Paasboeken

Het paaskuiken
Illustraties Alexandra Junge
Tekst: Géraldine Elschner


Op de titelpagina zien we moederkip al bezig met breien, maar niet voor het kuiken, tenzij ze sokken op de groei aan het maken is. Maar de toon is gezet.
De volgende pagina laat ons dezelfde kip in het hooi zien. Ze heeft één mooi ei gelegd. Op de wand van het kippenhok streept Hennetje Hilde de dagen af tot het kuiken geboren zal worden. Maar het kuiken heeft heel andere plannen! Het kuiken wil namelijk precies op Paaszondag geboren worden!
Maar wanneer ís het eigenlijk Pasen?

Hilde heeft geen idee en vraagt het aan alle dieren op de boerderij. Ook zij weten het niet, zelfs de hazen niet, want zij zijn, volgens eigen zeggen, geen paashazen. Uiteindelijk moet Simon, de steenuil, voor de oplossing zorgen. Hij weet precies wanneer het Pasen is. Hij belooft dat hij met oehoe-geroep steeds Mama Kip zal waarschuwen. Want Pasen is niet elk jaar op dezelfde datum.  Elk jaar hangt het vieren van Pasen af van  e natuur en de lente... Simon legt het allemaal precies uit.


Wat volgt is een humoristisch verhaaltje over een eigenwijs kuikentje dat blijft zitten waar hij/zij zit. We zien het kuikentje vanuit zijn ei gezellig kletsen met mama. We volgen de stand van de maan, we tellen samen met het kuikentje de dagen af...
Maar het duurt wel lang tot het Pasen is!

De afbeeldingen vol stro, moeder kip en het ei hebben een gezellige en warme sfeer. Bijzonder is ook dat op elke pagina een haas verstopt zit en die is soms heel makkelijk maar af en toe ook knap moeilijk te vinden!
De tekst en afbeeldingen vormen samen een fijn Paasboek.


ISBN 9789055799251 | Hardcover | 32 pagina's | De Vier Windstreken | herdruk januari 2021
Nederlandse tekst: Sander Hendriks | formaat: 21,5 x 28,7 cm | leeftijd 4+

© Dettie, 8 april 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De paashaas en de kuikentjes
Een dik boek over Pasen
Liesbet Slegers


Paashaas stelt zich in dit boek eerst netjes voor en daarna laat hij zien waar hij woont en vertelt wat over zichzelf. Daardoor komen we te weten dat hij heel lief is, hij helpt namelijk aldoor iedereen die even hulp nodig heeft. Mevrouw Vos vraagt bijvoorbeeld of Paashaas kan helpen met haar nieuwe plantjes in de tuin zetten. Vogel heeft een gat in haar nest en natuurlijk repareert Paashaas dat. En zo doet hier hij een klusje, maakt hij daar schoon en past ook op de leuke kuikentjes van mevrouw kip, waarmee hij heerlijk de paaseieren gaat versieren. Ze hebben een geweldige dag gehad dankzij Paashaas.


En dan is het Pasen. De eitjes zijn verstopt en iedereen is helemaal blij aan het zoeken, behalve Paashaas, die zit alleen in zijn huisje...
Gelukkig zijn de dieren niet vergeten hoe lief hij voor hun allemaal was...


Normaal gesproken zou het boek nu uit zijn, maar dit is een extra dik Paasboek. We mogen er nog langer van genieten. Er staan na het lieve verhaaltje nog allemaal leuke spelletjes en zoekplaatjes en speurtochtjes in het boek. En nòg een klein verhaaltje over Paashaas!


Natuurlijk is alles weer voorzien van vrolijke afbeeldingen van Liesbet Slegers, precies zoals we van haar gewend zijn.
Kortom, een superleuk Paasboek voor superleuke kinderen!


ISBN 9789044838541 | Hardcover | 56 pagina's | Uitgeverij Clavis | februari 2020
Afmeting 26,8 x 25,8 cm |  Leeftijd 3+

© Dettie, 9 april 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Pixi helpt de paashaas
illustraties: Dorothea Tust
tekst: Simone Nettingsmeier


In dit boekje kunnen we kennismaken met Pixi zelf! Wat een eer! Pixi blijkt een kabouter te zijn met rode wangen en geel piekhaar. Hij heeft een mooie rode muts met een pompoen op zijn hoofd en evenzo mooie rode laarzen aan zijn voeten. Verder heeft hij een blauwe broek aan en draagt er een natuurgroene tuniek overheen. Rond zijn taille zit een mooie riem mét een grappig klein tasje.

Pixi heeft de grote voorjaarsschoonmaak net achter de rug, alles blinkt je weer tegemoet. Nu kunnen ze lekker Pasen gaan vieren, denken ze... Maar voordat ze dat kunnen doen rent Berend de beer - met allemaal vuil aan zijn poten - het huisje van Pixi binnen.  Er is iets met Haas Langbeen aan de hand weet Berend te vertellen. Haas bibbert helemaal. Wat is er aan de hand? Pixi gaat gauw kijken...

Arme Haas, die is in paniek, hij moet namelijk de paashaas vervangen, die is net vader geworden van een heleboel kleine haasjes en hij moet nu echt mama paashaas helpen. Haas Langbeen heeft echter geen idee wat hij moet doen! Gelukkig is Pixi heel rustig en gaat met Haas, Berend en Rikkie Wasbeer op bezoek bij de kersverse familie  paashaas. Vader paashaas vertelt ze precies wat ze moeten doen en eigenlijk is dat best leuk! Ze hebben pret voor tien!

- Op de achterkant van het boekje wordt verteld hoe je met groenten, eieren een kleurtje kunt geven, dan kunnen kinderen samen met papa, mama, opa of oma, zelf aan de slag. Als dat niet leuk is! -


Een lekker knus boekje om uit voor te lezen voor en tijdens de Paasdagen.


Pixigeschiedenis
Het eerste Pixiboekje (A Pixi Book) verscheen in 1948 in de Verenigde Staten. In Europa verschenen de eerste boekjes in 1953 in Denemarken en een jaar later in Duitsland. In de jaren vijftig verschenen de eerste zes series van in totaal 48 Pixiboekjes. In de jaren zeventig verschenen er nieuwe series, maar werd met de nummering weer van voren af aan begonnen. In Nederland verschenen de boekjes bij uitgeverij Omnium B.V. uit Waalwijk. Ze werden tot 1996 uitgegeven.


Sinds september 2016 zijn de Pixi's opnieuw verkrijgbaar in Nederland, nu uitgegeven door kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken. En daarbij werden de Pixiboekjes van vroeger niet vergeten. De uitgeverij begon met een serie bestaande uit nostalgische dierenverhalen met heerlijk ouderwetse illustraties. Deze boekjes verschenen in 1971 als een van de eerste Pixi’s. Naast deze oude Pixi's zijn er ook moderne, eigentijdse Pixiboekjes te koop. Elke serie bestaat uit 8 boekjes.
Bron: Wikipedia


ISBN 9789050652292 | Paperback | 24  pagina's |  Boekje nr. 30 | Uitgeverij de Vier Windstreken | 2017
Dit boekje is er een uit de Pixie serie 04 Lente & Pasen | leeftijd 4+

© Dettie, 28 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Hulp voor de paashaas
Monika & Michael Schober (ill)


Kevin Kikker is wereldkampioen springen en duiken en dat is superleuk natuurlijk. We zien hem dan ook heerlijk in het water rondspatteren. Maar aan de andere kant is Kevin vaak best onhandig, een beetje klunzig zelfs. Als hij bijvoorbeeld de paashaas na veel bidden en smeken mag helpen blijkt dat maar al te goed. Kevin springt zo hard en hoog dat de paaseieren uit het mandje vallen...


"Onhandige kikker," moppert de
paashaas. "Ze zijn allemaal
kapot! Nu moet JIJ maar
nieuwe eieren beschilderen."


Maar in de paaswerkplaats gaat het ook al mis. Kevin Kikker stapt gelijk me zijn ene poot in een emmer met oranje verf! Gelukkig is Kevin een vrolijke kikker, hij verzint gelijk iets leuks en zo komt het dat de paashaas heel aparte paaseieren rond kan brengen. Echte Kevin Kikker-eieren!


Natuurlijk vinden kinderen zo'n verhaaltje leuk, zo'n grappige, kikker in een knalrode broek, die zo knap kan springen maar ook van alles verkeerd doet. Dat is dikke pret! En daarbij ook nog zo'n opgewekte snoet trekt bij alles wat hij doet, zelfs als het misgaat! Daar word je zelf ook vrolijk van!
Kortom, een lekker zonnig gehumeurd paasboekje.


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een superminiprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 04 Lente & Pasen.


ISBN 9789050652308 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | 2017
Nederlandse tekst M.E. Ander | Afmeting 10 x 10 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 27 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De kippendief
Anne-Marie Frisque


Harro de Vos is een beetje boos en verdrietig. Elk jaar krijgt Oskar de Paashaas alle eieren zodat hij ze kan beschilderen. Er blijft geen enkel eitje over voor Harro. Dat kan zo niet langer. Hij moet iets verzinnen zodat ook hij een lekker eitje krijgt. Slim als hij is, bedenkt hij dat de kippen die eieren legt, dus wat is er dan handiger om gewoon twee kippen mee naar huis te nemen? Zo gedacht, zo gedaan. Harro pakt twee kippen en rent er mee naar zijn hol.


Natuurlijk mist Oskar 's avonds zijn kippen en gaat op zoek. Mevrouw Uil zag Harro voorbij komen en eekhoorn wijst Oskar de weg naar het vossenhol. Tot zijn schrik zit Harro voor de opening! Hoe krijgt Oskar zijn kippen terug? Maar ook Oskar is heel slim en bedenkt een goed plan. Harro heeft daardoor zijn lesje wel geleerd en hij heeft bovendien best wel spijt. Gelukkig is Oskar een lieve Paashaas en zo komt ook voor Harro toch nog alles goed. Maar daar moet hij wel wat voor doen!


Een prettig boekje voor de kleintjes. De dieren zijn natuurgetrouw maar wel met menselijke elementen weergegeven en dat maakt ze natuurlijk ook zo aantrekkelijk. De verbaasde kippenkopjes zijn bijvoorbeeld erg leuk om te zien. Achterop het boekje staat nog een raadseltje.
Prima voorleesboekje voor de paasdagen.


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 04 Lente & Pasen.


ISBN 9789050652315 | Paperback | 24 pagina's | De Vier Windstreken | 2017
Nederlandse tekst M.E. Ander | Afmeting 10 x 10 cm | Leeftijd ca. 4+

© Dettie, 27 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 
Kippekee
Bernique Touw
illustraties Geertje van der Zijpp

Kippekee is een kip als een donskussen.
Een wit donskussen op pootjes met zwarte
kraaloogjes aan de ene kant en een paar
opgekrulde veertjes aan de andere kant.
Groot, breed en zacht is ze.


Zo begint het leuke verhaal over Kippekee, de kip die zichzelf heel bijzonder vindt. Haan Kukeman heeft heel wat met haar te stellen.
Kippekee heeft één grote wens: ze wil kuikens. Geen gewone kuikens maar bijzondere kuikens. Helaas voor Kippekee denkt de boerin daar anders over, die wil eieren in plaats van kuikens. Ze haalt steeds de eieren weg om ze te verkopen. Binnenkort is het Pasen en dan willen de mensen eieren eten. Arme Kippekee ze piekert wat af, hoe kan ze nu toch haar bijzondere kuikentjes krijgen? Maar de paashaas is er ook nog!


In een interview vertelt Bernique Touw:
“We waren bij vrienden op een boerderij in Noord Holland. Het was de eerste warme dag van het jaar. We zaten heerlijk buiten en een kip sprong steeds bij onze vriend op schoot en at uit zijn hand. Terug naar huis bleef dat beeld bij me. Met de schrijfclub wilden we verhalen over de lente schrijven. Al snel had ik het een idee van een bijzondere kip die bijzondere kuikens wil. Ik bedacht een leuk plot en zo ontstond het verhaal over Kippekee.”
Gelukkig dat Bernique Touw bij die vrienden op bezoek ging anders had ze misschien dit vrolijke boek niet geschreven. Het verhaal over deze bijzondere kip is speels en met veel fantasie verteld. Vooral als de paashaas erbij komt denk je hoe heeft ze het allemaal kunnen verzinnen!
Soms zit je te glimlachen om de grappige ontwikkelingen maar ook omdat het een lief verhaal is, in de vorm van dat de dieren wat voor elkaar over hebben.


De afbeeldingen van Geertje van der Zijpp maken het geheel af. De tekeningen lijken met potlood gemaakt en ingekleurd te zijn. De kleuren zijn helder en warm, je wordt vanzelf vrolijk als je naar de illustraties kijkt.  De tekst en de afbeeldingen zijn mooi aan elkaar aangepast. Soms volgt de tekst een tekening zoals bijvoorbeeld rondom een ei.
Het lijkt me een geweldig voorlees- en kijkboek. Vooral rond Pasen zal dit boek bij de kinderen aanslaan, maar het verhaal is leuk genoeg om het in elk jaargetijde te lezen. 

Zie ook het inkijkexemplaar

de (mooie) website van Bernique Touw http://www.bernique.nl

de website van Geertje van der Zijpp http://www.geertjevanderzijpp.com


ISBN 978 90 811424 5 8  Hardcover 30 pagina's | uitgeverij Maan 26 februari 2010
Vanaf 3 jaar

© Dettie, 23 februari 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Paultje Paashaas
illustraties: Eve Tharlet
tekst: Brigitte Weninger


Paultje hoort dat de Paashaas allemaal gekleurde eieren verstopt. Dat vindt hij zo leuk dat hij zelf Paashaas wil zijn. Maar hoe komt hij een eieren? Gelukkig weet zijn vriendje Klaasje waar eieren te vinden zijn. Hij beschildert ze heel mooi en terwijl zijn broertjes en zusjes nog slapen verstopt hij ze in het bos. Als iedereen wakker is mogen ze gaan zoeken. Zullen ze alle eieren vinden?

Het is een fraai hardkartonnen boekje met scherpe hoeken. Het verhaal begint meteen als je het boek openslaat, er is geen titelpagina. De afbeeldingen in het boekje staan steeds verspreid over twee pagina's. Het leuke is dat er flapjes zijn waar het antwoord op de vraag te vinden is die bij elke tekening gesteld wordt.  Toch werken de vragen en antwoorden soms een beetje verwarrend dankzij de korte tekst die verspreid over de twee pagina's staat. Beter was geweest de tekst als één blokje te plaatsen.
Bijvoorbeeld: Je ziet konijnen in bed liggen en Paultje sluipt naar buiten om de eieren te verstoppen.
Onder een konijn dat (achter een flapje) in bed ligt staat: Paultje sluipt naar buiten. Alle anderen slapen nog.
Onder de naar buiten sluipende Paulttje op de rechterpagina staat: Hoeveel konijnen liggen in bed? 
Door de tekst zo te plaatsen verbreek je de eenheid tekst versus afbeelding. Het klopt voor je gevoel niet. Dat is jammer want de afbeeldingen zijn erg lief, vrolijk en in mooie warme kleuren gemaakt.
Maar denkelijk  ben ik teveel een kniesoor en zullen kinderen zich daar totaal niet aan storen. Voor de kinderen is natuurlijk heel spannend wat er achter de flapjes te zien is.  De afbeeldingen zijn lief, vrolijk, en in mooie warme kleuren.
De tekst is duidelijk afgedrukt en bestaat per afbeelding uit enkele korte zinnetjes.   


ISBN 9789055798520 Hardcover 14 pagina's | Meander - Vier Windstreken | februari 2007
Vanaf 2-3 jaar

© Dettie, 13 maart 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Mijn kuiken
van ei tot kuiken
illustraties: Eve Tharlet
tekst: Géraldine Elschner


Het verhaal wordt verteld door een klein meisje. Ze zit graag naar de kippen in de tuin te kijken maar ze mist een lief zacht kuikentje. Volgens mama moet een kip eerst een ei leggen en er dan 21 dagen op broeden en dan krijg je een kuikentje. Het meisje verstopt zich in het kippenhok en ziet Ciska, de dikke kip, een ei leggen... maar ze loopt weg! Ze broedt helemaal niet! Dan broed ik het zelf wel uit denkt het meisje en ze pakt het ei. 
Natuurlijk gaat dat niet, een mens kan geen ei uitbroeden. Gelukkig weten papa en mama en Thomas, haar broer, een heel goede oplossing... maar het duurt wel heel lang voordat er eindelijk een kuikentje is.


Het boek is mooi gemaakt. Natuurlijk in hardcover uitvoering, zoals bijna alle boeken van De Vier Windstreken. Maar het zijn de bijzondere illustraties die het zo mooi maken. Als je het boek openslaat zie je al prachtige kippen afgebeeld maar een paar bladzijden verderop zie je van dag 1 t/m 21 hoe een kip zijn tijd al broedend doorkomt. Dat geeft weer wat mama aan het meisje verteld heeft.
En dan komt het allerleukste... Als het meisje in het kippenhok verstopt zit, zie je Ciska de kip een ei leggen. Je ziet een klein wit puntje tussen haar veren uit komen en dat puntje wordt steeds groter. Eerst zie je de kip zittend en dan zie je de kip met een klein stukje ei en dan iets groter stukje ei en dan een nóg groter stukje ei tot het ei in het stro plopt. Ik heb er erg om moeten lachen maar de afbeeldingen zijn wel prachtig gemaakt.
Verderop zie je een aftelkalender met het ei dat uitgebroed wordt, elke dag heeft een eigen afbeelding... En dan...  zie je stap voor stap het kuikentje uit het ei komen door middel van pagina's die steeds groter worden. Je slaat eerst een klein pagina om en dan zie je een barstje in het ei, hoe groter de pagina wordt hoe verder het kuikentje uit het ei is.
Erg leuk en mooi gedaan.

Een kind leert veel door dit boekje, namelijk;  Hoe legt een kip een ei? Hoe broedt een kip eigenlijk een ei uit? Hoe wordt een kuikentje geboren?
Maar een kind leert ook dat wat geduld is, want dat moet hebben, het duurt best lang voordat zo'n klein kuikentje uit zijn ei komt. Én je leert hoe je zelf een broedkast kunt maken! Dat je op zo 'weinig' pagina's zoveel kunt vertellen! Geweldig boekje!


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051161588 Hardcover 28 pagina's | Meander - Vier Windstreken | februari 2011
Vanaf 4 jaar Vertaald door Joukje Akveld

© Dettie, 1 maart 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Wie legt het mooiste ei?
tekst: Burny Bos
illustraties: Hans de Beer


Kip Florrie is een bijzonder kip. Ze is niet wit, maar groen! Ze is ook helemaal niet aardig. Ze heeft op alle andere kippen wat aan te merken en zegt dat ook tegen ze. Ze vindt zichzelf veel beter dan iedereen.
De andere kippen vinden Florrie dan ook helemaal niet aardig. Eigenlijk zijn ze een beetje bang voor haar. Florrie vindt dat helemaal niet erg, ze vindt het wel best zo. Alleen Harry Haan trekt zich nergens wat van aan, een kip is een kip, of ze nu groen, wit of bruin zijn, denkt hij.
Hij heeft iets slims bedacht... een ei-leg wedstrijd. Wie volgende week maandag het mooiste ei legt, is de beste kip.
Florrie weet zeker dat zij zal winnen. En dan is het zover, maar het loopt toch even anders dan Florrie gedacht had...


Tja, als je de namen Burny Bos en Hans de Beer ziet dan weet je al, voordat je het boek ingekeken hebt, dat je iets goeds in handen hebt en dat klopt ook nu weer. Hans de Beer staat garant voor mooie, vaak vrolijke, afbeeldingen. Erg grappig zijn de tekeningen van de slapende kippen in het kippenhok en van de kippen die enorm hun best doen om het mooiste ei te leggen. Het zweet parelt van hun kopjes en ze hebben hun ogen dichtgekepen zo hard zitten ze te persen om het ei te leggen. Harry Haan loopt als een (Zonne)koning langs zijn kippen.
Achterin het boek zit nog een knutselverrassing en wel een trekpop voorstellende Florrie, de groene kip.


De tekst is prettig, de zinnen zijn kort en duidelijk. Er staan geen moeilijke woorden in.  De zinnen staan boven de afbeeldingen
De letters zijn middengroot afgedrukt.  De boodschap is duidelijk, niemand is beter of mooier dan een ander. Opvallend is wel dat Florrie geen groene kuikentjes krijgt, die zijn allemaal geel, dat benadrukt nogmaals dat zij niet de heel bijzondere kip is zoals zij wilde dat iedereen geloofde.
Een boekje dat kan leiden tot praten zonder (voor)oordeel over verschillen in mensen.


ISBN 9789055796649 Hardcover 20 pagina's | De Vier Windstreken | februari 2002 (Herdruk uit 1987)
Afmeting 21,5 x 21,5 cm Leeftijd vanaf 4 jaar

© Dettie, 11 maart 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Een heel jaar feest
Tekst: Guy Daniëls
illustraties: Dominique Mertens


Na het boek Een heel jaar lang waarin de vier seizoenen behandeld worden is er nu dit boek Een heel jaar feest.
De opbouw is bijna hetzelfde;
1. Eerst een gedicht over het betreffende feest
2. Verspreid over twee pagina's fraaie afbeeldingen die met het feest te maken hebben
3. Verspreid over twee pagina's een mooie en best moeilijke zoekplaat
4. Zoeken wat bij elkaar hoort
5. Een mooi verhaal rond het feest
6. Verspreid over twee pagina's knutsels die je zelf kunt maken zoals een heel leuke paaskuiken voor op je hoofd of een spannende griezelboom


Het boek begint met het opstaan van de kinderen Sam, Bas, Seppe, Ella en Rani  die hun feestavonturen tegemoet gaan.

Met de stropdas van mijn opa
En een grote, hoge hoed
Word ik zomaar een oud heertje
met een glimlach op zijn snoet.


Zo begint het gedichtje voor het eerste feest van het jaar, carnaval!
Daarna zie je de kinderen heel humoristisch afgebeeld als Brandweerballerina, Zebravarken, Skateprinses, Politieboerin etc.
De grote zoekplaat is best pittig. Er staat in een kort tekstje aangegeven welke dingen je moet zoeken. Daarna twee pagina's waarop je kunt zoeken wat bij wie hoort. Je ziet Ella, verkleed als fee, en ergens anders op de pagina het toverstokje dat bij haar hoort en zo staan alle kinderen verkleed afgebeeld en de voorwerpen die bij hun kleding horen. Daarna een heel leuk verhaal over juf Joke die een  poppetje in een cake meebakt. Degene die het poppetje vindt wordt Prins of Prinses Carnaval, alle kinderen willen dat wel worden maar wie zal het poppetje vinden?
Op de knutselpagina staat hoe je een heel leuke paard kunt maken. Als je klaar bent dan ben je zelf een paard met vier benen! Hoe je dat allemaal  kunt maken staat heel duidelijk uitgelegd met tekeningen.
Het boek eindigt ermee dat de kinderen, moegefeest, zich klaarmaken om te gaan slapen.


Na carnaval volgt Pasen, Halloween, Sinterklaas en Kerst.
Alles is even verzorgd gebracht, de afbeeldingen zijn heel sfeervol, de verhalen zijn prettig om voor te lezen en de taal is goed te begrijpen. De combinaties gedichtje, raadseltje, verhaaltje, knutselen zullen kinderen erg aanspreken en ze helemaal in de sfeer van het naderende feest brengen.
Opneuw een fraai en bijzonder boek om steeds uit de kast te pakken als een van de genoemde feesten in aantocht is.


ISBN 9789044813067 Hardcover 96 pagina's Clavis oktober 2011
Formaat: 250 x 260 mm Vanaf 4 jaar 

© Dettie, 2 november 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER