jeugd 6-9 jaar

Els Hoebrechts

Ik ben Hasse D.D.
Els Hoebrechts


‘Dit boek gaat over een meisje, Hasse D.D. Wat die D.D. betekent, dat kom je nog wel te weten.’


Als er dan ook nog gesteld wordt dat veel kinderen en ook grote mensen D.D. zijn, word je wel erg nieuwsgierig!
Maar voorlopig wordt het niet duidelijk.
De hoofdpersoon is een tienjarig meisje, Hasse D.D. dus. Ze is helemaal gek van dansen. Op de tweede plaats komt Poppemie.
Misschien had je gedacht dat haar kleine broertje op de tweede plaats zou staan, maar die krijgt al aandacht genoeg van papa en mama.


Dat is het gezin: papa, mama, zij en Finn. Er is ook poes Tijger, maar als ze op school hoort over al die samengestelde gezinnen, dan vindt ze dat zij maar erg gewoontjes zijn. Een – of meer  - stiefzusjes was wel leuk geweest! Of een extra mama, of oma, omdat haar ouders uit elkaar zijn.
Maar dat is allemaal niet het geval. Hasse is gewoon. Nou ja, ook niet helemaal gewoon, ze houdt heel erg van dansen. En ze heeft de hoofdrol gekregen in de voorstelling waar ze voor oefent.


Maar ze vindt het erg vervelend dat ze bang is in het donker en voor inbrekers. En dat ze erwtjes moet eten! En als ze op school iets fout zegt, dat anderen haar dan uitlachen.


Toch, want dat is groot worden, moet ze een weg vinden om met deze ‘vervelende’ dingen om te gaan.
Dat lukt toch wel? Ze is immers Hasse D.D.!


Heel herkenbaar verhaal over een meisje dat de volwassenheid ziet naderen en dat niet zo makkelijk vindt. Gelukkig heeft ze Poppemie, en haar eigen fantasie. De tekeningen die bij het verhaal staan geven haar gezichtsuitdrukking prachtig weer. Niet alleen van haar natuurlijk, het zijn allemaal sprekende tekeningen.
Mooi klein boekje!


Els Hoebrechts (1971) werkte bij uitgeverij Zwijsen, onder andere als hoofdredacteur van Jules. Ondertussen is ze aan de slag als copywriter en schrijft ze mee aan verschillende kinderboeken.


Jamina Van Maele is afgestudeerd als illustrator aan Sint Lucas in Antwerpen en behaalde nog een master in Beeldende Kunsten. In 2023 verscheen haar eerste kinderboek Ik ben Hasse D. D. bij Horizon.

ISBN 9789464103199 | Hardcover| 96 pagina's | Uitgeverij Horizon | september 2023
Illustraties van Jamina Van Maele | Leeftijd vanaf 9 jaar

© Marjo, 30 september 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER