Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Gerard Delft & Marieke van Ditshuizen

http://www.gerarddelft.nl

http://www.mariekevanditshuizen.nl

 

Mijn badje vliegt
illustraties: Marieke van Ditshuizen
tekst: Gerard Delft


Het is warm. Eefje zit in haar krokodillenbadje en verveelt zich enorm.
'Zullen we een stukje gaan vliegen?' stelt de krokodil voor. Ja, dat wil Eefje wel, ze wil naar een eiland. Dat komt goed uit want daar wonen de vrienden van krokodil. En zo komen ze even later aan en Eefje ziet daar dikke, dunne, grote, kleine krokodillen, het zijn er heel veel. 'Als je ze telt, weet je hoeveel het er zijn,' zegt krokodil.
Daarna wil Eefje wel zandtaartjes bakken. De lieve krokodil brengt haar daarom naar Omar, die in een land met veel zand woont. Ze mag zelfs een stukje op Omars kameel rijden!
Maar dan heeft Eefje honger en zo vertrekken ze allemaal, inclusief kameel, naar Eefjes moeder want die heeft lekkere pannenkoeken gebakken.
's Avonds geniet Eefje nog even na, het was een heerlijke dag!


Een fantasievol, origineel verhaaltje. De vrolijk gekleurde prenten in gemengde techniek zorgen voor een leuke, warme sfeer die kinderen erg zal aanspreken. Het is  al grappig dat een badje kan vliegen, maar helemaal leuk wordt het als je ziet wat Eefje onderweg allemaal tegenkomt. Een visje dat steeds de weg kwijtraakt of een vliegtuig vol fotograferende mensen want een vliegend krokodillenbadje hebben ze natuurlijk nog nooit gezien. Ook vond ik het wel vermakelijk dat Eefje overal haar knalblauwe zwemvliezen aanhield, zelfs op de rug van de kameel!
Kortom, een aantrekkelijk en mooi verzorgd boek.

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051169850 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken 7 februari 2014
Afmeting 29.4 x 22.0 cm leeftijd 3+

© Dettie, 23 maart 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER