Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Francesca Rossi

altKippetje Sneeuwwitje en de zeven uiltjes
Francesca Rossi


Iedereen kent wel het sprookje van de gebroeders Grimm over het mooie meisje Sneeuwwitje en haar jaloerse stiefmoeder. Zoveel bewerkingen, zoveel hervertellingen, en nog meer films en strips, kan daar nog meer bij? Het antwoord is ja, vindt de Italiaanse ontwerpster Francesca Rossi.
Vinden wij dat ook? Dan zullen we de nieuwe bewerking eens goed moeten bekijken.


De omslag, van een zacht materiaal, in heldere kleuren roept grote verwachtingen op. We slaan het boek open. Na twee binnenpagina’s vol kleine uiltjes kijkt op de volgende pagina een lief wit kippetje ons aan. Ze lacht terwijl ze wolken stof opveegt. De titelpagina volgt. We worden aardig in spanning gehouden. Maar dan begint het verhaal, dat helemaal het aloude sprookje volgt.


In het kippenhok waarin tien kippen wonen is de grootste kip de lieveling van de boerin. Ze krijgt de lekkerste hapjes en ze wordt groter en dikker. Maar ook onuitstaanbaarder.  Als er een nieuw kuiken uit het ei komt – zo wit als sneeuw, met grote zwarte ogen en een kersenrood kammetje op haar hoofd – is al snel dit kippetje, ons Sneeuwwitje, de favoriet van de boerin. Wat is de Koninginkip boos! Dat kleine kreng, daar moet mee afgerekend worden. Terwijl ze driftig rondscharrelt rijpt er een geniaal idee: iedere nacht sluipt er een hongerige vos rond het kippenhok. En ze fluistert hem toe: ‘Morgenavond kun je je grote slag slaan: ‘Sneeuwwitje zal helemaal alleen op het binnenhof staan...’
We weten allemaal dat de vos Sneeuwwitje niet zal kunnen pakken, maar hoe dit kleine kippetje ontsnapt en hoe het met haar verder gaat? Want het is gevaarlijk als ze de Koninginkip nu onderschat..


Prachtig, prachtig! Mooie paginavullende tekeningen, in heldere sprekende kleuren,
Het verhaal wordt met veel humor verteld, is dus reuze leuk om voor te lezen. Zo mogen meer sprookjes bewerkt worden!


Francesca Rossi 
(1983) heeft verschillende bekroningen op haar naam. Ze werkt voor diverse Italiaanse uitgevers.


ISBN  9789059241770 | zachte hardcover| 48 pagina's | Uitgeverij Baeckens| april 2016
Vertaald uit het Italiaans door Catalina Steenkoop Leeftijd vanaf 3 jaar.

© Marjo, 2 juni 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER