jeugd 10-12 jaar

Jeremy Strong

http://www.jeremystrong.co.uk

 

Juf Rommelkont


Op de school van directeur Drilman is het helemaal niet zo leuk. De directeur is vreselijk streng, alles moet volgens een strak rooster verlopen en o wee als daar van afgeweken wordt.
Maar nu is meester Spiegelei van de trap gevallen tijdens het slaapwandelen en hij kan de eerste weken geen lesgeven. Directeur Drilman is enorm boos, zo loopt het hele lesrooster in de war.
Mevrouw Gans moet maar voor een invaller zorgen, maar niemand wil op de school van Drilman werken, ze vinden het een veel te nare en strenge school. Gelukkig wil juf Rommelkont wél komen... en wel meteen.
Even later komt er een heel oude ziekenauto met loeiende sirene het schoolplein op rijden en er rolt een vrouw uit met gek haar en lippenstift op haar wang... en dat is... juf Rommelkont.
Drilmans vindt het maar niets zo'n rare juf maar die kinderen vinden haar heel erg leuk. Ze verzint aldoor spannende dingen om te doen maar dat loopt nog wel eens uit de hand. Het gekke is dat ze zich helemaal niets aantrekt van directeur Drilmans, terwijl iedereen bang voor hem is. Elke keer als hij haar wil zeggen dat het zo niet langer kan, vertelt ze precies waarom het wél goed is wat ze doet. Maar dan komt het bericht dat de schoolinspectrice komt en die is vreselijk lastig. De directeur vreest het ergste met juf Rommelkont in de buurt, als dat maar goed gaat...


Het verhaal is met een enorme fantasie geschreven. De namen zijn grappig, je weet meteen wat voor karakter iedereen heeft. Jongeren zullen dit een heerlijk verhaal vinden en stiekem denken, had ik maar zo'n juf. Ze vindt niets gek en is enorm enthousiast. Als iemand vraagt "Hoe kan het dat vogels vliegen?" gaat ze dat niet saai uitleggen... nee dan ga je vogels en vliegtuigjes van papier vouwen en die laat je vanaf het klimrek in de gymzaal zweven dan kan je pas zien waarom ze blijven zweven!
Lekker gek en vrolijk verhaal met erg leuke illustraties van Andrea Kruis.


Hardcover | 94 Pagina's | Kluitman ISBN10: 9020671685 | ISBN13: 9789020671681 Oorspronkelijke titel: Pandemonium at school Vertaald door Annemarie Hormann vanaf 10 jaar

© Dettie, februari 2008

Reageren? Klik hier!