Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Margarita del Mazo

https://margaritadelmazo.com

https://www.rociobonilla.com

 

Grote beer, kleine beer en ik
illustraties: Rocio Bonilla
tekst: Margarita del Mazo


Het is goed om een beer te hebben.
Maar ik heb er twee, en dat is nog beter


In dit grote prentenboek zien en lezen we het verhaal van een meisje dat een grote en een kleine beer heeft. Ze neemt ze overal mee naar toe want alle twee zijn ze voor haar onmisbaar.


Aan het begin van het boek gaat het meisje (ik-verteller) met grote beer aan haar hand naar buiten, het besneeuwde landschap in. Grote beer is heel sterk en ze mag af en toe op zijn rug zitten, dan laat hij haar van bovenaf de wereld zien. Met zijn warme lijf beschermt hij haar tegen de kou en hij weet gelukkig altijd de weg terug naar huis.
Kleine beer is heel zacht en zorgt ervoor dat ze ook de kleine dingen in haar omgeving ziet. Zoals het leuke lieveheersbeestje die op zijn neus gekropen is, of een vosje die aan zijn snoet snuffelt. De roodborstjes en konijntje komen er ook gezellig bij. Dankzij kleine beer krijgt het meisje allemaal nieuwe dierenvriendjes.


Gelukkig hebben grote en kleine beer ook wat aan het meisje, zij helpt haar beren ook als het nodig is, dat vindt ze fijn! Ze hebben elkáár gewoon nodig!


Rocio Bonilla kennen we o.a. al van het boek Welke kleur heeft een zoen? Zij is goed in het combineren van warmte en humor in haar -paginagrote- afbeeldingen. Grote beer krijgen we nergens in zijn geheel te zien - hij is tenslotte groot - pas op de laatste pagina zien we hem wel helemaal, en dat is dan toch nog een hele verrassing! De tekst is duidelijk afgedrukt en bestaat per afbeelding uit één zin, toch is het wel een echt verhaal. 
Een fijn boek, vol lieve sneeuwpret en mooie vriendschappen.
Kinderen gaan hier van genieten.


ISBN 9789044835991 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | september 2019
Afmeting: 24 x 31 cm. | Vanaf ca. 3 jaar

© Dettie 6 juli 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER