Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Dolf Verroen & Thé Tjong-Khing

De prins op het witte paard
tekst: Dolf Verroen
illustraties: Thé Tjong-Khing


De prins in dit prentenboek is een echte prins zoals mensen denken dat een prins hoort te zijn. Hij heeft een fiets met vierzeventig versnellingen, een garage vol mooie auto's, een stal met prachtige paarden en viert elke dag feest.
De prins vond zelf ook dat hij een heerlijk leven had. Maar dan komt de dag waarop zijn ouders hem zeggen dat hij een vrouw moet zoeken. Ze hebben een prinses voor hem uitgezocht en de prins springt op zijn witte paard en vertrekt. Onderweg komt hij allemaal prinsessen tegen en allemaal denken ze, wat een leuke prins, tot hij iets doet wat hun niet aanstaat. Ook de prinses die zijn ouders hebben uitgezocht wil hem niet.
De prins is er helemaal verdrietig van, hij huilt tranen met tuiten, zou echt geen enkele prinses met hem willen trouwen?


Een grappig sprookje dat ingaat op het gezegde 'de prins op het witte paard' ofwel 'de ideale man waar vrouwen van dromen. Het blijkt dat die prins eigenlijk heel gewoon is en bijvoorbeeld ook windjes laat en in zijn neus peutert. Hij valt daardoor steeds van zijn voetstuk want een échte prins doet zoiets niet, denken alle prinsessen. 


De afbeeldingen van Thé Tjong-Khing zijn zoals altijd bijzonder. De kleuren op de illustraties worden aangepast aan de stemming van de prins. Als de prins vrolijk is dan is zijn omgeving ook in heldere vrolijke kleuren weergegeven, maar als de prins heel verdriet is dan 'treurt' de omgeving mee. Alles is dan in donkerder kleuren. Gelukkig eindigt het verhaal in stralend blauw en wit!


Dit prentenboek is uitgegegeven door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek in het kader van de Kinderboekenweek 2011 en is bedoeld voor kinderen die nog te jong zijn voor het Kinderboekenweekgeschenk.


ISBN 9789059651326 Hardcover 28 pagina's CPNB oktober 2011
Leeftijd vanaf 3 jaar

© Dettie, 10 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER