfee. De tekst bestaat opnieuw uit vierregelige versjes, waarvan regel twee en vier rijmen. Op elke rechterpagina staat een paginavullende illustratie. Op de eerste afbeelding zie je bijvoorbeeld Rosa heerlijk liggen slapen in de roos. Ook staat er in de roos een tafeltje met daarop een theepot, kopje, koektrommel en, niet te vergeten, haar toverstafje in de vorm van een roos.
Rosa is een heel kleine fee, iets groter dan Tim, het lieveheersbeestje. Dat is goed te zien als Pieter Pad bij haar staat, hij is enorm groot in vergelijking met Tim en Rosa. De illustraties en het verhaaltje zijn lief en eenvoudig. Vooral Pieter Pad is leuk en met veel uitdrukking in zijn snoet afgebeeld.
Het boekje heeft vrij stevige bladzijden die ingenaaid zijn.

Bij het boekje zit een erg leuke CD met het verhaal van Rosa de rozenfee en de allermooiste vlinder, dat wordt gezongen en verteld door Lisette van der Veer-Möller. Zij heeft een erg prettige, warme stem. Echt een plezier om naar te luisteren.


Gitte Spee
is geboren in Surabaya, Indonesië. Op haar elfde verhuist ze met haar ouders naar Nederland. Ze ging naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Inmiddels zijn er van haar hand al vele kinderboeken verschenen.
In 2008 verscheen haar eerste Rosa de rozenfee-boek: Rosa de rozenfee en de allermooiste vlinder, waarna eind 2009 Rosa de rozenfee en het eerste sneeuwklokje uitkwam.


ISBN 978-90-499-2413-3 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Pimento oktober 2010
Formaat 167 x 218 x 9 mm

© Dettie, 10 oktober 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER