Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Josh Lacey

http://joshlacey.com

https://momokoabe.com

 

Aron en Aardappel
Illustraties: Momoko Abe
Tekst: Josh Lacey


Je kent het wel, jij wil graag een huisdier maar jouw ouders denken er heel anders over, ze hebben allerlei smoezen waardoor jij geen huisdier krijgt.


Aron heeft ook zo'n vader en moeder. Ze zeggen: "Wij hebben het te druk. De tuin is te klein" enz. Maar Aron wil echt héél erg graag een huisdier.
Voor zijn verjaardag, Sinterklaas, Kerst vraagt hij altijd een huisdier en verder niets...


En ja hoor op een dag heeft zijn vader een cadeautje, volgens zijn vader is het een huisdier, maar het is een aardappel! Een aardappel-huisdier zegt papa. Papa vindt het wel een goede grap, Aron niet.
Hij legt Aardappel weg, maar toch... het is net of Aardappel hem aankijkt en verdrietig is. Dat is toch wel zielig vindt Aron, dus mag Aardappel een ritje maken met Arons trein en mag ook door de verrekijker gluren... Al gauw zijn Aron en Aardappel onafscheidelijk, ze doen alles samen!


Helaas op een dag is Aardappel weg! Aron zoekt overal en dan blijkt dat mama hem gewoon heeft weggegooid!
Aron is er enorm verdrietig om. Maar van zijn ouders mag hij nu eindelijk een écht huisdier, een hamster!
Maar dat hoeft niet meer, Aron wil zijn aardappel terug!


Die ouders zou je natuurlijk wat doen! Die flauwe grap van papa en mama die de aardappel zomaar weggooit! Weinig inlevend in hun kind. Ik werd er bijna boos om.
Maar het idee om een aardappel als huisdier op te voeren is natuurlijk uniek en heel grappig. Aardappel wordt echt een vriend van Aron, papa zal dit toch helemaal niet verwacht hebben. Zijn zoon weet van zijn flauwe grap iets heel leuks te maken. Lekker puh denk je stiekem.
Op de heldere warme afbeeldingen wordt de gezellige vriendschap tussen Aron en Aardappel heel goed weergegeven maar ook het verdriet van Aron is prachtig verbeeld.


Gelukkig heeft het eind van het verhaal een lichtpuntje, een groen lichtpuntje...


ISBN 9789025775711 | Hardcover | 32 pagina's | Gottmer | 24 maart 2022
Vertaald door J.H. Gever | Afmeting 28,7 x 24,7 cm | maart 2022 | Leeftijd 3+

© Dettie, 5 juli 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER