jeugd 6-9 jaar

Miriam Borgermans

http://miriamborgermans.wix.com/miriam-borgermans

 

altDe magische lefdroetel
Miriam Borgermans


Een lefdroetel is een uiterst zeldzame en verbazingwekkende gebeurtenis. Als die lefdroetel dan ook nog magisch is, dan weet je dat je hier met iets héél erg bijzonders te maken hebt, iets dat eigenlijk helemaal niet kan. De meeste mensen geloven er dus niet in. Nou, lees het verhaal van August dan maar eens!

August Knol is een jongen die helemaal niet bijzonder is, of het moet juist door zijn nietigheid zijn. Hij is klein en sprietig, en op zijn neus zit die puist dat nooit weg gaat. Zijn vader woont in Nieuw-Zeeland, zijn moeder is vinoloog en ook vaak op reis. August is dus wel gewend om zijn zaken zelf te regelen.
Op een dag wordt er een kist bezorgd. August is niet erg nieuwsgierig, er worden zo vaak kisten bezorgd. Met wijn. Maar wat er in deze kist zit zal zijn leven veranderen, beginnend met een avontuur dat zijn weerga niet kent. Juist ja, een magische lefdroetel! Het meisje Fleur komt in zijn leven, een zeer eigenaardig kind, dat een bijzondere kijk op de wereld heeft.


‘Hij begreep het nu helemaal. Het was alsof alles op zijn plaats viel.
Het arme kind kon er niets aan doen. Hij mocht haar vooral niet tegenspreken. Dat zou haar ziekte erger maken.
‘Ja, Troelen zijn eng hè? Met al die schubben.’
Fleur keek hem verbaasd aan.
‘Troelen hebben geen schubben. Alleen een bepaalde ondersoort heeft schubben, maar die komen hier niet voor. De meeste hebben pluimen. Als ze vliegen, lijken het kippen.’


En dan wordt August wél nieuwsgierig. Hij moet en zal weten waar Fleur vandaan komt, waarom ze zo vreemd is en wat droetels dan wel wezen mogen. Waarom denkt ze dat zijn moeder de koningin is, en wat is IVZMOK?
Het wordt een gevaarlijk avontuur, maar gelukkig is August een jongen die zich weet te redden...


Misschien is de fantasie van Miriam Borgermans wat op hol geslagen, maar eigenlijk is het een heel leuk verhaal. Vlot verteld, met veel leuke dialogen en zoveel droetels dat je het zeker uit wil lezen! De illustraties van Sanne Miltenburg die doorheen het boek staan, zijn erg leuk! 


ISBN 9789044823257  | Paperback | 191 pagina's| Uitgeverij Clavis|  augustus 2015
Leeftijd vanaf 9 jaar

© Marjo, 20 september 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER