jeugd 6-9 jaar

altChaos op de camping
Deel drie uit de serie Isa Bella
Poppy Harper

Op haar kamer zit Isa Bella net zo lekker te spelen met haar buurmeisje Bibi als ze worden opgeschrikt door een luide kreet van beneden. Er wordt geroepen dat er een familievergadering is, en Isa Bella weet: daar moet ze bij zijn. Ze trekt Bibi mee, ‘mijn vader en moeder hebben waarschijnlijk niet eens door dat er eentje extra bij zit’, zegt ze.


De familie Spruit bestaat uit een heleboel lawaaischoppers: Isa Bella heeft maar liefst vijf broers: de oudste is Josh, die zich het liefst hult in harde muziek. Dan komt Jack, dol op voetballen, en dan de tweeling Harrie en Olivier, twee jongens die altijd de boel op stelten zetten en hun enige zusje graag plagen. De jongste is Arthur Simon, die alleen al omdat hij nog een baby is, veel lawaai maakt. Dus, nee, een meisje als Bibi, een lief, mooi en perfect meisje, dat valt niet op.


Maar wat doet pap raar! Hij heeft een platte, ronde pet op, en boven zijn mond is een snor getekend. Hij heeft een rood-wit-blauwe vlag in de ene hand en een bord met croissantjes in zijn andere hand. Met een raar accent zegt hij dat hij iets belangrijks te zeggen heeft. De jongens snappen er niets van, en eerlijk gezegd de meisjes ook niet.  Maar het grote nieuws is dat ze op vakantie gaan, naar Frankrijk.


Oké, niet naar Parijs, niet naar Eurodisney, maar gewoon op de camping, maar toch: Isa Bella is allang blij, want Bibi gaat ook net in die weken op vakantie. Aan de andere kant: met alleen die jongens als gezelschap? Gelukkig zal tante Flo later ook komen. Natuurlijk beleeft ze leuke avonturen daar op die camping in Frankrijk. Ze doet een verbijsterende ontdekking die voor haar gevolgen heeft waar ze nooit van had kunnen dromen.


Ook dit derde deel in de serie van Isa Bella is een echt meisjesverhaal, met veel roze en sprookjesachtige avonturen. Toch zou ik het jammer vinden als er geen jongens zijn die dit lezen, want er wordt natuurlijk ook verteld over de luidruchtige stoere broers. Dus, jongens: lees dit boek!


ISBN  9789020674439 | Hardcover | 160 pagina's | Uitgeverij Kluitman | mei 2015
Vertaald door Suzanne Buis Illustraties van Clare Elsom Leeftijd vanaf 7 jaar

© Marjo, 11 mei 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER