Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Emiri Hayashi

Op pad in de moestuin
Emiri Hayashi

Wie deze serie kent is al vaak op pad geweest met Emiri Hayashi: in het bos, onder de grond, in de regen en naar nog meer plaatsen.


Maar in de moestuin waren we nog niet geweest! En daar is heel veel te beleven: je kan kijken naar alle beestjes die je er tegenkomt: vliegende en kruipende insecten, konijnen, mollen (wel te zien in dit boek, maar in de tuin waarschijnlijk niet), muizen en vogeltjes! Ze kijken allemaal heel blij, want ze zijn dol op de groenten die er zijn en op de bloemetjes.


Het ziet er dan ook heel aanlokkelijk uit! Nu zijn de kleuren een beetje vreemd, want zilver zul je niet zo snel aantreffen in een tuin. Maar voor dit boek werkt het uitstekend, het geeft een hele vrolijke uitstraling. Vooral als het licht op de pagina valt! Het bijzondere aan dit boekje - en aan alle andere in deze serie - is dat het interactieve boekjes zijn: je kan van alles tevoorschijn toveren!
Zo kan een peuter de radijsjes laten groeien, of het laten regenen!


Dat de groenten in het echt niet allemaal tegelijk rijp zijn wordt er niet bij gezegd, en het zal een klein kind ook niet boeien of het wel klopt dat de aardbeien en de pompoenen tegelijk volop staan te pronken. Het is een mooi uitgevoerd boekje dat waarschijnlijk niet bedoeld als pure informatie, maar om een idee te geven. Dat doel wordt zeker bereikt!


Emiri Hayashi ( Osaka, Japan) studeerde in 1996 af aan de Sophia Univerisity in Tokio, met een graad in Franse literatuur. Nadat ze voor een uitgeverij had gewerkt, besloot ze in 1999 naar Frankrijk te verhuizen. Hier vervolgde ze haar studie grafisch ontwerp aan LISAA in Parijs. Daar realiseerde ze zich dat het haar passie is om illustrator van kinderboeken te worden. Ze heeft sindsdien talloze kinderboeken geïllustreerd.

ISBN 9789044848182 | Hardcover | 10 pagina's | Uitgeverij Clavis | november 2022
Afmeting: 17 x 17 cm | NUR 271 | Leeftijd 1+

© Marjo, 25 mei 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

altWat is de zee mooi
Emiri Hayashi

Wat is de zee mooi! Nou en of!
De pagina’s zijn in prachtige blauwtinten, met zilveren accenten. Daarop staat een korte tekst om aan te geven wàt er dan zo mooi is in die zee: een walvis, zeesterren of andere dieren. En die dieren zijn feloranje, hetgeen heel mooi afsteekt bij het blauw.
Wat een kind misschien niet op zal vallen is dat de tekst ’uitgesproken’ wordt door een klein visje dat op iedere dubbele pagina te zien is. Het staat wel op de omslag en het heeft een speciaal kenmerk, maar daar kijk je glad overheen. Of niet?
Eigenlijk kun je heel lang kijken naar de pagina’s, er is veel meer op te zien dan de genoemde zeedieren, en met een klein beetje sturen zien ze het dan vast wel.
Ook is misschien niet meteen duidelijk dat er geteld kan worden: 1, 2, 3, 4, 5, veel!


Past helemaal bij de doelgroep. Ook de herhaling van de zin iedere keer als je de pagina omslaat : ‘wat is de zee mooi!’  Zeker! Net als dit boek!
Het is een hardkartonnen boek met afgeronde hoeken, in de kleuren blauw en oranje dus. Hier is over nagedacht: als je het boek voorleest in de schemerdonker die past bij het slapen gaan, heb je geen problemen de tekst te lezen: die is groot en als de ondergrond donker is zijn de letters blauw. Bovendien is er nog een extraatje voor in het donker... heel leuk.
Het is oorspronkelijk een Frans boek met de titel ‘Regarde dans la mer’. Er wordt geen vertaler vermeld, maar dat zal ook geen probleem zijn, met zo weinig tekst.
De tekeningen, de complete vormgeving is erg mooi!


ISBN  9789044820263   | Hardcover| 12 pagina’s | Clavis | juli 2013
Voorlezen en zelf kijken vanaf twee jaar.

© Marjo, 10 november  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Wat is de zee mooi
Emiri Hayashi


Opnieuw een prachtig verzorgd kinderboekje van de schrijfster van het fraaie boekje Wat is het mooi donker.
Deze keer heeft ze de zee en haar inwoners als onderwerp gekozen.
We volgen in dit boekje een klein, mooi glinsterend visje (met echte glitters) die één walvis tegenkomt en twee schildpadden en drie vrolijk dansende inktvissen en, en, en... tot 5 krabben en wel duizend vrolijk oranje gekleurde visjes.


Het boekje heeft hardkartonnen pagina's met ronde hoeken. Op de afbeeldingen met een prachtig blauwe achtergrond zie je niet alleen het kleine glittervisje met de genoemde dieren maar ook zilverkleurig koraal, zeewier, zeesterren, zeeslakjes, zeeanemonen, zeepaardjes en nog veel meer. Deze zijn in reliëf gedrukt dus je kunt ze ook een beetje voelen. De combinatie van het mooie blauw en zilver met her en der oranje accenten vormt een prachtig geheel.
Bovendien leren de kinderen ook van één tot vijf te tellen en kunnen ze korte vragen beantwoorden die in het boek staan.
Het is jammer dat ik nergens een inkijkexemplaar kan vinden om de afbeeldingen te kunnen tonen, zodat iedereen een indruk had kunnen krijgen hoe mooi ze zijn.


ISBN 9789044820263 Hardcover 12 pagina's Uitgeverij Clavis augustus 2013
Leeftijd 2 +

Dettie, 2 augustus 2013 

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Wat is het mooi donker
Emiri Hayashi


Van dit kinderboek met hardkartonnen pagina's valt onmiddellijk het uiterlijk op. Je ziet op een zwarte achtergrond een zwarte poezenkop met felgekleurde ogen en er staan felgekleurde sterren in de lucht. Maar het leukste is dat de poezenkop heel zacht aanvoelt, net fluweel.
Als je het boek openslaat zie je de poes in het donker over de daken lopen. In de dakgoot speelt een muisje en je ziet een vogelmoeder met haar jong. De huizen zijn in diverse tinten grijs, de wolken zijn zilver en de de maan is felroze!
Op de volgende afbeelding is het ook donker en zie je mensen door de regen lopen. De poes gluurt met twee prachtige, felgekleurde ogen onder de deksel van een afvalbak uit.
Ook de volgende pagina's zijn allemaal in zwarte, bruin-grijze en zilveren tinten met als accent de felroze fluorkleur. Toch doet het ondanks de donkere kleuren allemaal heel vrolijk aan.


De mooie afbeeldingen staan verspreid over twee pagina's. Op elke afbeelding staat links steeds de zin 'wat is het mooi in het donker...' en rechts staat een zin waardoor je weet waar je op moet letten. Zoals één maan, twee ogen, drie ramen enz.  Die ramen, ogen etc. zijn in het felroze weergegeven. Een kind leert hierdoor ook te tellen. En steeds is daar ook de zachte fluwelige poes bij afgebeeld, die je eventjes kunt aaien.
Kinderen die een beetje bang in het donker zijn zullen het hierdoor allemaal minder eng gaan vinden. Ze leren dat er in het donker ook nog heel wat te zien is.
Een erg apart en mooi uitgevoerd boekje.


ISBN 9789044817867 Hardcover met grote ronde hoeken, 14 hardkartonnen pagina's, Uitgeverij Clavis juli 2012
Leeftijd 2+

Dettie, 12 augustus 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER